Foto: hesteguiden.com

Hop`n i lunsjen?

Vidar Hop får låne en hest av suksesstrener Frode Hamre i lunsjen på Bjerke i dag, og det pleier ikke å bli feil!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Tirsdagen åpner opp med lunsjtrav til både til Eskilstuna i Sverige og på Bjerke her hjemme, og vi har tips til begge baner.

Les også:En vinner fra Walmann?

Norsk Rikstoto vil denne uken og neste uke kjøre et prøveprosjekt med V65 her hjemme på hverdager, og det er da altså ikke spill til V65/V64 til Sverige de to nærmeste ukene, bortsett fra på søndagene.

I Norge blir det da altså to uker med V65 hver ukedag (mandag til fredag), og i kveld er det Momarken i Østfold som er arenaen vi kan spille V65/V5 og DD til.

Før løpene tar til på kvelden skal vi prøve å tjene noen kroner i lunsjen, og på Bjerke synes vi det er spennende å prøve et bankerspill på 10 Ladylime i et hoppeløp for varmblodshester i den fjerde avdelingen. Kusk Vidar Hop har hatt en fantastisk innledning på årets sesong, og så langt har han vunnet hele 29 løp i 2013.

Strålende det, og vi tror eksilbergenseren setter seg opp bak en hest med solide vinnersjanser i V5-4. Da snakker vi om et foreløpig andrevalg i spillet, og 3-årshoppa er kun markert på hver fjerde kupong, i et typisk garderingsløp. Hun er da også selvsagt svært spennende i DD-spillet (solide odds!).

I den nest siste starten tapte Hamre-traveren kun for gode Staply i det siste steget etter en tøff 12-åpning på løpet på full distanse, og vi synes hun holdt farten veldig fint til femte på 16.7 over aktuell distanse med voltestart i den siste starten etter et tøft løp utvendig hele veien i relativt tøft tempo.

Det var mot Lucky Lane/Razia&Co, og da er det klart enklere i mot i dag etter vårt skjønn. I dag blir det et løp i rygger (skal være en klar fordel det), og mot konkurrenter som ikke akkurat skriker etter å komme først i mål, tror vi Muscles Yankee-datteren skal ha solide muligheter til å kunne speede ned samtlige til slutt.

Vår rangering V5-4: A: 10 B: 5-9-8-4-3-6 C: 1-2-7-12-11

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1, 2100 meter autostart
Vi synes fire hester skiller seg klart ut i dette varmblodsløpet som innleder denne V5-rebusen (vi kan strekke oss til at løpet inneholder maks seks vinnerkandidater), og en spennende hest er 4 Lapella Star snakk om. Hun har vunnet seks løp tidlige i karrieren, og hun imponerte i flere av de seiersløpene.

Raden forteller dog om en hest som galopperer ofte, vi tror hoppa kan gå feilfritt med spor i første rekke bak startbilens vinger (da skal det i så så fall dreie seg om en topp vinnersjanse). Positiv til tredje på 18.3 i et langløp i den siste starten var 11 Wixi Laylock, og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt.

Av de bedre på kapasitetet i dette løpet er så absolutt 8 Prada Vang, og i dag blir Søvik-traveren med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Eirik Høitomt. Rogalendingen har vunnet mange løp med 6-årshoppa før, og i en feilfri utgave skal hun tilmåles solide vinnersjanser (viste fin form forut for den siste starten).

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 7 Ouster Hanover (han gikk et løp kun på det jevne første gangen ut, og han satt ikke fast slik treneren mener), og kapasiteten er fin på 5-åringen (han vant tre løp i fjor). To minioutsidere er 1 Appleton og 6 Sir Prize snakk om, men da stenger vi butikken.

Vår rangering V5-1: A: 4 B: 11-8-7 C: 1-6-9-12-3-2-5-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2, 2100 meter autostart
Vi støter på dagens største favoritt i form av 6 Spik Pålly i dette kaldblodsløpet i V5-2, og i dag jakter Antonsen-traveren den femte strake triumfen. Den kan selvsagt komme, men vi synes ikke det er snakk om en klink vinner. Møter stadig bedre hester, og vi garderer litt på våre to største spilleforslag i dag.

Vi synes ikke 5-årshoppa hadde riktig tak i Tim Tam Tøs i den siste starten ved triumfen på 30.9 over en sprint før sistnevnte galopperte, og vi holder duoen 1 Nordbo Vinter og 4 Vestpol Dronninga for å være klart bedre hester enn Tim Tam Tøs. Da tror vi de kan gi favoritten en match, og de er lite spilt.

Vi likte veldig godt avslutningen til 1 Nordbo Vinter ved tredjeplassen på 30.7 over en sprint i den siste starten, og det kan ligge an til tet for 8-åringen i dag (løste veldig fint bak bilen fjerde sist). 4 Vestpol Dronninga var i ferd med å gå et veldig bra før en galopp felte henne sist, og hun var god også nest sist.

Da fikk hun tredje på 32.1 full vei (gikk fort til slutt i det løpet) bak Lille Jerkeld og Holt Kvikk, og ny kusk Eirik Høitomt er rå på denne typen hester. På storbongen får vi også plass til 5 Romhus Tiril (trolig forbedret med løp i kroppen) og 7 Lykkje Snert (utvikler seg stadig), men da er vinneren nevnt.

Vår rangering V5-2: A: 6 B: 4-1 C: 7-5-8-3-2

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3, 2100 meter autostart
Vi synes vinnerkandidatene er veldig mange i dette varmblodsløpet i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering. Vi likte avslutingen til 9 Flying Inside ved tredjeplassen på 18.0 full vei i den siste starten etter lit pause i ny regi, og løp i kroppen har trolig gjort veldig godt.

Pent til står 3 Cyrap (han er nå strøket!), og dersom startfasen skulle gå greit, ja så bør 4-åringen kjempe om seieren. Han fikk sjette på 18.2 full vei i den siste starten, og han var kanskje ikke helt som best da (tidsmessig var det dog bra). Ille til står 12 Midnight Plane, men med litt flyt på veien kan det gå.

Sistnevnte spurtet inn til sølv på 18.5 full vei i den siste starten, og Anderssen-traveren viser stadig fremgang. Det ble seier på fine 18.2 full vei for 10 Sierra Madre i den siste starten, og i en feilfri utgave skal 6-årshoppa regnes tidlig igjen. Spennende etter pause er 2 Vigilia, og hun skal kunne bedre enn vist.

En entakter som kan trekke fordel av en litt sugen bane på Bjerke i dag er 8 King Amour snakk om (galopperte seg vekk i den siste starten, men gikk et par fine løp forut for den starten), mens 6 Fendt Arvells (nå strøket!) må være bedre enn sist for å vinne. Fikk dog "dødens" sist, og et løp i rygger er nok å foretrekke.

Vår rangering V5-3: A: 9 B: 12-10-2-8 C: 11-7-1-5-4

V5-5, 1609 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne V5-rebusen, og den beste hesten tror vi 10 Beak`s Mr. Toby er snakk om. 5-åringen har trolig sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter litt pause, og i den siste starten fikk han femte på 18.8 full vei.

Det var i et V75-løp, og vi synes han fullførte helt greit i det løpet. En kjapp sprint er ingen fordel i dag, men S.J.`s Photo-sønnen kan trekke fordel av at det kan bli litt sugen bane i dag. En god vinner på fine 16.1 over aktuell distanse i den siste starten var 9 Giant Nero, og han må regnes med vinnersjanse igjen.

Piler til tet gjør 4 Juliana Brazz, og vi ser ikke helt bort i fra at 6-årshoppa leder rundt om. Hun har gått fine løp i fra vanskelige spor nå på slutten, og i den siste starten fullførte hun fint til tredje på 17.2 på en sprint. Pent til står 2 Deacon, og han vant et lunsjløp sist han gjestet dagens arena (tredje sist).

På storbongen får vi ogås plass til 1 Mariella Jib, men da mener vi ganske bestemt at vinneren skal være nevnt. Sistnevnte hoppet seg vekk i den siste starten, men hun gikk noen fine løp forut for den starten. Hen er kjapp vi vei, og det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet (kan bli skummel med åpning til slutt).

Vår rangering V5-5: A: 10 B: 9-4-2 C: 1-7-8-11-12-6-5-3

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør