Foto: Scanpix

Jager sin åttende strake

Linköping er i glitrende form og jager sin åttende strake seier hjemme mot Färjestad onsdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 2: Roma mangler spisser
Tippetips: Rooney endelig tilbake
V4 Bergsåker: En mann til å stole på
V65 Bjerke: Ny jackpotgevinst

Det er et riktig fint langoddsprogram Norsk Tipping byr på onsdag, selv om det i all hovedsak er cupfotball på programmet. Spennende omkamper mellom Manchester United - West Ham og Arsenal - Swansea spilles i England, der også Chelsea og Southampton skal ut i en hengekamp i premier League. I både Spania, Italia og belgia er det kvartfinaler i cupen som gjelder. I Sverige spilles det ishockey i både Eliteserien og Hockeyallsvenskan.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Oostende - Cercle Brügge H 2,60
Kvartfinale i den belgiske cupen der bortelaget har en 2-1 ledelse å gå på etter det første møtet. Hjemmelaget er på strak kurs mot opprykk til øverste nivå og har fem poengs ledelse til Westerlo når sesongen er mer enn halvspilt. Det har de blant annet etter knallsterke 8-2-0 på hjemmebane. Solide 5-1-0 på de seks siste seriekampene før jul. Lillebror i Brügge, Cercle Brügge, ligger helt sist i 1. divisjon med sine 14 poeng og har fire poeng opp til sikker plass. Med 0-3-3 på de seks siste seriekampene før jul, er det lite som tyder på at Cercle klarer å overleve. Topplaget i 2. divisjon mot bunnlaget i 1.divisjon. Hvordan bortelaget er gjort til ganske klar favoritt her er ikke lett å begripe og 2,60 for hjemmeseier ser ut som et flott langskudd onsdag.

Coventry - Tranmere B 2,85
Hederskronte Coventry har altså havnet i anonyme League One og ligger på en beskjeden 13. plass med sine 37 poeng, men det er kun seks poeng opp til nederste playoffplass og fjorten poeng ned til streken. Formen viser brukbare 3-1-2 på de siste seks (men de to sist er tapt), men hjemme er ikke tallene bedre enn 3-5-5. Tranmere hadde en liten formsvikt like før jul, men har fått opp farten igjen og står nå med fire strake seire. Dermed har Tranmere tilbaketatt tabelltoppen med sine 53 poeng (a poeng med Doncaster på 2. plass). Meget sterke 7-4-2 på bortebane for bydelslaget i Liverpool, som nesten er kjemisk fritt for skader nå. Coventry har altså vunnet kun tre av sine tretten hjemmekamper, mens Tranmere kun har tapt to av tretten bortekamper. Likevel betales hjemmeseier med 2,00 i odds og bortelaget til 2,85 og da er det ikke vanskelig å skjønne at er det er borteseieren som må spilles her.

Dagens avslag
Arsenal - Swansea
Arsenal har ikke bedre enn 5-2-3 hjemme på Emirates denne sesongen og merk at et av tapene er kommet mot nettopp Swansea (0-2). Swansea holder koken bra og tok et meget sterkt bortepoeng mot Everton lørdag (0-0). Det var imponerende ettersom laget hadde to tøffe cupkamper i beina fra den uken (først 2-2 hjemme mot Arsenal og deretter en råsterk 2-0 seier borte mot Chelsea i ligacupen). Er helt oppe på 9. plass i Premier League med sine 30 poeng. 1,42 for hjemmeseier her, er det meget lett å hoppe over.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Linköping - Färjestad
Svensk eliteserie i ishockey og toppkamp mellom Linköping på 3. plass og Färjestad på 4. plass. Det skiller kun tre poeng mellom lagene og begge er garantert med i sluttspillet senere i vinter. Linköping er inne i en fantastisk periode og står med sju strake seire nå. De seks første kom alle i ordinær tid, men lørdag var laget i kjempetrøbbel borte mot et annet formlag, Modo. Lå da under 0-3 midtveis i den andre perioden, men viste enestående moral og maktet 3-3 etter ordinær tid og ekstraomganger der laget selvfølgelig avgjorde.

Interessant nok startet seiersstimen med en råsterk 4-1 seier borte mot Färjestad andre juledag. Lagene har møtt hverandre en gang i Cloetta Center denne sesongen (3.november og 3-2 seier til Färjestad.

Färjestad gikk fra ursterke 7-4 seier borte mot HV71 til å tape 2-3 hjemme for AIK to dager senere. Färjestad står med 4-2-2 på sine åtte siste etter ordinær tid, fem av disse kampene er spilt hjemme i Karlstad.

Det ble spilt tre tilsvarende møter i Cloetta i grunnserien sist sesong og alle endte med hjemmeseier. Linköping er i knallform og skadene er nesten helt fraværende, mens Färjestad fortsatt har noen spillere ute. Vi tilbys 1,90 for hjemmeseier onsdag og denne må vi bare gripe. Dessverre kan ikke kampen spilles som singel, så vi må kombinere.

Pacos Ferreria - Gil Vicente
Portugisisk cup. Kvartfinale og det spilles ikke returkamp. Pacos Ferreira har hatt en flott første halvdel av sesongen og ligger på en sterk 4. plass med 25 poeng. Pacos har faktisk kun tapt en kamp (6-7-1) og hjemme er tallene fine 3-3-1. Tapet kom mot serieleder Benfica i 3. serierunde (1-2) og det innebærer at Pacos ikke har tapt siden 28. september. Formen er også aldeles utmerket med 4-2-0 på de seks siste. Det er nesten ingen fravær i troppen som er tatt ut til kveldens kamp.

Noe verre stilt er det med Gil Vicente som ligger 15. plass og nest sist. Det er 16 lag i den portugisiske toppserien og de to nederste rykker ned. Gil Vicente står med 2-6-6 totalt og tolv poeng, men det er kun ett poeng opp til sikker plass. 0-3-3 på de siste seks seriekampene og det er langt mellom trepoengerne foreløpig. Sliter med en del skader og spørs hvor mye laget prioriterer en cupkamp, når laget ligger så ille til i serien.

Hjemmelaget er i form og presterer bra på hjemmebane, mens Gil Vicente ikke har bedre enn 0-4-4 på bortebane. Dette må være klar fordel Pacos Ferreira og vi spiller denne i en dobbel med Linköping.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,23 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 onsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 135 Linköpings - Färjestad 1,90 3,70 2,65
Kamp 150 Pacos Ferreira - Gil Vicente 1,70 3,15 3,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør