Foto: Hesteguiden.com

Kan ikke tape dette

Sejr Gammelsbæk sviktet med galopp sist, men gjorde en flott opphenting. Tirsdag kan vi nesten ikke se hesten tape på Forus.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag:
V65 Axevalla: Vi stoler på Sveriges to mestvinnende kusker
Lunsjtrav Biri: Lett match for vår banker?
V4 Eskilstuna: Treffer vi igjen?
Oddstips: Oppturen fortsetter for Modo

Tirsdagens travmeny er omfattende. Det starter med V4 fra Eskilstuna tidlig ettermiddag, og fortsetter med lunsjtrav fra Biri. Til kvelden er det V65 fra Axevalla og dobbel V5 fra Forus. Mandag ble det treff på lillebongen både i V4-spillet på Färjestad (866 kroner tilbake for en innsats på 120 kroner) og treff på lillebongen på Leangen under lunsjtravet der (325 kroner tilbake for 180 kroner). Under V65-løpene på Mantorp måtte vi dessverre nøye oss med en femmer (verdi kr 222) på alle spilleforslagene all den tid vår banker Nato Dream ikke klarte å fange tetttraveren Mellby Apollo.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

På Forus er det altså dobbel V5 denne tirsdagskvelden og rutinerte karer som Geir Mikkelsen og Åsbjørn Tengsareid sitter opp bak våre bankere i henholdsvis V5A og V5B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Den flotte danskfødte treåringen 6 Sejr Gammelsbæk var spilt ned til 1,2 i vinnerodds foran sitt siste løp på Forus og blytung favoritt i V5-spillet etter to imponerende seire før den starten. Det endte dessverre i dundrende startgalopp og selv om hesten gjorde en helsvett opphenting kunne han ikke bli bedre enn treer. Har fått hvile en måneds tid siden det løpet og kommer ut i svært billige omgivelser igjen i kveld. Har handler det om å kjøre i trav for Geir Mikkelsen, gjør han det har vi svært vondt for å se Sejr Gammelsbæk tape dette løpet. Klar banker i V5A-spillet.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 8-7 C: 5-3-9-2 D: 4-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Kvikken er best
10 Rinde Kvikken vinner ikke like ofte lenger, men det er ikke så rart all den tid grunnlaget har passert 1 million kroner. Men den tiårige vallaken etter Moe Odin har hatt en knallfin sesong og tok en meget fortjent seier på Sørlandet nest sist. Sist ble hesten sittende bom fast i et eliteløp på Sørlandet. Står på 40 meter tillegg i kveld, men møter stort sett svak motstand. 7 Sylv Spika gjorde et heroisk løp sist, men vil fortsatt ikke vinne travløp. Verken 3 Bjørkeodin eller 2 Willomen har sin beste del av travløpene de siste 100 metrene. 4 Nimo fortsetter å galoppere, mens 6 Flyti møter klart bedre hester enn i seiersløpet sist. 11 Moe Granar viser ikke form.

Da skal bordet være duket for meget speedige Rinde Kvikken, som blir ganske klar favoritt. Åsbjørn Tengsareid setter seg opp som kusk i kveld, det er definitivt ikke noe minus. Er Rinde Kvikken på noenlunde skuddhold ut mot oppløpet, så tar han ned denne gjengen. Banker i V5-B.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 10 B: 7-3-6 C: 4-2-9-11-12-8 D: 1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Det så klart ut for 2 Gigant Nico da luken kom ut av den siste svingen nest sist på Bergen travpark, men Wiig-traveren kunne skuffende lite nedover oppløpet og måtte ta til takke med tredjeplass. Det var første løpet etter 2 1/2 måneds pause og det løpet gjorde åpenbart godt. Sist på Sørlandet i steintøffe V75-omgivelser avsluttet ihvertfall Gigant Nico langt sprekere og med perfekte forutsetninger i dette løpet synes vi Gigant Nico skal settes først.

3 John Paul's Legacy var klart slått av Gigant Nico i løpet på Sørlandets travpark og står utenfor denne fra start i kveld. Det kan innebære dødens og derfra er spillefavoritten sårbar. Uansett andrevalget. 5 Pikachu C.N. har hatt mye uflaks, men er fortsatt i solid form. Unngår Pål Buer dødens i kveld, er også denne seiersaktuell. 6 Bullmeister står litt hardt inne i dette løpet, men skal likevel ikke helt avskrives. Vinneren skal være blant disse fire.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 3-5-6 C: 8-1-7 D: 4

V5-2A - Kaldblodshester. Tidsløp. 2040 meter voltestart.
Dagens store spillenøtt og her er det uoversiktlig. Under tvil setter vi 6 Motveit Mari fremst. Gudmestad-hoppa har fått to løp i kroppen, er normalt travsikker og kjapp fra start. Orken er kanskje ikke den beste, men det trenger den heller ikke være for å vinne dette.

Treårshoppa 9 Art Rau Alma vant sikkert på Bergen travpark sist torsdag på bra vis. Er under fin utvikling og feilfritt er hun god nok også her. 5 Jerkeld Frøkna har gått mest på det jevne hjemme på Bergen travpark, men dukker nå opp i regi Ove Kenneth Karlsen og står fint til i dette tidsløpet.

11 Kaiko Blesen vant sist, men langt tillegg trekker klart ned. 10 Presis er mer enn god nok, men samtidig svært galopplysten. Bak disse er det enda mer uoversiktlig og bred gardering er trolig fornuftig i dette løpet.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 9-5-11-10 C: 1-13-12-7-8-4-3 D: 2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. Norskfødte. 1600 meter autostart.
Tredjevalget 4 Grey Man blir vpr favoritt i dette ungdomsløpet. Tom Erga var ikke heldig med styringen på denne sist tirsdag og valgte merkelig nok å gå ut i dødens tidlig da selv om han satt i en god rygg. Grey Man holdt likevel anstendig til femte. Silje Jessen vant med Grey Man tredje sist på Sørlandet og sikter nok inn føringen her. Kan lede hele veien.

9 Preston blir stor favoritt ettersom han har imponert en rekke ganger i det siste. Det har vært med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen, i kveld er det stallmann Lars Kristian Løkken som skal kuske. Han vinner ikke mange løp og da er vi skeptiske fra bakspor og setter favoritten ned som andrevalg. Heller ikke Marius Høitomt er vår favoritt som kusk, og han setter seg opp bak 5 Passthegate som endelig varslet form igjen sist. Normalt er vinneren blant disse tre i dette løpet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 9-5 C: 1-3-10-7-6-8-2

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Vi hadde los på 15 Brenne Svarta sist i Drammen og etter en feiende oppløpsspurt ble hoppa treer for Eirik Høitomt. Står tilsynelatende litt tøft inne i kveldens løp med 40 meter tillegg på en hest som Pingo Ø.K., men en feilfri Brenne Svarta er god. Vi setter tredjevalget først.

10 Pingo ø.K. skuffet litt i Bergen sist, selv om det ble svært drøye spor i sisterunden. Øksnevad-traveren var fremragende nest sist på Forus på råsterke 26.5/2080 meter. Langt tillegg også i kveld og møter bedre hester nå. 14 Ulsrud Rigg fikk et nydelig løp av Tom Erik Solberg sist på Forus og avsluttet storveis til tredje. Full form på denne vallaken nå og kan vinne dette.

Det kan også formsterke 4 Vestpol Calle som står fint til. 12 Madla Tor er litt opp og ned i prestasjonene, men går til mål alle dager i uken og blir kun markert på fem prosent av kupongene i kveld.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 15 B: 10-14-4 C: 12-1-2-6-5-7-8-11-3-9-13

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart. Treåringer.
Kun ni hester til start i dette treårsløpet, men trolig kan alle vinne. Ingen av deltagerne har foreløpig skilt seg ut og vi setter 8 Julienne O. først. Treårshoppa til Tom Erga holdt stand i det lengste fra tet i debuten og gjorde et fint inntrykk. Motstanden er ikke tøffere i kveld.

9 Lady Vegas holdt flott fra dødens i det samme løpet sist og gjorde en bra prestasjon. Virket travsikker og stødig og kan være oppe til strekhestene umiddelbart. Bak disse er det svært vanskelig å skille disse treåringene og på det største forslaget tar vi med alle ni startende.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 9-3-1-2 C: 4-7-5-6

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2550 meter voltestart.
Et av kveldens mest interessante drag dukker opp i dette løpet. 6 Yor de Landerije slo gode hester i seiersløpet nest sist på Forus etter å ha overtatt teten etter 500 hundre meter. Sist ble Cammila Sund sittende bom fast med vallaken som så ut til å ha et tonn spart over mål. 2550 meter er distansen i kveld og Svein Ove Wassberg som kjørte hesten i seiersløpet nest sist kjører også i kveld. Meget spennende objekt.

3 Pan D.K. imponerte storveis i seiersløpet nest sist da han tok ned folkebankeren Paparazzi Please etter en tøff sisterunde. Også sist ble det en tøff sisterunde for Tollefsen-traveren som holdt koken helt hjem til tredjeplass. Heller ikke denne har noe mot 2550 meter. 9 Pay Me S.H. var sjanseløs mot vår favoritt i sitt siste løp, men er likevel spillernes favoritt her. Det er vanskelig å forstå, men Mikkelsen-traveren satt langt bak underveis da.

11 East Edition møter klart bedre hester i kveld enn i sine to foregående løp og blir kun fjerdevalg for oss her. 8 Why Not Lucky holder kanonform, men kusken er begrenset (hvorfor kjørte han innvendig sist?) og da må det klaffe underveis. 2 Lord Aristo er kapabel og skulle Tom Erga komme seg foran er ikke fireåringen sjanseløs, men galopprisikoen er overhengende.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 3-9-11-8 C: 2-5-4-12-10-7-1


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør