Foto: Reuters/Scanpix

Jager sin åttende strake seier

Godtgående Frölunda står med sju strake seire og vinner igjen lørdag ettermiddag. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Blackpool kan overraske
Oddstips 2: Ny smell for Arsenal
V75 Bjerke: To bankere i kampen om 34 millioner

Lørdagens langoddsprogram består av 86 spilleobjekter. Det spilles ikke Premier League denne helgen, da FA-cupens 5. runde skal avvikles. Men det er naturligvis full runde i alle de lavere divisjonene i England, i tillegg til kamper fra Spania, Italia, Frankrike, Nederland og Belgia. I Oberstdorf er det skiflyging, med stor mulighet for norsk suksess.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Millwall - Bolton
5. runde i FA-cupen. Millwall slo ut Southampton etter omkamp forrige cuprunde. I Championship går det ikke like bra, for på 20. plass er det ikke langt ned til nedrykksplassene. Litt bedring i serien tross alt med to poengdelinger på de to siste spilte. Med mannskapet ser det ganske bra ut. 5-6-5 er tallene hjemme på The Den. Etter to raske cuptriumfer og 3-1 over Liverpool i ligaen, er det bare blitt ett poeng på de siste tre seriekampene for Bolton. Ligger dermed nest sist med 20 poeng på 25 kamper i Premier League. Spissen Kevin Davies er havnet på skadelisten og spiller ikke lørdag. Spisskollega Marvin Sordell er cuptied. Bolton har ikke bedre enn 4-0-8 på bortebane. Millwall kan utmerket stelle i stand en overraskelse her og 2,60 på hjemmeseier ser ut som et fint langskudd.

Timrå - Växjö Lakers
Hjemmelaget er som kjent fortapt i bunnen av eliteserietabellen og må belage seg på en krevende kvalik (de to siste i Eliteserien og de fire øverste i Hockeyallsvenskan). Men biter fortsatt godt fra seg. Var klart best borte mot HV71 torsdag (tapte 0-1), og vant blant annet skuddstatistikken klart. Hjemme mot Modo tirsdag stod det 1-1 etter ordinær tid (tap i forlengning). To av de fire siste hjemme er vunnet. Växjö veksler og går. Fire av de fem siste borte er tapt og laget ligger på niendeplass og har således alt å spille for. Likefullt tror vi klart mest på hjemmelaget her. 2,40 er oddsen for at Timrå vinner.

Mons - Genk
Bortelaget står med 0-2-4 på sine seks siste bortekamper i den belgiske toppserien. Og er helt nede på sjuendeplass etter en svært skuffende sesong. Høstens eventyr i gruppespillet i Champions League har nesten spolert ligasesongen for laget. Meget svake 2-4-6 på bortebane. Nyopprykkede Mons har klart seg flott på øverste nivå og har ti poeng ned til kvalikplass og har sin store styrke på hjemmebane (5-5-2). Genk er gjort til forholdsvis klar favoritt her. Det er vi overhodet ikke med på og 2,50 for at Mons tar alle tre poengene kan være et flott langskudd lørdag kveld.

Dagens avslag
Southampton - Derby og Leeds - Doncaster
I Europa mest uforutsigbare liga presenteres vi for to 1,45-oddsere i ettermiddag. Greit nok at både Southampton og Leeds leverer bra på hjemmebane, men uten ferie- eller lottopenger på bok, er det absolutt ingen grunn til å spille disse lagene til slik håpløs odds.

Sevilla - Osasuna
Den sene kveldskampen i Spania og oddsen på Sevilla settes fortsatt på gamle meritter. 0-2-6 på de åtte siste seriekampene for Sevilla som ikke har mer enn tre poeng ned til nedrykksstreken. 5-2-4 hjemme i Sevilla. Osasuna tok skalpen til et desillusjonert Barcelona sist lørdag og ligger faktisk helt oppe på åttendeplass. Borte vinner laget sjelden, men de taper også sjelden (1-6-3). Man kan selvsagt argumentere for at det må snu for Sevilla nå, men da må vi ha vesentlig bedre betalt enn 1,65. Den sier vi natta til.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Frölunda - HV7
Det er neppe noen tvil om at hjemmelaget er det beste laget i eliteserien i øyeblikket. Matthias Olimb og hans lagkamerater i Gøteborg-laget står med sju strake seire og har stø kurs mot tabelltoppen. Har ett poeng opp til serieleder Luleå når sju kamper gjenstår av grunnserien. Er det overlegent beste hjemmelaget i Eliteserien med 15 seire etter ordinær tid og tre etter forlengning. Fem strake seire hjemme i Scandinavum nå og torsdag ble gode Skellefteå banket 6-3 i nord. Det var en meget strek prestasjon.

HV71 var heldige som vant 1-0 over Timrå torsdag. Tapte skuddstatistikken klart i den kampen og har tapt tre av sine fem siste bortekamper. Ligger på en forholdsvis komfortabel femteplass med sine 77 poeng (ni poeng ned til Växjö på niendeplass). Har slitt med store skadeproblemer i det siste og situasjonen er ikke bedre i ettermiddag. Førstemålvakt Daniel Larsson er fortsatt ute (spilt 34 kamper), backen Adam Almqvist ble skadet torsdag og er uaktuell (spilt 42 kamper), forwarden Johan Lindström er skadet (spilt 45 kamper), det samme gjelder forwarden Jesper Fasth.

Hjemmelaget er i knallform, er Sveriges beste hjemmelag. Bortelaget sliter med sentrale fravær og middels borteform. Dette peker veldig mot Frölundas åttende strake seier og vi spiller hjemmeseier til 1,85 i odds. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Vinn en iPad 2

Norwich - Leicester
5. runde i FA-cupen. Norwich slo ut West Bromwich på bortebane forrige runde, mens Leicester hadde få problemer med Swindon på hjemmebane.

I serien går det fortsatt på skinner for Norwich, og det nyopprykkede laget ligger nå bare fire poeng bak Liverpool etter den sterke borteseieren mot Swansea sist lørdag (3-2). 4-2-1 på de sju siste seriekampene og helt oppe på åttendeplass nå. 5-4-3 hjemme på Carrow Road. Etter fem måneders skadefravær er endelig spissen James Vaughan friskmeldt. Nå er det kun Daniel Whitbread og Zak Whitbread som er skadet.

Leicester ligger midt på tabellen i Championship etter 2-3 for Watford tirsdag. Ni poeng opp til playoff for en av de store opprykksfavorittene. Her må laget unnvære Danny Drinkwater (cuptied), Paul Gallagher (ny på skadelisten), i tillegg til seks andre skadde spillere. Bamba og Pantsil er fortsatt ikke returnert fra Afrika Cup og spiller trolig heller ikke.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Et formsterkt Norwich skal fikse dette mot et svekket Leicester. 1,70 er oddsen for hjemmeseier på Carrow Road og vi spiller denne i kombinasjon med Frölunda.

Det gir oss en dobbel til 3,15 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 48 Norwich - Leicester 1,70 3,10 3,75
Kamp 74 Frölunda HC - HV 71 1,85 3,85 2,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus