Foto: Scanpix

Kan MODO gjøre det igjen?

Formlaget i Elitserien sørget for gevinst forrige uke. I kveld møter de et bunnlag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag:
V65 Axevalla: Vi stoler på Sveriges to mestvinnende kusker
Dobbel V5 Forus: Vi byr på to bankere
Lunsjtrav Biri: Lett match for vår banker?
V4 Eskilstuna: Treffer vi igjen?

Langoddsen tirsdag byr på 47 objekter fordelt på finsk, norsk og svensk ishockey, samt engelsk fotball fra Johnstone's Paint Trophy og Conference. Det er også enkelte norske fotballkamper på programmet.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
16 Skellefteå - Linköpings B 2,65

Skellefteå manglet etter hvert seks faste spillere borte mot Rögle for to dager siden, men vant likevel 3-1. Skellefteå hadde god flyt og var litt heldige med at Rögle ikke klarte straffe dem for de endringene de var nødt til å gjøre. Det er fortsatt en del fravær hos Skellefteå, og i dag møter de et selvsikkert Linköpings som slo HV71 4-1 borte forrige runde. Der kjørte Linköpings matchen fra start til slutt, og vi ser muligheter for at bortelaget tar ansvar og scorer først i kveld. Da kan det bli tungt for et alternativt Skellefteå å komme tilbake. Borteseier til 2,65 er et spennende langskudd.

Dagens avslag
25. Leyton Orient - Barnet H 1,40

Dette er Johnstone's Paint Trophy, cupen for lagene i League One og League Two. Her er det gjerne uviss motivasjon og mye rokkering i rekkene. Hjemmelaget spiller en divisjon høyere enn bortelaget, men begge kommer inn i denne runden og begge later som de tar turneringen på alvor. Barnet spilte en god 2-2-kamp borte mot habile Southend på lørdag, og de har hentet inn en ny spiss ved navn Collins John, en gang et supertalent fra Twente som gikk til Fulham og scoret 20 mål der i sin tid. Han debuterer trolig for Barnet her. Det er ingen nye skader i laget og 1,40 på Leyton Orient i en kamp av denne sorten blir for lavt.

Dagens spill
Vi er i hockey-modus i dag. For å si et par ord om de norske matchene, så ser Oilers ut som opplagte vinnere hjemme i sin nye hall, mot briste-eller-bære-laget Rosenborg. Her blir det ganske sikkert scoringer i bøtter og spann, men oddsen er lite spennende. Vålerenga får det mye tøffere mot Frisk og den matchen rører vi ikke. Heldigvis er det mye spillbart i svenske Elitserien.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

12. AIK - MODO Hockey
Elitserien. AIK tok sesongens andre seier på lørdag med 3-2 hjemme mot Växjö. Dermed overlot de jumboplassen til nettopp Växjö, og vant sin annen hjemmekamp på rad. Bortesvake Rögle tapte 3-5 her for en uke siden. I dag skal AIK forsøke å ta sin tredje strake hjemmeseier. Det er imidlertid ikke noe bunnlag som kommer på besøk, det er formlaget MODO.

Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Joakim Nordström og Daniel Josefsson var ute på lørdag, men i dag skal Nordström være tilbake etter et par uker på sidelinjen.

MODO har i tur og orden slått HV 71, Linköpings, Växjö og Luleå, sistnevnte seier sørget for flott gevinst hos oss forrige uke. På lørdag ble det bare ett poeng etter tap på straffer borte mot et godtgående Färjestads. Det er imidlertid ikke nok til å si at MODO-formen er på hell. Per Åge Skrøder og hans lagkompiser har spilt glitrende og nærmer seg tabelltopp. Prikken over i-en er at NHL-forwarden Alexander Steen for tiden herjer for MODO, mens det er lockout i NHL og han ikke kan spille for St. Louis Blues. På borteis har MODO bare én seier i ordinær tid hittil, men her kommer sesongens første bortematch mot et av bunnlagene. MODO vant 6-3 og 4-2 her forrige sesong.

Trener Ulf Samuelsson stiller samme lag som i de seneste matchene og får dessuten Ludvig Byström og Janos Hari tilbake fra juniorlaget. Bare Samuel Påhlsson er ute, langtidsskadd.

Alle seiersrekker har en slutt, og for MODO tok det slutt på lørdag. Da spilte de imidlertid borte mot et meget formsterkt mannskap, og vi spør oss om ikke det er direkte tilbake på seierssporet i kveld, når man kan stille samme sterke mannskap og møter et lag som ikke har lykkes med spillet sitt. Vi synes 1,85 er verdt en innsats på at MODO tar sin tredje strake seier her.

18. Växjö Lakers HC - Färjestads BK
Elitserien. Det går skikkelig trått for Växjö. De er nede på sisteplass etter seks strake tap. Mot de beste lagene holder man ikke nivået defensivt, og taper 1-4 for HV 71, 1-5 for Luleå og 3-8 for Linköpings. Men verre er det at man også taper de jevne matchene mot de andre lagene på nedre halvdel, slik man gjorde med 2-3 borte for AIK på lørdag. Men den kanskje aller mest deprimerende statistikken er at Växjö har spilt 39 ganger i overtall hittil denne sesongen uten å score ett eneste mål. Dette går utover selvtilliten, og nå kommer et storlag i form på besøk.

Brad Moran er ny på skadelisten og ventes tilbake først om tre uker. Petr Vampola, Dennis Rasmussen og Björn Karlsson var ute sist og er trolig ute igjen.

Färjestads har sett skarpe ut den siste uken, etter en litt rufsete start. 7-2 hjemme mot Linköpings tirsdag, råsterk 4-1 borteseier mot Brynäs på lørdag og hjemmeseier på straffer mot MODO på lørdag er deres tre siste. Dette lover meget godt, og vi får håpe nå, at Färjestads har gjort unna den etter hvert tradisjonelle, svake sesongstarten. Alt tyder på det.

Max Görtz og Anton Grundel er ikke med til Växjö, men det er Linus Fröber (ekstra forward) og Calle Andersson (ekstra back).

I våre øyne blir Färjestads klare favoritter nå som godformen har meldt seg. Brad Moran ute for vertene er dårlig nytt, og dette skal Färjestads kunne ta i ordinær tid. 1,80 for denne borteseieren gir oss en dobbel til 3,33. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

12. AIK - MODO Hockey 2,65 3,85 1,85
18. Växjö Lakers - Färjestads 2,75 3,85 1,80

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

yttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør