(AFP/Scanpix)

Husker du denne karen?

Lawrie Sanchez ble matchvinner for Wimbledon I FA-cup finalen mot Liverpool i 1988. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Tirsdagens langoddsprogram består av 35 spilleobjekter og det er et krevende program. Det spilles ishockey i Finland, Norge og Sverigee. Det er returkamper i Copa del Rey i Spania, engelsk ligafotball fra de lavere divisjoner, semifinale i ligacupen mellom Crystal Palace og Cardiff og i tillegg både fransk og italiensk cup.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Crystal Palace - Cardiff
Dette er altså første kamp i semifinalen i ligacupen og i og med at begge lagene har tilholdssted i Championship, blir det et lag fra nest øverste nivå i finalen (Manchester City møter Liverpool onsdag i den andre semifinalen). Crystal Palace har vært hardt rammet av sykdom i troppen den siste uken og stilte redusert borte mot Derby i FA-cupens tredje runde lørdag og tapte som ventet (0-1). Til kveldens kamp er fortsatt flere spillere usikre. Cardiff-manager Malky Mackay gjorde ti endringer på sitt lag til sitt lags tredjerundekamp borte mot West Bromwich lørdag og tapte 2-4. I kveld stiller Cardiff med sitt sterkeste mannskap. Vi synes bortelaget stiller med de beste kortene her og 2,40 for at Cardiff skaffer seg et glimrende utgangspunkt før returen hjemme var nære vår kupong i dag.

Lunsjtrav Jarlsberg:Vi tror på Riverside Alone

Dagens avslag
Racing Santander - Mirandes
Returkamp i Copa del Rey (16-dels runden). Hjemmelaget Racing Santander ligger under 0-2 etter det første møtet og sparer garantert spillere også i kveld, da ligaen er en million ganger viktigere for disse lagene som slåss mot nedrykk. Mirandes er et veldig godt lag fra 3. nivå, altså Segunda B. Slo ut Villarreal i forrige runde, veldig fortjent etter våre rapporter. Det er selvsagt forlokkende med 1,90 på hjemmelaget i kveld, men all den tid vi er svært usikre på hvor viktig det er med avansement for Racing, er dette en helskummel kamp.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Vi prøvde oss på et frekt spill på at Leeds skulle holde uavgjort til full tid mot Arsenal mandag kveld (det holdt nesten) og også tirsdag prøver vi oss på en frekkis og retter blikket mot Johnstons Paint Trophy. I den turneringen er vi nå kommet til finalene i henholdsvis sør og nord og det spilles best av to kamper. Vinnerne møtes på Wembley.

Barnet - Swindon
Hjemmelaget ledes av Lawrie Sanchez og vi for de som har godt kjennskap til historien så har Sanchez skrevet seg inn i historiebøkene i England for alltid. Den godeste Sanchez ble nemlig matchvinner da Wimbledon meget sensasjonelt slo Liverpool 1-0 i FA-cup finalen på Wembley i mai 1988. Eimen av Wembley har nok trigget Sanchez siden dengang og nå er han to kamper unna før han igjen kan entre storstuen i England.

Barnet ligger riktignok utsatt til i League Two. Etter ca halvspilt sesong, ligger Barnet femte sist (nummer 20) og det er kun to poeng ned til Northampton under streken. Formen er imidlertid ikke så aller verst, tallene viser 3-2-3 på de åtte siste seriekampene. Det er for øvrig ventet tilskuerrekord for sesongen på Underhill i kveld, rekorden hittil er 2 812 tilskuere (mot Oxford). Brentford og Cheltenham er slått på veien hit. Hjemme står Barnet med 4-3-5. Det er ventet at manager Lawrie Sanchez kjører med uforandret mannskap fra seierskampen mot Bristol Rovers i siste seriekamp.

Swindon som ledes av velkjente Paolo Di Canio tok seg videre til fjerde runden av FA-cupen lørdag, da de slo Premier League-laget Wigan 2-1. I serien ligger Swindon på fjerdeplass, seks poeng fra Cheltenham på tredjeplass (tre lag rykker direkte opp fra League Two, mens lag fire til sju spiller playoff). Formen er utmerket med 4-1-1 på siste seks. Dog er Swindon klart best hjemme (8-2-1), borte har ikke Swindon bedre enn 5-2-6. Southend og AFC Wimbledon ble eliminert i de to foregående rundene. Namibieren Oliver Risser (m) soner den siste av tre kampers karantene i kveld, ellers er det få problemer for Swindon.

Det spilles altså best av to kamper. Hjemmelaget er litt på tur formmessig og i slike dobbeltoppgjør er det nesten alltid fordel hjemmelaget. Swindon brukte trolig masse krefter mot Wigan lørdag og kjemper i tillegg om opprykk. Vi er ikke overbeviste om at Swindon er helt klare i startblokkene i kveld og da synes vi oddsen på hjemmeseier er svært fristende her. 3,15 på at Barnet og Lawrie Sanchez tar første stikk blir med på dagens spilleforslag. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

HV 71 - Timrå
Det er alltid en avveining når man lanserer en treoddser, hvordan man skal kombe. Det er lett å bli litt feig, men det er dessverre ikke veldig mange spillbare kamper i kveld (mange vil nok bruke Real Madrid, men Malaga er ingen kastekjepp). Vi retter derfor blikket mot den svenske eliteserien i ishockey.

Hjemmelaget HV 71 ligger på fjerdeplass med sine 60 poeng og har elleve poeng ned til Modo på niendeplass (åtte beste til sluttspillet), når to tredjedeler av sesongen er ferdigspilt. Har variert en del denne sesongen, i likhet med de fleste andre lagene.

Timrå er fortapt og har fjorten poeng opp til AIK på tiendeplass når det gjenstår 20 serierunder. Treneren er borte og formen er helt fraværende (seks strake tap).

Lagene møttes i Timrå så sent som lørdag, den kampen vant HV 71 med hele 5-1. Lagene har møtt hverandre tre ganger denne sesongen og HV71 har gått seirende ut av samtlige. Oddsen for hjemmeseier i kveld er ikke mer enn 1,40, men det skal uansett være topp sjanse for at det blir hjemmeseier i Jönköping.

Vår dobbel denne tirsdagen blir dermed hjemmeseire til Barnet og HV 71. Totaloddsen på denne dobbelen er 4,41 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag tirsdag (merk innleveringsfrist kl 18.55):
Kamp 11 HV71 - Timrå 1,40 4,40 4,25
Kamp 21 Barnet - Swindon Town 3,15 3,15 1,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus