Foto: ADRIAN DENNIS (Afp)

I kveld kan du vinne 5,7 mill

Vi stoler på formsterke Chelsea i jakten på den enorme bonuspotten.

Kommersielt

Det er en virkelig flott midtukekupong Norsk Tipping kan tilby denne første maiuken. Med lag som Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Juventus og Milan for å nevne noen er det sjeldent fin kvalitet på kampene. To kamper er hentet fra Premier League, to kamper er hentet fra La Liga, en kamp fra fransk Ligue 1 mens sju kamper er hentet fra Serie A.

Bonuspotten har steget til 5,7 millioner kroner og betales ut til en eventuell alenevinner i kveld. Dersom det ikke skulle skje, vil den fordeles mellom alle med 12 rette førstkommende lørdag.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

Les også dagens to oddstips:
Kan han stoppe Real Madrid?
Nå lykkes norske Helsingborg

1. Chelsea - Newcastle
Vi starter med en svært viktig kamp i Premier League. Begge lagene har tre gjenstående kamper. Newcastle på femteplass er á poeng med Tottenham på fjerdeplass og har tre poeng opp til Arsenal på tredjeplass. Chelsea er ett poeng bak både Tottenham og Newcastle og vil altså med seier her overta den svært viktige fjerdeplassen (som gir kvalik til Champions League). Og vil kun være to poeng bak Arsenal på tredjeplass.

Chelsea har vist strålende form i lang tid og fikk ingen reaksjon etter semifinalen mot Barcelona, men banket QPR 6-1 søndag. Etter denne gjenstår bortekamp mot Liverpool og hjemmekamp mot Blackburn. Fernando Torres er i ferd med å finne seg selv igjen. London-klubben står med 5-2-0 på Stamford Bridge etter nyttår.

Vi varslet for Wigan lørdag (ett av våre langskudd), og Newcastle fikk så hatten passet og vel så det. 0-4 endte det til slutt, og etter seks strake seirer, fikk Newcastle den forventede reaksjonen. Har kapasitet på topp, men vi tror laget er sjanseløs på fjerdeplassen. Etter denne venter hjemmekamp mot Manchester City før laget avsluttet med bortekamp mot svært formsterke Everton.

Chelsea er i knallform, stinn av selvtillit og jager Champions League-plass. Vi tror dette ender med hjemmeseier. H.

2. Bolton - Tottenham
They are still alive, Bolton - og med seier i denne hengekampen vil laget være over streken for første gang etter nyttår. Det vil si det holder med ett poeng for å passere QPR. Med 4-2-2 på de åtte siste seriekampene, har Bolton gjort en flott jobb i det siste, og nå er fornyet kontrakt høyst mulig. Med hjemmekamp mot West Bromwich til helgen og bortekamp mot Stoke i siste kamp kan det absolutt gå. Hjemme på Reebook stadium har laget sviktet denne sesongen, og 4-3-10 er den nest dårligste hjemmestatistikken i Premier League, men de siste åtte har gitt brukbare 3-3-2.

Tottenham tok tilbake fjerdeplassen i helgen ettersom Newcastle tapte og laget selv slo Blackburn 2-0. For øvrig har det vært total formsvikt for Spurs den siste måneden, og laget stod med 1-3-5 på de ni foregående kampene. Etter denne venter Aston Villa borte og Fulham hjemme. 0-4-4 er tallene på Tottenhams åtte siste bortekamper i serien.

Begge lag har alt å spille for, og ett poeng er det ingen av dem som trenger. HB.

3. Athletic Bilbao - Real Madrid
Spansk La Liga der de fleste lag har tre kamper igjen av sesongen. Vi gikk mot Bilbao i søndagens borteoppgjør mot Zaragoza, da det lå en reaksjon i luften etter cupsuksessen i Europa League sist torsdag. Trener Bielsa gjorde en rekke endringer på sitt lag, og 0-2 tapet var alt annet enn uventet. I kveld er det tilbake til toppet mannskap for hjemmelaget, som har sju poeng opp til Malaga på fjerdeplass. 10-4-3 er solide tall på hjemmebane.

Real Madrid reiste seg direkte etter exiten fra Champions League og slo Sevilla komfortabelt 3-0 hjemme søndag. Med tre poeng i kveld er Real Madrid seriemester, da laget har sju poengs ledelse til Barcelona når tre serierunder gjenstår. 14-2-1 er bunnsolide tall på bortebane.

Hjemmelaget trenger neppe motivasjon når Real Madrid er motstander og er definitivt kapable til å vinne. Vi dekker fullt ut. HUB.

4. Valencia - Osasuna
Til tross for svært middelmådige 5-7-7 etter nyttår, holder fremdeles Valencia den svært viktige tredjeplassen i La Liga. Etter søndagens tap borte mot Malaga, er Malaga kommet á poeng. Men siden Valencia vant hjemmemøtet med 2-0, er laget foran på innbyrdes oppgjør. Valencia har Villarreal (som trolig berget plassen i går) hjemme og Real Sociedad borte i sine to siste seriekamper, og således et overkommelig program. 9-4-4 totalt hjemme på Mestalla.

Osasuna ligger på åttendeplass med 48 poeng og har ett poeng opp til Atletico Madrid på sjetteplass (som gir Europa League). Har som vanlig sin store styrke hjemme (9-6-3), borte kommer ikke trepoengerne tett (2-9-6). Variable 3-4-3 på de siste ti seriekampene.

Det er ikke lett å stole på Valencia om dagen, og Osasuna kan utmerket klare sin tiende poengdeling på bortebane for sesongen. HU.

5. Paris Saint German - Saint Etienne
Ettersom Montpellier skuslet vekk to poeng i hjemmemøtet med Nancy tirsdag kveld, fikk PSG fornyet håp i tittelkampen i Ligue 1. Med seier i kveld vil ambisiøse PSG kun være tre poeng bak Montpellier med noenlunde lik målforskjell. PSG har gjenstående bortekamper mot Valenciennes og Lorient, samt hjemmekamp mot Rennes, i tillegg til kveldens kamp. Montpellier har også to bortekamper igjen (mot Rennes og Auxerre), samt hjemmekamp mot Lille. Så dette er fullt mulig for pariserne. Men 2-3-2 på de sju siste seriekampene lukter det ikke ligagull av. Hjemme er tallene solide 12-2-3.

Saint Etienne ligger på sjetteplass og har kun ett poeng opp til Rennes på fjerdeplass (som gir Europa League). Rimelig bra borte (7-5-5) og kommer til dette oppgjøret med tre strake seire (riktignok mot billig motstand).

Hjemmelaget må ha fått motivasjon av Montpelliers poengtap tirsdag, og normalt skal de være hvassere enn bortelaget. H.

6. Juventus - Lecce
35 serierunder er spilt i Serie A, og Juventus står fortsatt uten tap. Imponerende av Torino-laget som har 12-5-0 på eget gress og 9-9-0 på bortebane. Tre serierunder gjenstår, og avstanden ned til Milan er tre poeng, målforskjellene skiller fire mål i favør Juventus. Bortekamp mot Cagliari og hjemmekamp mot Atalanta venter etter denne, og det er svært mye som tyder på seriegull til Juventus nå.

Lecce har kun ett poeng opp til sikker plass, men etter de flotte triumfene hjemme mot Roma og borte mot Catania, er det kun blitt ett poeng på de tre siste seriekampen. To av disse er spilt på eget gress. Har hjemmekamp mot Fiorentina og bortekamp mot Chievo etter denne, men mye tyder på Genoa-seier i kveld, og da vil avstanden være fire poeng. Lecce er faktisk bedre borte (5-5-7) enn hjemme (3-6-9).

Juventus har spilt uavgjort i 14 av 35 seriekamper denne sesongen, men det er vanskelig å se at laget søler vekk poeng her. H.

7. Milan - Atalanta
Det forsmedelige hjemmetapet mot Fiorentina femte sist, er i ferd med å vise seg kostbart for MIlan. Så lenge Juventus ikke taper fotballkamper er tiden knapp, all den tid det kun gjestår tre serierunder. Men ti poeng på de fire siste seriekampene er selvsagt godkjent, og med både Cassano og Boateng tilbake, lignet Milan seg selv i bortemøtet med Siena søndag (seier 4-1). 10-5-2 er totaltallene hjemme på San Siro.

Uten poengtrekket på seks poeng hadde faktisk Atalanta vært helt oppe på sjetteplass og kjempet om Europacup-plasser. Nå ligger Bergamo-laget litt mer i ingenmannsland, men det forhindret dem ikke i å ta alle poengene hjemme mot Fiorentina søndag. Tre seire på de fire siste seriekampene, men Atalanta er ikke noe stort bortelag (4-7-6).

Det er vanskelig å tro på annet enn hjemmeseier her all den tid Milan har alt å spille for og skadeproblemene er mindre nå. H

8. Lazio - Siena
Hjemmelaget har vært knallhardt rammet av skader utover sesongen og kunne kanskje utfordret de to store i toppen dersom ikke skadene hadde vært så mange. Vi gikk mot laget i søndagens oddstips borte mot Udinese, med rette. Miroslav Klose er som kjent ferdigspilt for sesongen, og sju-åtte andre spillere er uaktuelle i kveld grunnet skader og karantener.

Men det er kun tre poeng opp til Napoli (en kamp mer spilt ettersom de spilte tirsdag) til tredjeplassen, så Roma-laget har alt å spille for. Men ett poeng på de fire siste seriekampene vitner om mangel på form (tre av disse er riktignok spilt på bortebane). Hjemme på Stadio Olimpico står Lazio med 9-5-3.

Siena har med sine 43 poeng hele åtte poeng ned til Lecce under streken og fire lag ligger mellom disse. Nedrykk kan det ikke bli, og Toscana-laget har levert en flott sesong. Fikk riktignok så hatten passet hjemme mot Milan søndag (tap 1-4), men har faktisk vunnet to av de tre siste bortekampene.

Med betydelige fravær hos hjemmelaget er det vanskelig å gi dem full tillit. Men vi tror ikke Lazio taper siden motivasjonen ligger hos hjemmelaget. HU.

9. Cesena - Udinese
Løpet er kjørt for lengst for hjemmelaget, men Juventus vant kun 1-0 her sist onsdag (seiersmål ti minutter før slutt), og Inter vant ikke mer enn 2-1 hjemme på søndag. Fem strake poengdelinger for hjemmelaget før de to matchene, så Cesena kniper poeng jevnt og trutt.

Antonio Di Natale var nok en gang matchavgjørende da Udinese slo Lazio 2-0 søndag kveld. Kampen om tredjeplassen er knalltøff i øyeblikket. Napoli innehar denne med sine 58 poeng, men de har én kamp mer spilt. Udinese, Inter og Lazio står alle med 55 poeng, og dersom alle disse tre lagene vinner i kveld, vil fire lag stå på 58 poeng før de to siste serierundene. Napoli har klart best målforskjell av de fire lagene. 3-6-8 er tallene for Udinese på bortebane.

Scoringsmaskinen Di Natale er blitt skadet og spiller ikke kveldens kamp for bortesvake Udinese. Hjemmelaget har vist at moralen er god den siste tiden, og vi utelukker slett ikke hjemmeseier her. HUB.

10. Parma - Inter
Sebastien Giovinco har vært en åpenbaring for hjemmelaget og vært de viktigste bidragsyteren til at Parma er helt oppe på åttendeplass i øyeblikket. Ingen fare for nedrykk, og Parma har slik sett lite å spille for. Formen er strålende med fem seire på de seks siste kampene, og det var sterkt med borteseier mot desperate Lecce søndag. Hjemme står laget med 8-5-4.

Inter har utrolig nok mulighet til å tredjeplassen. All den tid både Napoli, Udinese og Lazio har hatt kortere eller lengre formsvikter etter nyttår, vil faktisk Inter være á poeng med Napoli på tredjeplass dersom de vinner i kveld. 4-2-0 på de seks siste seriekampene, men Inter imponerer fortsatt ikke spillemessig. Var heldige som fikk med seg det ene poenget i nest siste bortekamp mot Fiorentina (Jovetic brente straffe for Viola da), og mot spillets gang scoret laget tre ganger i den første omgangen mot Udinese i siste bortekamp (vant til slutt 3-1).

Veldig uggen kamp dette. Undertegnede fristes klart mest av hjemmeseieren, men det er Inter som har motivasjonen. HUB.

11. Catania - Bologna
Betydningsløst oppgjør mellom to lag som begge har sikret ny kontrakt. Hjemmelaget ligger på en flott åttendeplass med sine 47 poeng, mest av alt takket være en sterk hjemmestatistikk (9-5-3). Men formen har ikke vært på topp på slutten. De seks siste seriekampene viser 1-2-3, men tre av de fire siste hjemmekampene er vunnet.

Med 2-3-0 på sine fem siste seriekamper har altså Bologna sikret ny kontrakt. Ligger på tiendeplass med 45 poeng og har greie 4-8-5 på bortebane.

Catania taper svært sjelden hjemme, mens Bologna sjelden vinner borte. Vi tror det holder med halvgardering. HU.

12. Genoa - Cagliari
Med 0-6-8 på de 14 siste seriekampene er det ikke rart at hjemmelaget kjemper for tilværelsen. Når tre serierunder gjenstår skiller det kun ett poeng ned til Lecce under streken, og da er det ikke vanskelig å forstå at kveldens kamp er viktig. Siste seier kom 5. februar hjemme mot Lazio (3-2). Har tross langvarig formsvikt brukbare 7-6-4 på hjemmebane. Kveldens kamp må imidlertid spilles for tomme tribuner. Udinese borte og Palermo hjemme er motstanderne i de to siste, og vinner Genoa denne samt at Lecce taper borte mot Juventus, er mye gjort.

Cagliari har 42 poeng og sju poeng ned til Lecce under streken. Taper Lecce sin bortekamp mot Juventus, er plassen berget uansett utfall av denne kampen. Begredelige 3-4-10 på bortebane, og står med fem strake bortetap nå.

En såkalt "must win" match for hjemmelaget dette. Vi tror de griper sjansen. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker!

Tipping Midtuke, frist: 02.05.2012 20:40
1. Chelsea - Newcastle H
2. Bolton - Tottenham H B
3. Athletic Bilbao - Real Madrid H U B
4. Valencia - Osasuna H U
5. Paris Saint-Ger - Saint-Etienne H
6. Juventus - Lecce H
7. Milan - Atalanta H
8. Lazio - Siena H
9. Cesena - Udinese H B
10. Parma - Inter H U
11. Catania - Bologna H U
12. Genoa - Cagliari H

Klikk her for å levere vår 96-rekker!Klikk her for å levere vår 432-rekker!

Tipping Midtuke, frist: 02.05.2012 20:40
1. Chelsea - Newcastle H
2. Bolton - Tottenham H B
3. Athletic Bilbao - Real Madrid H U B
4. Valencia - Osasuna H U
5. Paris Saint-Ger - Saint-Etienne H
6. Juventus - Lecce H
7. Milan - Atalanta H
8. Lazio - Siena H U
9. Cesena - Udinese H U B
10. Parma - Inter H U B
11. Catania - Bologna H U
12. Genoa - Cagliari H

Klikk her for å levere vår 432-rekker!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus