Foto: Scanpix/Vegard Grøtt

Jevnt på Hamar

Adeccoligaen starter opp igjen i kveld når HamKam tar i mot Mjøndalen. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V4 Oviken:Teten som gjelder
V65 Biri:Herlige 3-årsløp

langoddsen i dag finner vi blant annet Adeccoligaen, norsk 3.divisjon U19 EM, privatkamper, Superettan, dansk Superliga, irsk Premier Division og russisk Premier League.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
18. Varbergs BoIS FC – Landskrona B 2.50

Superettan. Varbergs BoIS kjemper i år som i fjor for å unngå nedrykk, ligger foreløpig to poeng over streken med 5-1-9 totalt. Laget slo tabelljumbo Brage for en måned siden, men har ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste. Har greid seg forholdvis bra hjemme med 4-0-3, men tapte sine to siste før Brage-kampen, mot Falkenberg (2.) og Värnamo (12.). Gikk på en kjempesmell i forrige serierunde mot Landskrona borte, vertene ledet 4-0 allerede til pause, og kampen endte til slutt med femmålstap. Erka Saglik (f) ble utvist etter hvilen og soner karantene i dagens kamp.

Landskrona klatret opp til 7.plassen etter nedsablingen av Varberg sist, og har nå 6-3-6 totalt. På de fem siste har det blitt 2-0-3, men de tre tapene har kommet mot sterke lag som som GIF (3.), GAIS (4.) og Örebro (1.). Det er kun blitt én seier på bortebane så langt, mot Assyriska (6.), og laget har svake 1-1-4 på fremmed gress.

Varberg har slitt i nedrykkssonen i hele år, og tar med få unntak poengene sine mot lag på nedre halvdel. Landskrona har prestert dårlig på bortebane, men slo dagens motstander hele 5-0 senest på mandag. Det var klasseforskjell mellom lagene sist, og vi tror Landskrona skal ha gode muligheter til å ta tre nye poeng i dag.

Dagens avslag
HamKam - Mjøndalen H 1.70

Adeccoligaen. HamKam avsluttet vårsesongen med å tape 1-5 i Kristiansund, og hadde 2-1-2 på de fem siste. Mjøndalen tok ferie med 2-1 hjemme over Sandefjord, men laget har så langt vært en skuffelse. HamKam er favoritter, men 1.70 er uansett for lavt, og vi melder pass.

Dagens spill
23. FC Kaiserslautern - Ingolstadt

2.Bundesliga. Kaiserslautern rykket ned fra Bundesliga med klar margin i 2011, men leverte i fjor en godkjent sesong i 2. Bundesliga og var nære ved å komme seg opp igjen i første forsøk. Die roten Teufel var hele 18 poeng bak Herta BSC på topp, men med 15-13-6 totalt sikret de seg 3.plassen som gir rett til playoff. Der ble derimot Hoffenheim for sterke, og FCK måtte til slutt seg slått 5-2 sammenlagt. Det er forventet at de skal hevde seg i toppen i år også, og i deres første kamp vant de 1-0 over SC Paderborn borte. Klubben har beholdt stammen fra fjorårssesongen, og til årets stall har de hentet inn tidligere Lillestrøm spiss Olivier Occean (på lån fra Eintracht Frankfurt), mens Karim Matmour (Eintracht Frankfurt) og Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø) er signert på permanent basis.

Ingolstad rykket opp fra 3.Bundesliga i 2010, og har siden kjempet på nedre halvdel i ligaen. Fjorårssesongen resulterte i en 13.plass, som var ett hakk ned fra året før. Klubben har hentet inn noen nye navn: Philipp Hofmann (på lån fra Schalke 04, uten kamper for a-laget), Alfredo Morales (Hertha BSC, 20 kamper) og keeper André Weis (Vfb Stuttgart, uten kamper for a-laget), men det er ikke forventet at disse skulle kunne løfte laget betraktelig. Ingolstad fikk en dårlig start på sesongen, tapte 1-2 hjemme mot svake Erzgebirge Aue (havnet på 15.plass i fjor).

Kaiserlautern ble holdt til 0-0 mot Ingolstad på bortebane i fjor, men vant 3-0 hjemme. Lagene er forventet å kjempe i hver sin ende av tabellen i årets sesong, og vi tror FCK vinner med god margin hjemme.

FC Kaiserslautern - Ingolstadt 0-1 2.05 3.45 2.50

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus