Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kan vi friskmelde Rosenborg?

Hele Norge friskmelder Rosenborg etter en god andreomgang mot Brann. Vi vil se mer av Rosenborg før vi konkluderer.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: På tide å våkne nå Newcastle
Oddstips 2: Ingen dans på roser for Häcken

V64 Åby: Espen er på nytt svensketokt
Tippeligaen: Skaderapport
Lotto: Vant 11 millioner lørdag

Søndagens tippekupong byr på fire kamper fra Tippeligaen og sesongstart i Adeccoligaen er seks kamper spilles søndag. Kupongen kompletteres av en kamp fra den danske Superligaen og en kamp fra Primera i Spania. Bonuspotten er på ca 1,4 millioner kroner denne søndagen. Spillestopp er kl 17.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Sogndal - Rosenborg
Sogndal startet med en bra hjemmekamp mot Tromsø, men til tross for at laget tok ledelsen to ganger måtte sogningene nøye seg med ett poeng. Var veldig positiv borte mot Vålerenga sist mandag og var i lange perioder det beste laget, men måtte likevel returnere til Sogndal med 0-1 tap. Uansett synes vi Sogndal har hatt en positiv sesongstart.

Rosenborg åpnet med en svak bortekamp mot Odd og selv om laget vant den kampen 1-0, var det mye som ikke stemte. Hjemme mot Brann stod det 0-0 til pause etter en omgang bergenserne like gjerne kunne ledet. To raske mål i starten av andre omgang til Rosenborg avgjorde den kampen og i tillegg puttet Rosenborg også to mål i sluttminuttene. 4-0 var nok langt i overkant av å gi et riktig bilde av den kampen. Men det var nok til at en samlet norsk presse friskmeldte Rosenborg. Vi kjøper ikke den i det hele tatt og bortekamp på Fosshaugane er selvfølgelig noe helt annet enn hjemmekamp mot Brann.

Gode Tonny Brochmann er fortsatt uaktuell for hjemmelaget. For Rosenborg mangler kun Stefan Strandberg. Rosenborg vant tilsvarende oppgjør 3-0 sist sesong, men året før endte det 1-1. Vi gir Sogndal klart bedre poengsjanser enn folk flest og utelukker heller ikke at hjemmelaget tar alle tre poengene. HUB.

2. Lillestrøm - Viking
En viktig og sterk borteseier av Lillestrøm mot regjerende seriemester Molde sist tirsdag og dermed har Lillestrøm levert tre gode omganger i Tippeligaen hittil. Førsteomgangen mot Sarpsborg var dog svak i seriepremieren hjemme på Åråsen, men Lillestrøm hevet seg i den andre omgangen og har fått en flott start på årets sesong. Lillestrøm kjempet lenge i motvind i fjor og ekspertene har ikke noe særlig tro på laget denne sesongen. Vi tror Lillestrøm får en bra sesong at Magnus Haglund får mer dreise på laget i sin andre sesong som sjef på Romerike.

Viking tok en fullt fortjent 2-1 seier hjemme mot Molde i seriepremieren, men falt tilbake til gamle bortesynder mot nyopprykkede Saprsborg sist helg og tapte fortjent 1-2. Det er slik Viking er og har vært de siste ti sesongene, helt uforutsigbare.

Ruben Gabrielsen er eneste fravær for hjemmelaget. Indridi Sigurdsson (hjernerystelse) håper å rekke LSK-kampen. Yann-Erik de Lanlay (lyske) har stått over de to første seriekampene, og det er usikkert om kantspilleren blir klar. Henri Anier er lånt ut til Fredrikstad, mens Jon-Helge Tveita er lånt ut til Bryne. Det står 9-3-0 i de tolv siste tilsvarende på Åråsen og vi tror ikke hjemmelaget taper søndag heller. HU.

3. Sandnes Ulf - FK Haugesund
Det går mot en ny tøff sesong for Sandnes Ulf som har innledet med to strake tap. Forventet 0-2 tap i sesongpremieren borte mot Strømsgodset, men burde tatt poeng mot et middels Aalesund-lag hjemme sist mandag. Foreløpig er laget litt vanskelig å plassere, men Sandnes Ulf må nok levere sakene på hjemmebane om det ikke skal bli nedrykk og 6-5-4 på eget gress i fjor var bra.

FK Haugesund har kun spilt en kamp hittil og det endte med 0-3 tap mot et sprekt Aalesund-lag i seriepremieren. Sist ukes hjemmekamp mot Start ble som kjent utsatt grunnet håpløse baneforhold i Haugesund. 3-4-8, 4-1-10 og 3-5-7 er tallene på bortebane for Haugesund de siste tre sesongene i Tippeligaen og åpningskampen mot Aalesund ga ikke håp om særlig bedring for Jostein Grindhaugs gutter.

Nils Petter Andersen (korsbånd) er eneste fravær for hjemmelaget, mye verre stilt er bortelaget. Joakim Vaage Nilsen, Trygve Nygaard, Christian Gytkjær, Andres Mar Johannesson, Vegard Skjerve og Pontus Engblom er ute med skader. Daniel Bamberg er blitt spilleklar til kampen mot Sandes Ulf, mens Håvard Storbæk har gått tilbake til Odd.

Tilsvarende møte i fjor endte med 0-2, søndag tror vi hjemmelaget har bedre sjanser og et skaderammet Haugesund kan få det tøft mot et sultent Sandnes Ulf. HU.

4. Aalesund - Hønefoss
Det lå litt i kortene at Aalesund kunne få en vitamininnsprøytning av at folkelige og rause Jan Jönsson kunne gi laget et løft etter at Kjetil Rekdal hadde tæret vel mye på omgivelsene de siste årene. Og hittil har Aalesund innfridd med en knallsterk 3-0 seier hjemme mot Hønefoss og en arbeidsseier borte mot Sandnes Ulf. Og når fotball handler om å vinne fotballkamper eller plukke poeng, så har Aalesund gjort begge deler hittil.

Ikke veldig overraskende så tok Hønefoss alle tre poengene i sesongstarten hjemme på Aka Arena. Et overvurdert Strøsmgodset er fortsatt ikke noe stort bortelag. Hønefoss kom sterkt tilbake fra 0-3 borte mot Start i sesongpremieren og har da 4-0 i målforskjell på de tre siste omgangene de har spilt.

Daniel Arnefjord, Lars Fuhre og Jason Morrison er alle fortsatt skadet for hjemmelaget. For Høenfoss er Toni Kolehmainen (skulder) og Tor Øyvind Hovda er uaktuelle. Pål Erik Ulvestad er på lån fra Molde, mens Alexander Mathisen er hentet fra Lierse.

Hjemmesterke Aalesund kan være serieleder etter denne serierunde og da er det tre poeng som gjelder her. Vi tror de innfrir og garderer ikke denne kampen. H.

Norsk Tipping

5. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa
Adeccoligaen tyvstartet med Ham-Kam mot Stabæk og søndag er det fleste andre lagene i sving. Disse to lagene ligger i midtsjiktet i følge ekspertene (som stort sett aldri treffer med forhåndstipsene sine). Bodø/Glimt har jevnt over vært veldig bra på hjemmebane og tilsvarende dårlig på bortebane. 10-3-2 hjemme på Aspmyra i fjor og 3-6-6 på bortebane indikerer det godt. Jan Halvor Halvorsen og Aasmund Bjørkan er et spennende trenerteam, men Glimt har ikke lykkes på overgangsmarkedet foreløpig.

Ullensaker/Kisa kvittet seg med Arne Erlandsen til tross for sterke sportslige resultater, mens den nye treneren Roar Johansen måtte forlate Sarpsborg til tross for opprykk. Ullensaker/Kisa ledet serien midtveis i fjor, men hadde en fæl høstsesong og er et stort spørsmålstegn. Både Morten Gievær og Stanley Ihugba ble med Johansen fra Sarpsborg og er bra nykommere, mens gode Flittie Onstad er reist. Ull/kisa hadde ikke bedre enn 6-0-9 på reise i fjor.

Vi må spille denne på gamle meritter, men utelukker ikke at Ull/Kisa kan overraske. HUB.

6. Follo - Bryne
Kampen er avlyst. Folkerekka viser 35 - 29 - 36 i formiddagstimene søndag. Vi er ikke begeistret for slike tendenstrekninger og må gamble. B.

7. Kongsvinger - Mjøndalen
De økonomiske problemene ser ut til å være endeløse på Gjemselunden og nå er det ferske Stian Berget som har overtatt treneransvaret. Kongsvinger er av mange tippet på nedre halvdel, men det er fortsatt ikke noen spøk å spille borte på Gjemselunden. Har riktignok hentet inn Espen Nystuen, men flere har forsvunnet. Brukbare 8-1-6 på hjemmebane forrige sesong.

Mjøndalen fortsetter å imponere og er ventet helt i toppen i år. Men det er hjemme på Nedre Eiker at Vegard Hansens gutter har sin store styrke (11-2-2 i fjor) og laget må bli bedre på bortebane om det skal bli oppprykk (5-5-5 i fjor). Erik Midtgarden har forsvunnet til Hønefoss, men både Christian Gauseth (Alta) og Kristian Flittie Onstad (Ull/Kisa) er solide forsterkninger.

Ingen enkel kamp å vurdere dette, men vi tror ikke Mjøndalen reiser herfra uten poeng. UB.

8. Kristiansund - Elverum
Hardtsatsende Kristiansund kan hvis alt klaffer bli det tredje Tippeligalaget fra Møre og Romsdal i 2014 og det er nesten sensasjonelt bra av et fylke med rundt 250 000 innbyggere (mindre enn halvparten av Osloe befolkning). Kristiansund gjorde mer eller mindre rent bord i opprykkssesongen og er i tillegg klart forsterket etter oprykket. Målmaskinen Jean Alasanne Mendy er hentet fra nettopp Elverum og gode spillere som Roger Risholt og Elias Valderhaug er også ankommet.

Også Elverum er nyopprykket, men det var et betydelig mer overraskende opprykk. Gjennom stram organisering og lagånd har laget gjort det svært bra. Har altså mistet målgarantisten Jean Alessan Mendy til Kristiansund og han blir tung å erstatte. Man skal dog aldri kimse av lag som vet hva dette handler om og Elverum vil nok klare seg. Dog var det hjemme på Sentraidrettsplassen i Elverum at laget la grunnlag for sitt opprykk.

Et ambisiøst, forsterket og hjemmesterkt Kristiansund bør ta seg av denne kampen. H.

9. Ranheim - Vard Haugesund
Ranheim var ett poeng unna opprykkskvalifisering i fjor. Trond Nordsteien er ny trener ettersom Bjørkan har reist hjem til Bodø/Glimt.Viktige jo Sondre Aas er hentet hjem fra Sandefjord og viktige Gjermund Åsen er med fortsatt. Nordsteien har stort sett fått beholde sine beste spillere og hjemme i Trondheim er det ikke lett å slå Ranheim

Nyropprykkede Vard Haugesund er spådd en tøff sesong på dette nivået, men har gjort flere sterke signeringer. Som Elvis fra Sogndal og Barry Kader, i tillegg til noen andre lokale spillere.

Det ser ut som en grei hjemmeseier dette, selv om seriepremierer alltid er full av overraskelser. H.

10. Strømmen - Sandefjord
Den største nedrykkskandidaten mot en av de store opprykksfavorittene. Strømmen hang i tauene store deler av høstsesongen i fjor, men klarte å berge seg helt på slutten. Arild Østbø er hentet fra Viking som keeper og han kommer til å få nok å gjøre. 7-4-4 på eget gress i fjor. Det har vært store utskiftninger i mannskapet og det er veldig vanskelig å vite hvor laget står.

Sandefjord endte på 3. plass, men røk meget overraskende mot Ullensaker/Kisa i selve playoffen. Har fått solide forsterkninger i Kjell Rune Sellin, Lars Iver Strand og Fenan Salcinovic og Arne sandstø bør klare opprykk i år. Jo Sondre Aas er reist hjem til Trondheim. 8-1-6 i 2011-sesongen og 8-2-5 i fjor var tallene på bortebane.

Seriepremiere er alltid vanskelige og de nedrykkstippede lagene gjør det nesten alltid bedre enn forventet, men Sandefjord skal ha nok kvaliteter til å fikse dette. B.

11. FC København - Odense
Litt rusk i maskineriet for FC København nå. Nest sist berget laget ett poeng i sluttminuttene borte mot FC Midtjylland, men mandag kom sesongens andre ligatap borte mot tabelljumbo Silkeborg (0-1). Begge disse kampene har vært spilt borte, hjemme i Parken står den suverene serielederen med meget sterke 12-1-0. Åtte serierunder før slutt har laget elleve poeng ned til serietoer FC Nordsjælland.

Etter 0-2-3 på fem seriekamper, slo Odense tilbake med 2-0 seier hjemme mot Horsens sist søndag og overtok dermed den viktige 4. plassen som gir Europa League-kvalik. Åtte serierunder før slutt er det 12 poeng opp til FC Nordsjælland på 2. plass (Champions League-kvalik). Noenlunde like gode borte (5-4-4) som hjemme (5-2-5).

Spissen Nicolai Jørgensen (elleve seriemål) soner karantene for FC København søndag, mens norgeskjenningen Cristian Bolanos er tvilsom. Bortsett fra spissen Morten Skoubo som er tvilsom til søndagens oppgjør, er det ingen vesentlige skadefravær hos Odense.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene i Parken. Vi får tro at hjemmelaget slår hardt tilbake søndag etter kun ett poeng på de to foregående. HU.

12. Getafe - Atletico Madrid
Lokaloppgjør i Madrid. Hjemmesterke Getafe (8-3-3) ligger på 8. plass med sine 43 poeng og har faktisk ikke mer enn fire poeng opp til Betis på 6. plass (som gir Europa League-kvalik) og har i tillegg en kamp tilgode på Betis. Formen viser solide 4-2-0 på siste seks. Ingen av de ni siste hjemmekampene har endt med tap, og de fire siste er vunnet mot Deportivo La Coruña, Celta Vigo, Real Zaragoza og Athletic Bilbao

Atletico Madrid har fire poeng opp til byrival Real madrid, men en kamp tilgode. Fine 3-2-1 på de siste seks seriekampene, men ikke bedre enn 6-3-5 på bortebane. Om tre uker har laget hjemmekamp mot nettopp Real Madrid og den kampen kan bli helt avgjørende i kampen om 2. plassen.

Michel, Pablo Sarabia, Miguel Angel Moya, Miguel Torres, Rafa og Jaime Gavilan er ikke for Getafe søndag, mens Juan Valera, Mane og Juan Rodríguez er tilbake fra skade. For bortelaget er Arda Turan og Tiago ute siden sist, mens Juanfran returnerer fra karantene.

Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende og formsterke Getafe kan skape trøbbel for Atletico her. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 07.04.2013 17:55
1. Sogndal - Rosenborg U B
2. Lillestrøm - Viking H U
3. Sandnes Ulf - Haugesund H
4. Aalesund - Hønefoss BK H
5. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa H U
6. Follo - Bryne B
7. Kongsvinger IL - Mjøndalen U B
8. Kristiansund BK - Elverum H
9. Ranheim - Vard Haugesund H
10. Strømmen - Sandefjord Fotball B
11. FC København - OB H U
12. Getafe - Atletico Madrid H U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 07.04.2013 17:55
1. Sogndal - Rosenborg H U B
2. Lillestrøm - Viking H U
3. Sandnes Ulf - Haugesund H U
4. Aalesund - Hønefoss BK H
5. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa H U B
6. Follo - Bryne B
7. Kongsvinger IL - Mjøndalen U B
8. Kristiansund BK - Elverum H
9. Ranheim - Vard Haugesund H
10. Strømmen - Sandefjord Fotball B
11. FC København - OB H U
12. Getafe - Atletico Madrid H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør