(Hesteguiden.com)

Herman regjerer i Skien

Formtoppede Magnetic Gun D. og Herman Tvedt spilles på Klosterskogen mandag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
V65 Skellefteå: Jackpot med 1,5 million ekstra i sekserpotten
Lunsjtrav Momarken: Lett spill i lunsjen?
Oddstips: Mye jobb for Rosenborg
Oddsregnskap sist uke: Langskuddsuksess igjen

Det er en strålende meny på Klosterskogen denne mandagen, der det blant annet skal kjøres fire kvalifiseringsløp til DNT's 5-årsløp, der det venter 500 000 til vinnerne i finalene senere i høst. To kvalløp i den åpne klassen som begge har blitt glitrende spilleløp, samt to kvalløp for kaldblodshoppene. For øvrig er det en fin meny som venter, men vi spekulerer litt på flere av storfavorittene og velger oss en formsterk fireåring som banker i V5-5A/V5-2B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det handler om Magnetic Power-sønnen 3 Magnetic Gun E. som har toppform i bagasjen. Spurtet gnistrende til seier på Bergen travpark nest sist, men ble da disket for trang kjøring i den siste svingen. Var uansett svært positiv i det løpet. Fulgte opp med en strålende spurt på Jarlsberg i et V65-løp for snaue fjorten dager siden og er under rivende utvikling. Vi mener dette er klart beste hesten i dette løpet, selv om det kan ligge i kortene at 1 Savannah Dun Dee kan være lederhesten. Gottling-hoppa har ikke vist seg som en stjerne foreløpig, og med noenlunde klaff underveis skal Magnetic Gun E. vinne dette løpet. Vi bankerspiller da motstanden for øvrig er meget overkommelig.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 1-6-5 C: 10-11-2-8-7-12-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1A - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Det er åpenbart minst ni liv i 3 Onion F.H.. Den tetglade sprinteren er tilbake i knallform enda en gang. Etter en fantastisk opphenting etter galopp tredje sist på Jarlsberg, har det blitt to overbevisende seire på seksåringen i regi Tor Olaf Halle. Senest torsdag overbeviste hesten storveis på Biri etter tøff kjøring underveis. Det må være topp vinnersjanse igjen, men tre tøffe løp på drøye tre uker kan sitte i og vi velger derfor å spekulere litt denne mandagen.

Først og fremst med 7 Yumbo Yob som var kanongod i et V75-løp på Momarken sist. Antonsen-traveren står dessverre litt vrient til, men det aner oss at Antonsen klemmer til her i håp om å få lederryggen. Spesielt stor tro har vi ikke på 1 Saturn Blue Chip, men fra et perfekt innerspor blir det et fint løp på Hamre-traveren og dersom Onion F.H. skulle ha en dårlig dag på jobben kan han vinne.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 7-1 C: 2-5-6-4

V5-2A - DNT's 5-årsløp - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Med absolutt toppform i bagasjen setter vi 9 Asteria først i dette første kvalifiseringsløpet for hoppene. Asteria spurtet flott etter sen åpning sist, og har en veldig fin oppgave mandag.

10 Ulsrud Tea var med i NM for kaldblodshopper lørdag, men enda en gang var hoppa innom galoppen. Hun har ikke vist toppform på slutten, men denne oppgaven er billig. 60 meter tillegg er selvsagt drøyt, men strekhestene holder ikke særlig klasse og normalt gjør Asteria og Ulsrud Tea opp om seieren her. Vi tar imidlertid med kapable 4 Eng Glupa og 6 Nygaards Thea på det største forslaget, samt formtoppede 7 Mørtvedt Edel.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 10-4 C: 6-7-1-2-5-8- D: 3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - DNT's 5-årsløp - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Ikke like oversiktlig i den andre kvalifiseringen for hoppene. Vi setter 3 Stensvik Oda først. Kom helt feil på det på Leangen i sin siste start, men holdt farten helt hjem. Her blir det tet eller lederrygg og Stensvik Oda er normalt svært travsikker.

5 Steggsjura tar turen fra Bergen med absolutt toppform i bagasjen. Har galoppert bort mye penger denne dama, men har virket veldig stabil og fin i sine to siste løp (som begge er vunnet). Men her må hun trolig gjøre grovjobben selv og Øyvind Austevoll er ikke den beste kusken i dette feltet heller. 9 Haugestad Opera skal hente 40 meter på bra strekhester. Det høres tøft ut, men hoppa er rask fra start og med kun ni hester til start, kan det gå.

2 Smedheim Lilja har levert gode løp i Sverige, men denne dama er nok veldig avhengig av å få det servert. 4 Øyseira hadde normalt vært blant favorittene her, men holder meget uviss form nå¨og krysses kun på gamle meritter.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 5-9-2-4 C: 8-6-1-7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4A/V5-1B - DNT's 5-årsløp - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Den første kvalifiseringen i den åpne klassen har blitt et pangløp både sportslig og spillemessig. Det er mulig vi er på tynn is, men vi setter faktisk oppkomlingen 4 Tangen Jerkeld først. Bjerring-traveren har utviklet seg formidabelt i sommer og kommer til å taue dette løpet lenge. Vi tror det kan holde helt hjem.

11 Torpa J. jager fra 40 meter tillegg og Tengsareid-traveren er som kjent hyperkapabel. Har hatt pause i fire måneder nå, men er matchet mot dette. Uten galopp er han naturligvis seiersaktuell. 8 Art Kjarvald kommer også med toppform i bagasjen, og blir det klaff med posisjonen underveis er han med i kampen om seieren. Det er også 10 Solør Stegg om han traver feilfritt, det samme gjelder for 13 Lome Brage og 12 Nes Odin.

Mer usikker er vi på 9 Friskus, som har manglet det siste giret i sine siste løp. 1 Stumne Jippi får trolig lederryggen på Tangen Jerkeld og er ellers vanskelig å sette inn i dette løpet, men hesten har gjort gode løp i Sverige.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 11-8-10-13-12 C: 9-1-6-7-5-2-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
To hyperkapable krabater blir store favoritte her, og klart mest spilt blir 8 Torpa Jan som imponerte på Bjerke sist etter langt fravær. Men sprint og Klosterskogen, er et uromoment og hesten kan forsvinne i galopp. Vi garderer.

2 Viktor K. er neppe veldig langt bak på kapasitet, men også her er galoppfaren overhengende. Kan vinne uten galopp. 4 Spikperla kan være den som overtar om favorittene er i galopphumør. Også 1 Perle Faks og 7 Svall Hæxan kan stå klare om favorittduoen ikke finner travet i tide.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 2 C: 4-1-7-9-5-3

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
6 Do It har en flott oppgave i dette løpet. Fireårshoppa kunne ikke gjøre seg gjeldende i kvalifiseringen til JGP-hoppeavdeling, men kom fra det med æren i behold. Tilbake i mer vante omgivelser, må det være en flott vinnersjanse sammen med Kristian Malmin.

4 Chili News har trukket et trangt fjerdespor, men er mer enn god nok om han holder seg til trav. Det er også 7 Asafa, men urutinert kusk og voltestart trekker klart ned. 2 Nyssia Va Bene har varslet form lenge nå, men er ikke den som kjempet best mot mål. Kveldens oppgave er dog fin, men andrespor volte kan bety starttrøbbel. Skummelt løp dette, helt uten de store profilene og bred gardering kan være fornuftig.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 4-7-2 C: 8-5-1-11-12-10-9-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - DNT's 5-årsløp - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Vidar Hop opp på 3 Spydermann Ø.K., det er mildt sagt interessant. Nå varslet vi også kraftig for stallkompis Pingo Ø.K. forrige helg når Jomar Blekkan satt seg opp på denne, uten suksess. Men Spydermann Ø.K. kommer seg trolig tidlig til tet her, og da kan han bli vond å fange. Men travsikker er ikke han i nærheten av å være.

14 Wik Stjernen varsles god i trening, og er helt sikkert kapabel til å hente 60 meter tillegg på vår favoritt. Men det kan bli drøye spor underveis og tøft til mål. Klart andrevalg. 4 Ramstad Odin drar garantert fordel av den lange distansen, og er på vei mot toppformen. Kan vinne dette. 12 Moe Svarten står tøft inne i dette løpet og kommer til å få et tøft løp. Det samme gjelder for 13 Trygfaks som er i knallform.

9 Førlands Faksen og 7 Kleppe Manden er to rogalendinger som ikke har noen ulempe av den lange distansen. På lengste tillegg synes vi oppgaven ser veldig tøff ut for 15 Jærvsø Ole, men helt umulig er det ikke.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 3 B: 14-4-12-13 C: 9-7-15-11-8-10-6-5 D: 1-2

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør