PÅSKEKRIM:

Hvem drepte mannen i svart? (Gåte 2)

Nye clues hver dag, og selvfølgelig de aller kuuleste premiene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisen og Coolstuff inviterer til årets påskekrim:

Hvem drepte mannen i svart? (Scroll ned til dagens krimgåte)

Her finner du gåte nr. 1

Hver dag i påsken får du en del av vår krimgåte hvor du kan vinne flotte premier ved å delta. Gåtene er uavhengige, og alle premiene trekkes til slutt. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanser har du til å vinne. Kun en deltagelse per dag vil telle med, men du kan altså delta på alle daglige krimgåter.

Alle premiene trekkes blant riktige svar den 7.april. Rett svar sendes til: paskekrim@nettavisen.no

Den populære multikonsollen Super Retro Trio fra Coolstuff er blant premiene du kan vinne i Nettavisens påskekrim.

Påskekrimmen presenteres i samarbeid med:

CoolStuff.no - Norges gadgetmekka!
Morsomme, annerledes og innovative gaver og dingser.

Premiene (Klikk på lenkene for å lese mer):

Multikonsollen Super Retro Trio

Popkornmaskinen Cinema Style

Slackline

Binær klokke

Mini Quadcopter med HD Kamera

Sjokoladefontene

Svar på gårdsdagens gåte (nr. 1): Istapper.

Dommeren ble drept med istapper, som smeltet da drapspersonen skrudde på varmelampen.

Her finner du gåte nr. 1

Dag 2

Økland og Thoresen ble raskt tatt av saken etter at de hjalp med å spore opp drapsvåpenet. Politisjef Olsen valgte også å sette Ødegaard ut av spill. Nybegynnertabbene var for mange. Ikke bare hadde han oversett drapsvåpenet, men han hadde også sannsynligvis latt gjerningsmannen gå. En stund på andrelaget ville nok hjelpe på.

Ny hovedetterforsker ble derfor den meget erfarne Wæhler. En mann som hadde vært ute mange vinternetter før, både utenlands for Interpol og flere steder i Norge.

Wæhler stod foran et problem, nesten like stort som den gangen han hadde løst mordet på kjemiker Solskjær en gang i 2003. Mange hadde prøvd seg, men bare Wæhler hadde klart det. Ikke hadde det tatt lang tid heller, noe Wæhler i etterkant påpekte at skyldtes noe så enkelt som at han faktisk ikke sov i timene på videregående.

Kjemiker Solskjær hadde blitt funnet i et klasserom på Universitetet i Oslo. Mordet hadde man funnet ut at var blitt gjort av to av elevene gjennom diverse bevis. Rett før han døde hadde Solskjær sannsynligvis skrevet noe han mente var åpenbart som ledetråd for hvem som drepte ham. Dessverre hadde ingen klart å løse problemet før Wæhler tok en kikk på lappen, og hadde fornavnene på de to som hadde drept ham på 1,2 og 3.

På lappen stod det:

68+11
3+11

Hva var fornavnene på de som drepte Solskjær?

Rett svar sendes til: paskekrim@nettavisen.no

Følg med! Svaret på dagens gåte avsløres i morgendagens krimgåte. Frem til da kan du altså sende inn svaret og være med i trekningen av premier fra Coolstuff. Morgendagens krimgåte finner du på Nettavisen.no i morgen.

Sjekk ut premiene påCoolstuff.no

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør