Foto: hesteguiden.com

Jackpot i V65!

Litt over 1.6 millioner kroner ekstra ligger i sekserpotten denne onsdagen i hovedstaden, og frem fra intet dukker vår banker for dagen opp. Sjekk våre V65-tips her.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V6-forslag.

Nei, det er ikke veldig overraskende dersom 15 Out Of Nowhere krysser målsnøret først i den innledende avdelingen på Bjerke i kveld, og både hest og kusk Tom E. Solberg har etter hvert blitt veldig kjent for folk flest. Forutsetningene for 5-åringen til Per Gottling er optimale denne gangen når det er snakk om springspor og løpesnor fra 20 meter tillegg, og den kompromissløse kusken fra Bergen som styrer hesten slutter nok ikke å gasse før han sitter i teten med Great Challenger-sønnen.

Vel i tet kan vi ikke helt se for oss at han taper dette løpet (støter på tilsvarende motstand som i den siste starten), og etter en heroisk innsats til sølv på flotte 15.0 full vei i den siste starten er normalt ikke den sterke krabaten noe dårligere til kveldens dyst med løp i kroppen etter litt pause. Vi starter således dagen med en banker, og i en rebus hvor det ligger veldig mye ekstra penger i sekserpotten, synes undertegnede at det er galskap å ikke kun gå for seks rette denne gangen. Vi får dermed dobbelt betalt ved klaff, men fraskriver oss da retten til utbetalingen for fem rette.

Vår rangering: A: 15 B: 9-11-6-4-10-13 C: 12-1-2-7-8-3-5-14

Hva med storfavoritten i V65-5?
Ja, vi er litt skeptiske til 10 Ramstad Odin i den femte avdelingen, og vi vil gjerne se at 4-åringen presterer helt på topp igjen før vi bankerspiller. Riktignok var det en tøff kvalifisering til Derby Gundersen-traveren prøvde seg i tet i den siste starten, men etter å ha gått rundt 28.0 de to første rundene var det musesteg (og aksjonen falt helt i staver) hesten hadde fra den siste svingen og inn (med melkesyre opp i ørene, og en slik opplevelse kan fort sette sine spor).

Var dessuten klart slått av Høgda Lilja i den nest siste starten når galoppen kom ut i oppløpet, og det var ingen unnskyldning at han slo på en liten galopp ned startsiden ved den anledningen. Tapte kun en lengde på den første galoppen, og siden fikk Moe Odin-sønnen et smørløp underveis. Vært i form siden mars i år, og muligens begynner storfavoritten nå å merke kjøret litt. Tilbake på topp skal det selvsagt være snakk om en solid vinnersjanse, men vi velger å gardere denne gangen.

Vi synes at 5 Brendli Stjerna fortsatt så sterk ut utvendig for gode A.B. Lom`n før galoppen kom midt i den siste svingen i den siste starten etter en tøff reise utvendig hele veien, og i kveld tror vi at 7-årshoppa sitter i teten ut av den første svingen i en feilfri utgave (får overta fra 4 Jarli Mai). Da ser vi således ikke helt bort i fra at hun kan lede rundt om, og Eng Svarten-datteren er da latterlige lite spilt med sine lusne 1 %!

Kanonform har 9 Vinnibrunen holdt i lengre tid, og det bør ligge an til en fin reise for 9-åringen fra et flott smygspor denne gangen. Var muligens litt på vikende front når galoppen kom i den siste svingen i den siste starten (men travet i 27-fart hele veien forut for den utskeielsen), og i den nest siste starten satt hesten bom fast som tredje på 28.0 full vei bak to gode hester.

Det er intet å utsette på fartsressursene til verken 4 Jarli Mai eller 11 Garli Mollyn (men begge må ha det litt på sine egne premisser), og dersom de begge skulle få lifte med i fine rygger til ut i oppløpet, ser vi ikke helt bort i fra at de kan blande seg inn i seiersdiskusjonen til slutt. Det ble full stopp siste biten for førstnevnte i den siste starten, men forut for den starten blåste 5-årshoppa inn til en overlegen seier på 28.3 full vei. Sistnevnte vant sprettlett på enkle 29.7 full vei i fra tet i billig lag i den siste starten, men i sommer gikk 6-åringen 27.7 over aktuell distanse etter startgalopp (og da duger han også her på en god dag).

Vår rangering: A: 10 B: 5-9-11-4 C: 3-6-12 D: 1-2-7-8

Annonse: Øivind Grøstad er naturligvis topp forberedt foran onsdagens jackpotomgang og byr på et glitrende spilleobjekt i V65-3.

Startsiden avgjørende
Ja, i finalen blir mye avgjort ned startsiden, og vi synes det lukter litt at 2 Kejser K.D. skal ha en rygg å gå i første gangen ut etter litt pause på full distanse (og at stall Andersen gjerne ser at 1 Hitchcock sitter i tredje innvendig ut av den første svingen).

Da sitter etter alt å dømme 3 Frameable i teten ut av den første svingen, og da blir i så fall den formtoppede Varenne-sønnen alt annet en enkel å slå. Vi synes at 6-åringen så hellekker ut ved triumfen på 14.7 full vei fra tet på Biri i den nest siste starten, og i den siste starten i et tøft V75-løp i Sverige stod hesten for en strålende innsats til fjerde på flotte 13.2 full vei (og dette er nok snakk en hest som trolig bare har hatt godt av å bli litt ”peppet” med et løp med pisken).

Med fri bane på sisterunden blir dog 1 Hitchcock fryktelig tung å stå i mot til slutt, og i kveld jakter den flotte 5-åringen til Frode Hamre årets niende triumf. Over en halv million kroner har seiersmaskinen tjent så langt i år, og i den nest siste starten var Windsong`s Legacy-sønnen et lekkert skue ved triumfen på flotte 13.5 over aktuell distanse på nettopp landets hovedbane (vi tror ikke de tunge baneforholdene passet hesten spesielt bra i den siste starten på Biri ved fjerdeplassen på 15.5 over en sprint).

Dersom våre antagelser ikke skulle vise seg å holde stikk kan selvsagt 2 Kejser K.D. lede rundt om, men fra rygg leder blir det hele litt mer sjanseartet (og vi satser på at scenario blir med Frameable i tet, og da krysser vi først av for Kejser K.D. på vårt store system). Skuffet fra tet i den siste starten (var etter sigende halt den dagen), men 9-åringen har imponert ved flere anledningen tidligere i år. Var helt nede på 13.4 full vei ved triumfen på Sørlandet 19. mars, og det forteller det meste om en hest som også står hver meter av dagens distanse på full form.

Vår rangering: A: 3 B: 1-2 C: 9-5-10-7-8-6 D: 4

V65-2, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag venter oss i den andre avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange (fem hester hever seg dog litt over mengden). Vi tror på tet for 1 Mahonia med ikke alt for startkjappe konkurrenter på utsiden (løste veldig fint fra førstespor i andre rekke i den femte siste starten, og hadde da trolig gått rundt 15.0 første fem hundre uten galoppen rett før den passeringen), og da ser vi i så fall ikke helt bort i fra at 4-årshoppa leder rundt.

Selv om ikke konkurransen av sylskarp ved triumfen på 17.6 full vei i den siste starten synes vi at Cigar Bar-datteren var sterk fra utvendig posisjon ved den anledningen, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt.

To strake triumfer står 8 The Taste Of Energy med, men utgangsposisjonene er veldig sjanseartet denne gangen. Lett fra tet på 17.3 full vei i den siste starten, men det må klaffe litt på veien for at Gottling-traveren skal kunne bokføre den tredje strake triumfen i kveld. Det har vært veldig fine avslutninger på løpene 10 Stardust G.A.L. har levert de siste gangene (og hun står nå 20 meter bedre inne i løpet kontra førstnevnte sist de møttes), og 5-årshoppa nærmer seg nå en seier (og den kan fort komme i kveld).

Vi ser ikke helt bort i fra at Cato Antonsen prøver seg på en røver ned startsiden ytterst fra andre rekke bak 12 Silva Star Nevele, og etter at 3-årshoppa har stått veldig kinkig til mot gode hester i de to siste løpene uten å få noen uttelling, synes vi at 12-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig denne gangen (vant lett karrierens to første løp fra tet). Av de bedre skal også 2 Tarantino være i en feilfri utgave, men sporet er ikke det beste for Hammersborg-traveren ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 1 B: 8-10-12-2 C: 3-9-11-5 D: 6-4-7

V65-3, 2140 meter voltestart
Vi har et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser å forholde oss til i den tredje avdelingen, og veldig tung favoritt med sine 77 % blir naturlig nok 6 Trineline. Tre strake triumfer ble bokført på imponerende vis før en mindre pause, og i følge eieren har 7-årshoppa sett helt lysende ut i trening forut for kveldens dyst (og da garderer vi ikke på våre to minste spilleforslag). Järvsöfaks-datteren må dog ha det litt på sine egne premisser (sitte i fine rygger til ut i oppløpet), og vi tror løpet hadde vært litt enklere å kjøre for kusk Lars A. Kolle med et fullt felt (kun ni hester til start, og da øker sjansene for at storfavoritten må gå uten rygg et stykke tid).

Vi tyr således til noen garderinger på våre to største spilleforslag, og som svært sannsynlig tidlig tethest tilmåler vi 5 Hornnes Tiril solide vinnersjanser. Det har ikke klaffet helt for 10-årshoppa i de to siste startene, men avslutningene på løpene til hhv sølv og tredje har det vært intet å utsette på. Går en lav 25-tid full vei, og da skal Pålex K.-datteren være seiersaktuell. På vårt store system får vi også plass til en formtoppet 9 Bjørøy Tulla, og med få hester på alle distanser kan 9-årshoppa komme litt lettere inn i matchen denne gangen (vant til å stå på lange tillegg i fulle felter).

Vår rangering: A: 6 B: 5-9 C: 8-1-3-10 D: 2-4

V65-4, 2140 meter voltestart
Vi har et fryktelig ruglete løp for kaldblodshester i lavt grunnlag å bryne oss på i den fjerde avdelingen, og bred gardering er å anbefale (veldig vaskelig å rangere diss hestene). Vi tror dog at 9 Prins Omer er snakk om den beste hesten, og i en feilfri utgave sitter fort kusk Geir V. Gundersen bak en vinner. Galopperte trolig vekk en sikker andreplass midt på oppløpet i den siste starten (og bekreftet da fin form), og vi tror at dagens arena passer den litt usikre 5-åringen langt bedre (vant på fine 31.3 sist han startet på Bjerke) enn karusellen i Drammen.

Dundrer til tet gjør 6 Kampen Blessen, men 5-åringen må vise en helt annen stridsmoral enn han har gjort i de to siste startene for at det skal kunne bli seier denne gangen. Dog snakk om en humørhest dette, og muligens trives Moe Odin-sønnen klart best på landets hovedbane (gikk i hvert fall to veldig fine løp på Bjerke forut for de to siste startene).

Outsiderne i dette løpet er mange, og vi nevner i rekkefølge: 2 Rabb Jim (vant et ”pølseløp” i den siste starten, og det er litt tøffere i mot denne gangen), 4 Høiby Pilmini (klart forbedret i ny regi, og 4-årshoppa var veldig uheldig i den siste starten), 5 Fiks (aldri vunnet løp, men formen er fin), 7 Flåli Knekten (positiv i ny regi, men 4-åringen står 20 meter tøffere inne i løpet kontra vår favoritt sist de møttes) og 8 Heidi Frøya (svak i den siste starten, men desto bedre til sølv på fine 30.8 full vei forut for den starten).

Vår rangering: A: 9 B: 6-8-5-7-4-2 C: 10 D: 3

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire V6-forslag på hhv 70, 350, 700 og 2376 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør