Foto: hesteguiden.com

Ikke egg med Odin

Talentfulle Egge Odin hever seg for hvert løp han går, og vi tror på ledelse fra start til mål i kveld. Sjekk våre Momarken-tips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Svenskene tar poeng
Oddstips 2: Uavgjort i Parken
Sjekk også: Lesernes oddstips

Travtips Forus: Holder unna for gutta
Trav: Lunsjtrav Klosterskogen

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi likte nemlig veldig godt innsatsen til 5 Egge Odin ved triumfen på 33.9 full vei i den siste starten, og i den andre avdelingen i kveld kan det ligge an til et tilsvarende scenario som den gangen (virker til å ha langt mer fart i beina enn nestfavoritten 4 Art Nattfari).

Viste seg da å være veldig kvikk i vei bak startbilens vinger (fløy styggfort de første to hundre), og når Olav Mikkelborg bak superfeige 1 Balderina bør være veldig fornøyd med rygg leder i kveld, synes vi at veien til tet bør bli relativt billig også ved denne anledningen.

Når kusk Hans Chr. Holm dro øreproppene 150 igjen i den siste starten formelig eksploderte Moe Odin-sønnen (sprintet unna til seier på lette bein), og det virket til å være plenty av krefter spart i målgangen. Vi synes at favoritten i løpet virker til å være i rivende utvikling, og vi satser på at Rundhaugen-traveren legger på til sin andre strake triumf, i et ellers vidåpent løp.

Vår rangering: A: 5 B: 4-1-2-8-11 C: 3-7-6-9 D: 10-12

Annonse: Mandag lanserte Øivind Grøstad åttendevalget Rocky Plush som vinner og V5-forlaget betalte tilbake 63 556 kroner

V5-1, 2140 meter autostart
Et litt åpent varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi tyr da til bred gardering. Det er ned en liten klasse for 3 Zetus ved denne anledningen, og da må 3-åringen bli snakk om en naturlig favoritt. Leverer stabilt gode resultater hel veien uten helt å sprudle, og vi er litt usikre på hvordan Andover Hall-sønnen takler dagens arena (sliter ofte litt med aksjonen).

Imponerte ved triumfen på 17.5 full vei i den nest siste starten gjorde 12 Powerful Man (totalt overlegen den gangen), men sporet ved denne anledningen er selvsagt ikke mye å rope hurra for. Virket dog til å være snakk om en type som tålte å gå en bit, og da skal 16-prosenteren i spillet være snakk om en tidlig gardering.

Full form er det på 9 Candy Field (perfekt smygspor), mens kapable 4 Frenchwoman også skal være tidlig aktuell i en feilfri utgave. På vei opp i form er smygkjørte 1 Online Siem (avsluttet veldig bra de to siste gangene), og med perfekte luker til slutt ser vi ikke helt bort i fra at sjokket kan være et faktum. Bedre til enn på svært lenge står 5 Linderlane G.T., og vi er ikke helt fremmed for at Killingmo-traveren kan lede et slikt løp rundt om (kun krysset av på snaue 5 % av de innleverte kupongene).

Vår rangering: A: 3 B: 12-9-4-1-5 C: 2-7-11-10-8-6

Annonse: Grø satte flere plusser bak denne hesten sist. Tirsdag setter han kursen mot lukene på denne i V5-3

V5-3, 1640 meter autostart
Et løp for varmblodshester i relativt høyt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og dette ligner en skreddersydd oppgave for 3 Beat The Tag. Sprudlet ikke før litt hvile, og det kan ligge an til en tung tur utvendig ved denne anledningen. På sitt beste er det dog trolig ikke snakk om saken, men med litt tvilsom form etter en mindre pause tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Peiler inn teten gjør ventelig 1 Thierry, og fra den posisjonen har 4-åringen tidligere i karrieren vist seg å være veldig god. Det har ikke klaffet spesielt godt for Cantab Hall-sønnen denne sesongen, men så har da også Midtfjeld-traveren blitt matchet i til dels tøffe omgivelser hele veien. Litt enklere i mot i kveld, og 30-prosenteren i spillet kan fort lede rundt om.

Litt bedre enn raden er 9 Stardust Night (satt fast i den siste starten), og det kan fort bli riktig fra dette sporet for 7-åringen i kveld. Smygspesialist Gunnar Austevoll setter seg opp bak Rite On Line-sønnen, og da dukker fort 13-prosenteren i spillet som troll av eske til slutt. Vi føler at 2 Alpha Romeo R.R. er litt på gang i ny regi (fikk ikke fritt spillerom til slutt i den siste starten), og fra et perfekt spor får da den speedige 6-åringen en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 3 B: 1-9-2 C: 10-8-6-7-5-4

V5-4, 1640 meter autostart
Et flott kaldblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen, og i kraft av sporet setter vi 2 Faste Hellin fremst. Teten er innen rekkevidde for 9-åringen denne gangen, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario for Killingmo-traveren. Vant et tilsvarende løp sist han gjestet dagens arena, og vi synes at 18-prosenteren i spillet (femtevalg) må krysses på alle bonger.

Uforandret fin form holder 6 Ramstad Knerten, men det er en viss risiko for at nestfavoritten kan havne kraftig på vingelen fra et spor litt vel langt ute (ingen kløpper på de første meterne). Da kan det fort bli vel langt frem til de der fremme på en kjapp sprint, men dersom det skulle klaffe litt på veien er Skøiar-sønnen mer enn god nok.

Forbedret med løp i kroppen er trolig 5 Dag, og spesilasprinteren til Tormod Gretland skal da være tidlig aktuell. Helt grei innsats til sølv på 27.8 etter startgalopp i den siste starten, og sporet i kveld kan ikke kusk Per O. Midtfjeld klage på. Fartsressurser til å kunne blåse rundt konkurrentene til slutt innehar både 7 Hødga Lilja og 10 Asteria, og med dokumentert form på dem begge krysser vi tidlig.

Vår rangering: A: 2 B: 5-7-10-6 C: 3-4-8-12-9-11-1

V5-5, 2140 meter autostart
Det er veldig fin kvalitet på en rekke av deltagerne i dette varmblodsløpet som avslutte denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange. Det er dog ikke mulig å ikke sette 6 Nimbus Vang fremst etter en rekke sterke innsatser nå på slutten (avsluttet veldig bra til hhv tredje og sølv på 15-tallet full vei i de to siste startene), og det lange oppløpet på dagens arena taler til den alltid sterkt avsluttende S.J.`s Photo-sønnens fordel.

Trekker fordel av de lange oppløpet på dagens arena gjør også 2 X.O. Hornline, men Søvik-traveren må fungere bedre i aksjonen enn han gjorde i den siste starten ved tredjeplassen på 15.0 full vei for at det skal kunne bli seier denne gangen. Trøblet en del med travet rundt den siste svingen ved den anledningen, og da er vi litt skeptiske til hvordan 6-åringen kommer seg rundt de litt ugne svingene på Momarken i kveld (dog helt klart seiersaktuell dersom han er på skuddhold 150 igjen).

En topphest er 9 Zeppelin Boko snakk om, og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi at Holm-traveren er seiersaktuell denne gangen. Fullførte strålende fra køen til femte på fine 15.7 full vei etter litt hvile i den siste starten, og Abano As-sønnen synes vi er litt for lite påaktet med sine 18 % denne gangen. Absolutt toppform holder både 3 Athena Rod og 12 American Rock, og begge er da snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 6 B: 2-9-3-12 C: 4-1-11-8-10 D: 7-5

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 150, 450 og 1120 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus