Foto: Darren Staples (Reuters)

Ingen fest på oddsen

Landslagspausen gjør lørdagens oddsprogram utfordrende. Vi retter blikket mot England og Spania i dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Ekte britisk lørdagskupong

V75 Sørlandet: 41 millioner kroner i potten

Lørdagens langoddsprogram er dessverre veldig lite fristende. På grunn av landslagpausen er det ingen kamper i toppligaene i Europa og vi må bryne oss på en rekke kamper fra de lavere divisjonene rundt omkring. Favorittoddsene settes jevnt over veldig lavt også på slike dager, og så lenge vi ikke har funnet noen gullkorn på vår jakt, ender vi opp med en kjedelig favorittdobbel denne lørdagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Vidar - Austevoll
Med fem seire på sine åtte siste kamper er det fortsatt mulig for Austevoll å bergen plassen i 3. divisjon avdeling 3. Lørdag reiser laget til Stavanger for å møte Vidar som har rimelig grei klaring til nedrykksstreken. Det er alltid interessant å spille lage som kjemper for sin eksistens på denne tiden av sesongen og 2,85 på at øyfolket fra Austevoll tar sin sjette seier i høstsesongen er interessant.

Dagens avslag
KFUM Oslo - Strindheim
Spillemessig ambisiøse KFUM er havnet i ingenmannsland på tabellen etter å ha mistet sentrale profiler før høstsesongen. Har variert mye i prestasjonene i høst og selv om laget kun har ett hjemmetap ser 1,28 i odds for hjemmeseier håpløst ut. Strindheim har fortsatt en teoretisk mulighet til å berge plassen. Styr unna.

Harstad - Skeid
Hjemmelaget har kun ett poengs avstand til nedrykksstreken nå som det gjenstår tre serierunder og trenger sårt poeng. Skeid har sju poeng opp til ledende Tromsdalen med kun tre kamper igjen og drømmen om opprykk er nok over nå.Toppscorer Bardh Shala er visstnok ikke med nordover. 1,75 for Skeid-seier mot et svært motivert hjemmelag er det selvsagt lett å hoppe over.

Dagens spill
Huddersfield - Stevenage
Eventyret til Huddersfield fortsetter og etter sist lørdags nedsabling av Brentford er nå Huddersfield ubeseiret i 36 ligakamper på rad og laget har faktisk ikke tapt en ligakamp i 2011. Siste tapet kom borte mot Southampton i romjula 2010. Ligger likevel ikke bedre plassert enn nummer fem, da seks av sesongens elleve første seriekamper er endt med poengdeling. Bunnsolide 4-0 seier borte mot Brentford sist lørdag. 3-2-0 er fasiten hjemme. Jamie McCombe returnerer etter karantene, ellers er det lite mannskapsproblemer hos Huddersfield.

Nyopprykkede Stevenage kommer fra tre strake ligatap. Ligger på fjortendeplass etter 3-4-4 til nå. Borte er fasiten 1-2-2. Noen spillere er ute med skader, men ingen nye siden sist helg.

Huddersfield nekter altså å tape seriekamper og 2011 har vært en sammenhengende opptur for fansen. Nå er ikke Norsk Tipping veldig rause med hjemmeoddsen her, 1,55, men på et program neste kjemisk fritt for gode objekter stoler vi på at Huddersfield gjør jobben hjemme. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere (det hadde vi nok gjort uansett).

Celta Vigo - Las Palmas
Seks serierunder er spilt i spansk Segunda og hjemmelaget har fått en ålreit start, men ikke mer. Er regnet som en av fire-fem største opprykksfavorittene i en liga som garantert blir jevn. De to øverste går direkte opp i La Liga, mens plassene 3-6 spiller playoff om den siste ledige plassen. Celta Vigo havnet på playoff i fjor. 10 poeng er hentet på sesongens seks første seriekamper, men fire av disse kampene er spilt borte. Hjemme tapte laget hjemmepremieren 1-2 for Elche, mens en annen av opprykksfavorittene Valladolid fikk med seg ett poeng (1-1).

Las Palmas starta sesongen bra, to seire og en uavgjort på de tre første. Har gått tråere nå i de siste, med tap for Cordoba og Girona, samt uavgjort hjemme mot Murcia sist. LP har pådratt seg hele 5 utvisninger på de 6 første kampene, men to av dem har vært feilaktige og blitt trukket tilbake av disiplinærkomiteen. I tillegg har trener Juan Manuel Rodriguez pådratt seg to røde kort allerede, og han må som sist se kampen fra tribunen.

Nok en gang må LP rokere i forsvaret. Kaptein og stopper David Garcia har ennå ikke spilt denne sesongen pga skade. Argentineren Diego Herner hadde selskap av av Jaunpe i midtforsvaret sist, men han er suspendert nå. En mulig løsning er at den franske høyrebacken Pignol blir trukket inn, og at Aythami kommer inn på Pignols faste plass. Den stødige venstrebacken Corrales (eks bl.a. Osasuna og Mallorca) er ute som sist, og Ruyman fortsetter på den plassen. Uansett er det langt fra en optimal oppstilling i LPs forsvar denne gangen, og det ser vrient ut å stagge gode Celta Vigo. Lagene møttes forøvrig i cupen tidligere i sesongen, Celta gikk videre etter ekstraomganger, men begge lagene stilte svært redusert.

Framover på banen ser det greit ut for LP, bortsett fra at veteranspissen Javi Guerrero er ute med skader noen uker. De to unge stjerneskuddene Jonathan Viera og Vitolo var begge tilbake sist etter to kampers fravær. LP er ubeseira i de fire kampene de to har spilt. Den lange argentineren Quiroga eller veteranen Portillo (eks bl.a. Real Madrid) starter på topp.

For hjemmelaget ser det i all hovedsak bra ut med mannskapet og når Las Palmas har store problemer i forsvar synes vi dette ser ut som en veldig bra sjanse for hjemmelaget. Oddsen er som de fleste andre favorittoddser i dag ikke veldig sprek, men vi benytter 1,65 på hjemmelaget i kombinasjon med Huddersfield.

Det gir oss en dobbel til 2,56 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag lørdag
Kamp 64 Huddersfield - Stevenage 1,55 3,25 4,50
Kamp 90 Celta Vigo - Las Palmas 1,65 2,70 3,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør