Foto: OLLY GREENWOOD (Afp)

I dag kommer cup-skrellene

Både Everton og Arsenal vil slite i dag.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Jager sin åttende strake seier
Oddstips 2: Ny smell for Arsenal
V75 Bjerke: To bankere i kampen om 34 millioner

Lørdagens tippekupong er som vanlig hundre prosent engelsk. Fire av kampene er hentet fra FA-cupens femte runde, sju kamper er hentet fra Championship, mens den siste kampen er hentet fra League One. Bonuspotten er nå på ca 1,4 millioner kroner og utbetales som kjent kun til en eventuell alenevinner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Sunderland – Arsenal
5. runde i FA-cupen. Sunderland måtte ha to kamper mot Middlebrough for å ta seg videre til denne runden, mens Arsenal snudde 0-2 til 3-2 mot Aston Villa. Lagene møtte hverandre på samme bane i serien så sent som forrige helg. Da vant Arsenal 2-1 takket være sene mål av Ramsey og Henry. Arsenal vant seriemøtet i høst med samme siffer og har hatt et godt tak på Sunderland de siste sesongene.

Sunderland har ellers vist knallform siden Martin O'Neill overtok og vi skal ikke glemme at Sunderland hadde en tøff omkamp i beina da de møtte Arsenal sist helg. Viktige Lee Cattermole er friskmeldt, mens Nicklas Bendtner er cuptied. David Vaughan, Wes Brown og Tirus Bramble fortsatt er skadet.

Arsenal ble gjort til statister i bortemøtet med Milan og 0-4 ga faktisk et riktig bilde av kampen. Arsenal gjorde en meget svak kamp. I den kampen måtte laget unnvære Per Mertesacker, nå er også forsvarskollega Laurent Koscielny skadet. Thierry Henry er ferdig med låneperioden.

Denne kampen taper ikke Sunderland, det er vår friske påstand. Vi nøyer oss med halvgardering. HU.

2. Everton – Blackpool
5. runde i FA-cupen. Everton slo ut Fulham i forrige runde, mens knuste Sheffield Wednesday 3-0 på bortebane.

Everton har lyktes med sine forsterkninger og var klart best i 2-0 seieren hjemme over Chelsea sist helg. Slo som kjent Manchester City i nest siste hjemmekamp. Har avansert til tiendeplass på tabellen etter fem strake seriekamper uten tap. Steven Pienaar er cuptied og spiller ikke lørdag. Nykommer Nikica Jelavic er uaktuell, mens Landon Donovan sliter med sykdom og er usikker. Seamus Coleman er endelig friksmeldt, mens Shane Duffy, Jack Rodwell og Phil Jagielka alle fortsatt er skadet.

Blackpool slo Doncaster 3-1 i serien tirsdag og har solide har 4-2-0 på de seks siste seriekampene. Det har ført Ian Holloways mannskap opp på fjerdeplass, kun fire poeng bak Southampton på andreplass. Ian Holloway er kjent for å rotere på sitt mannskap. Matt Phillips er eneste spiller som er usikker.

Everton er litt redusert kontra kampen mot Chelsea, Blackpool er som kjent i stand til litt av hvert. Skummelt. Vi dekker fullt ut. HUB.

3. Norwich – Leicester
5. runde i FA-cupen. Norwich slo ut West Bromwich på bortebane forrige runde, mens Leicester hadde få problemer med Swindon på hjemmebane.

I serien går det fortsatt på skinner for Norwich, og det nyopprykkede laget ligger nå bare fire poeng bak Liverpool etter den sterke borteseieren mot Swansea sist lørdag (3-2). 4-2-1 på de sju siste seriekampene og helt oppe på åttendeplass nå. 5-4-3 hjemme på Carrow Road. Etter fem måneders skadefravær er endelig spissen James Vaughan friskmeldt. Nå er det kun Daniel Whitbread og Zak Whitbread som er skadet.

Leicester ligger midt på tabellen i Championship etter 2-3 for Watford tirsdag. Ni poeng opp til playoff for en av de store opprykksfavorittene. Her må laget unnvære Danny Drinkwater (cuptied), Paul Gallagher (ny på skadelisten), i tillegg til seks andre skadde spillere. Bamba og Pantsil er fortsatt ikke returnert fra Afrika Cup og spiller trolig heller ikke.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Et formsterkt Norwich skal fikse dette mot et svekket Leicester. H.

4. Millwall – Bolton
5. runde i FA-cupen. Millwall slo ut Southampton etter omkamp forrige cuprunde. I Championship går det ikke like bra, for på 20. plass er det ikke langt ned til nedrykksplassene. Litt bedring i serien tross alt med to poengdelinger på de to siste spilte. Med mannskapet ser det ganske bra ut. 5-6-5 er tallene hjemme på The Den.

. Etter to raske cuptriumfer og 3-1 over Liverpool i ligaen, er det bare blitt ett poeng på de siste tre seriekampene for Bolton. Ligger dermed nest sist med 20 poeng på 25 kamper i Premier League. Spissen Kevin Davies er havnet på skadelisten og spiller ikke lørdag. Spisskollega Marvin Sordell er cuptied. Bolton har ikke bedre enn 4-0-8 på bortebane.

Ikke enkel kamp dette, vi tror hjemmelaget kan skape trøbbel for Bolton som må ha fokus på ligaen og da mål alle tegn med. HUB.

5. Southampton – Derby
De sju neste kampene er fra Championship. Southampton spilte 11 mot 10 i over 70 minutter borte mot serieleder West Ham i midtuken, og tok med seg ett velfortjent poeng (1-1). Ligger dermed ett poeng bak West Ham med én kamp mer spilt og har tre poeng ned til Cardiff på tredjeplass. Hjemme står Southampton med knallsterke 12-2-2. 2-3-1 på de seks siste seriekampene. Frazer Richardson (f) er usikker, ellers er det få problemer for manager Neil Adkins.

Derby er trolig ute av playoffkampen etter å ha skuffet med 0-1 hjemme mot Reading tirsdag. Står med 2-2-2 på de siste seks. Har sin klare styrke på hjemmebane (8-2-5), borte er Nigel Cloughs gutter mer medgjørlige (4-4-7). Ligger på 13. plass og har ni poeng opp til playoff. Flere spillere er usikre foran lørdagens kamp.

Dette skal være en flott mulighet for Southampton og vi garderer ikke. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Ipswich – Cardiff
Ipswich slo Portsmouth 1-0 borte i midtuken og står nå med tre strake trepoengere. Har dermed kommet seg helt unna nedrykksstriden, men det er fortsatt 14 poeng opp til playoff. Har variert mye denne sesongen, men har utvilsomt et mannskap kapabel til å klatre betydelig. Bereiste Lee Bowyer er friskmeldt etter noen uker på sidelinjen, og manager Paul Jewell har tilnærmet skadefritt mannskap. 6-1-7 er tallene hjemme på Portman Road.

Etter tre strake seriekamper uten seier, ble det endelig tre poeng for Cardiff hjemme mot Peterborough tirsdag. Beholdt dermed tredjeplassen, og har kun to poeng opp til Southampton på andreplass og tre poeng opp til serieleder West Ham. Meget spesielle 4-9-3 på bortebane, 1-5-1 på de sju siste seriekampene. Stephen McPhail er meget usikker, kaptein Mark Hudson fortsatt skadet.

To strake Ipswich-seire i de to siste tilsvarende og vi har god tro på at Ipswich tar sin fjerde strake seier lørdag. H.

7. Leeds – Doncaster
Vi anbefalte spill på Leeds både hjemme mot Brighton (tap 1-2) og borte mot Coventry tirsdag (tap 1-2). Begge kampene ble tapt i sluttminuttene og Leeds viste en gang for alle at de ikke er til å stole på. Seks poeng opp til playoff, så løper er ikke kjørt. 7-2-6 hjemme på Elland Road. Innlånte Fabian Delph (m) er skadet og spiller ikke lørdag. Ellers er det ingen nye problemer for Leeds.

Doncaster tapte også sin midtukekamp (1-3 hjemme mot Blackpool) og siden Coventry vant sin hjemmekamp mot Leeds, er Doncaster nå helt sist på tabellen med sine 24 poeng. Har imidlertid kamper tilgode på lagene rundt seg, men det er sju poeng opp til sikker plass. Meget svake 2-1-12 på bortebane og kun ett poeng er tatt på de sju siste bortekampene (0-0 mot Hull). Habib Beye soner fortsatt karantene, mens tre spillere er langtidsskadd.

Nå må det vel være på tide at Leeds slår tilbake og meget bortesvake Doncaster bør være en overkommelig oppgave. H.

8. Crystal Palace – Watford
Crystal Palace har ikke vunnet en eneste seriekamp siden romjulen og har spilt uavgjort i sine tre siste seriekamper. Ledet 2-0 borte mot Bristol City tirsdag når kvarteret gjenstod, men måtte nøye seg med 2-2. Har dermed rast helt ned til 14. plass, og playoffplass er det bare de mest optimistiske supporterne som fortsatt har tro på (elleve poeng opp). 4-8-2 hjemme på Selhurst Park. Med mannskapet ser det bra ut.

Watford har tatt like mange poeng som Palace (40), men er i langt bedre form (3-1-0 på de siste fire seriekampene). Tirsdag ble det 3-2 over Leicester. Ikke noe stort bortelag (3-6-6). Et par spillere er usikre.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene (Palace har vunnet de to siste). Palace taper svært sjelden hjemme, mens Watford vinner svært sjelden borte. HU.

9. Barnsley – Portsmouth
Barnsley er står med to strake tap og ligger på 16. plass med 39 poeng. Det er likevel hele 14 poeng ned til Coventry under streken. Har brukbare 7-2-6 på hjemmebane, det er borte laget svikter (4-4-7). To nye spillere kan være debutaktuelle lørdag. Bobby Hassel (f) skadet seg på trening i uken og er uaktuell, ellers er det få skadeproblemer.

Portsmouth får heller ikke tingene til å stemme om dagen og har 1-1-4 på de siste 6. Tirsdag ble det 0-1 hjemme mot Ipswich. Innbyrdes. Er som kjent satt under administrasjon grunnet økonomiske problemer og risikerer poengtrekk. Manager Michael Appleton har en rekke skader og har kun 14 spillere til disposisjon og må derfor ta med flere ungdommer til denne kampen.

Barnsley leverer bra på hjemmebane, Portsmouth sliter med store skadeproblemer og er svake borte (2-5-9). Dette bør Barnsley fikse. H.

10. Peterborough - Bristol City
Peterborough har ikke vunnet siden romjulen og har falt helt ned til 19. plass. Det er imidlertid fortsatt ni poeng ned til Coventry på nedrykksplass. 0-3-4 på de sju siste seriekampene er uansett nedrykkstakter. Leverer brukbart hjemme på London Road (6-2-6). Noen spillere er skadet.

Bristol City ligger på 21. plass og har seks poeng å gå på til nevnte Coventry. Spilte 2-2 hjemme mot Crystal Palace tirsdag etter å ha lagt under 0-2 kvarteret før slutt. 4-2-9 på bortebane. Cole Skuse ble skadet i tirsdagens kamp og risikerer fire uker på sidelinjen. Louis Carey (f) er fortsatt ute.

Det endte 0-1 i tilsvarende oppgjør for to sesonger siden. To formløse lag dette, vi dekker fullt ut. HUB.

11. Nottingham Forest – Coventry
Meget viktig kamp i bunnstriden. Begge lagene ligger på nedrykksplass med 25 poeng. Opp til Bristol City på sikker plass skiller det seks poeng, og en eventuelt taper i dag vil forverre sin situasjon ytterligere. 1-2-10 på de tretten siste seriekampene for Nottignham Forest og hjemme er ikke tallene bedre enn 3-3-10. 1-1-4 på de seks siste seriekampene. Goalgetter marcus Tudgar er tilbake lørdag, det er viktig for Forest. To spillere er ute med skade.

Coventry kommer fra en meget viktig seier over Leeds i midtuken, det til tross for store skadeproblemer. Det var en opptur etter tre strake tap. Lørdag må fortsatt Coventry klare seg uten flere viktige spillere. 0-3-12 er meget svake tall på bortebane.

En kamp ingen av lagene har råd til å tape og da ender det kanskje uavgjort. Vi har mest tro på poengdeling og hjemmelaget. HU.

12. Tranmere – Charlton
League One. Tranmere liggere på 17. plass i League 1 og har sju poeng ned til Wycombe på nedrykk. Ligger sist på formtabellen sammen med Walsall (0-3-3) og spilte 0-0 borte mot Carlisle tirsdag. 5-7-3 er tallene hjemme i Birkinhead.

Charlton leder ligaen suveren med 67 poeng på 29 kamper og har bare tapt to seriematcher denne sesongen. Vant den viktige hjemmekampen mot MK Dons tirsdag og har nå ti poeng ned til Sheffield Wednesday på tredjeplass. Bunnsolide 11-2-2 på bortebane for opprykksjagende Charlton.

Det blir tøft for hjemmelaget dette, men de har kun tre tap hjemme på Prenton Park og kan kanskje få med seg ett poeng. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 18.02.2012 15:55
1. Sunderland - Arsenal H U
2. Everton - Blackpool H
3. Norwich - Leicester H
4. Millwall - Bolton H U B
5. Southampton - Derby H
6. Ipswich - Cardiff H
7. Leeds - Doncaster H
8. Crystal Palace - Watford H U
9. Barnsley - Portsmouth H
10. Peterborough - Bristol City H U
11. Nottingham Fore - Coventry H U
12. Tranmere - Charlton U B

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 18.02.2012 15:55
1. Sunderland - Arsenal H U
2. Everton - Blackpool H U B
3. Norwich - Leicester H
4. Millwall - Bolton H U B
5. Southampton - Derby H
6. Ipswich - Cardiff H
7. Leeds - Doncaster H
8. Crystal Palace - Watford H U
9. Barnsley - Portsmouth H
10. Peterborough - Bristol City H U B
11. Nottingham Fore - Coventry H U
12. Tranmere - Charlton U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus