Foto: Hesteguiden.com

Klokkene lyver aldri

Klokkene viste 27.5 siste 20000 meter på Norheim Jærv sist. I kveld tror vi på seier. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
Oddstips: Vi tror Strømsgodset kan ta poeng i Molde (kommer)
V75 Bjerke: Vi stoler på to seiersmaskiner

Det er mange fine hester som skal ut denne fredagen når Biri inviterer til V65 og V5. Blir fryktelig spennende å se Donato Hanover-sønnen 1 Marionmetropolitan i V65-2/V5-4 som etter rapportene skal være en blåser, men innersporet gjør det sjanseartet.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Vår banker i V65-3/V5-5 hadde bare svært gode Tyri Gubben foran seg i mål sist, men da tapte han mye på galopp. Klokkene våre viste 27,5/2000m og da vinner han mot denne gjengen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

12 Norheim Jærv har vært meget god i sine to løp denne sesongen etter en god vinter med trening. Sist var Jærvsøfaks-sønnen meget bra selv om det ble galopp fra start (litt for lav sjekk), men opphentingen var jo meget solid og våre klokker viste 27,5/2000m etter galoppen og det var med full spenst inn i mål. Tidligere har Norheim Jærv vært litt tråkk underveis, men Tom Erik Solberg sier hesten har vokst med oppgavene og han tar tak i det når han får beskjed. Dette løpet bare vinner Norheim Jærv uten galopp selv fra et dårlig spor for. Han er rett og slett klassen bedre enn sine konkurrenter.
Vår rangering V65-3/V5-5: A:12 B: 5-1-6 C: 2-4-9-3 D: 10-8-7

V65-1/V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart
Setter faktisk 10 Twins Torpedo først da han er fryktelig spurtsterk og er helt avhengig av å konkurrere skoløs noe han kan denne fredagen. Nå kommer Rite On Line-sønnen ut etter pause pga han ikke takler piggsko. Twins Torpedo har sett fin ut på 19-tider i banejobb. Det lukter litt tempo og favorittene har neppe noe fordel av 2100 meter, så vi mener Gunnar Austevoll fort kan sitte bak en vinner.

3 Pols Plåster har vært som forvandlet i regi Erik Killingmo og står også denne gangen perfekt til bak startbilen og er rask fra start. Blir nok ventelig kjørt for tet, men har ingen fordel av distansen. 1 Patriot Me er også hurtig fra start, men skal vel neppe kjøres foran. Kan vinne hvis det klaffer med åpning slik at han kan bruke den giftige speeden. 5 Eck Sensational er en av de bedre på kapasitet, men han er fryktelig usikker. Nå kommer han ut med sommerbalanse som er en fordel med tanke på feilfritt løp. Bør krysses.
Vår rangering V65-1/V5-5: A: 10 B: 3-1-5 C: 9-4-12-6 D:7-8-11

Annonse: Øivind Grøstad 12.0 siste 500 på denne nylig. Ta mot et svært interessant spillebud i V65-2 på Biri

V65-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart
1 Marionmetropolitan er en fryktelig spennende Donato Hanover-sønn som debuterer for stall Hamre. Rapportene på denne hesten er at det er en flyvemaskin og han danset prøveløpet på 19,8/2100m uten at det kostet noen ting. Kretsen rundt hesten mener han skal kunne en lav 16-tid på distansen og da vinner han dette løpet. Det er innersporet som kan bli en felle for amerikanerimporten for det står noen starthurtige hester på utsiden og det er litt usikkert hvor fort Marionmetropolitan kan løse. En vinner hvis han holder tet, sjanseartet ellers. Eirik Høitomt får sjansen som kusk i Frode Hamres feriefravær.

10 Entrada gjorde en meget bra opphenting etter galopp sist og det var på en dag han ikke fungerte helt optimalt. Er behandlet siden det løpet og Dream Vacation-sønnen har gjort ellers alt riktig i karrieren. 4 Tic Tac Toe er meget kjapp fra start og Bjørn Steinseth signaliserer et offensivt løpsopplegg. Sist så satt Thai Tanic-traveren fast med alt igjen og for tre starter siden så feilet han fra seg en soleklar andreplass bak gode International Lover.
Vår rangering V65-2/V5-4: A: 1 B: 10-4 C: 8-5-3-2-7-11-12 D: 6-9

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

V65-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
4 Smedviktor var sterk fra dødens sist og har et veldig fint løp denne gangen så vinnersjansen skal være bra, men til tider har Alm Viktor-sønnen vært meget egenrådig og der er ikke alltid han vil kjempe like bra. 1 Emse Kongen holder litt usikker form, men Krembest-sønnen er rask fra start og det er vel ingen grunn til at Marcus Hultman skal slippe til noen over det korte oppløpet på Biri? Er han tilbake i den formen han hadde tidligere i vinter skal det være en fin vinnersjanse.

3 Baldrian galopperte seg tidlig bort på Sørlandet, men da møtte han også overmakten. Nå er det helt riktig motstand og bare Bokli Balder-sønnen får et riktig løpsopplegg skal han regnes der fremme. 2 Ulven Storm har gjort fine løp den siste tiden, men han må som oftest innom galoppen. Uten galopp er den flekkete traveren aktuell for en plass i toppen. 7 Høiby Krissa kan være en dypvannsfisk for sist så satt hun fast igjen med vinnerkrefter og det mot fine hester. Møter faktisk lettere selskap denne gangen, men det må klaffe fra et dårlig spor.
Vår rangering V65-4: A: 4 B: 1-3-2-7 C: 5-6-12-9-11-8 D: 10

Annonse: Øivind Grøstad går mot Mister Pepper i V75-5 på Bjerke lørdag og byr på et fantastisk objekt

V65-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
1 Saturn Blue Chip har trukket innersporet og han er bra fra start, men ikke noe lyn ut. Nå er det mange startraske på utsiden så han kan bli overflydd, men også reddet av vifteform inn i første sving. Fra tet så vinner normalt Credit Winner-sønnen dette løpet. Han var tapper fra dødens på meget gode One More Flight sist på Jarlsberg. Men vinnerstinget har vært så der foreløpig, vi velger derfor å gardere Hamre-traveren.

3 Gigant Dream hadde en fin sesong i fjor og i hans første start for året så avsluttet Gigant Neo-sønnen meget fort langt ute i banen. Nå står han helt perfekt til spormessig og er sikret et fint løpsopplegg, regnes da med en fin vinnersjanse. 5 Chippon er fryktelig kjapp fra start og Mikkelborg kommer til å prøve seg på startsiden. Skulle han klare å overfly hestene på innsiden så er han seiersaktuell. 4 Baron Chance gjør fine løp hele veien, men han må ha rygg i det lengste for at han skal kunne vinne dette løpet. 8 Newton Hall er i bra form, men han står vanskelig til bak startbilen. 10 K.N Wind holder litt usikker form, men vi skal huske på at dette var en hest som gjorde det meget bra i V75 tidligere i vinter. Klaffer det med posisjonene har han alltid en bra spurt.
Vår rangering V65-5: A: 1 B: 3-5-4-8-10 C: 2-9-7-6-11 D: 12

V65-6 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 King Volo er en kapasitetstraver som aldri har fått hele sitt potensiale ut. Han er veldig startkjapp og ingen henter en lengde på han hvis galoppen ikke kommer inn første sving. Det var nettopp det som felte King Volo i sin siste start at galoppen kom når han var på vei mot tet, men Mikkelborg var meget fornøyd med sin traver etter galoppen og er superoptimist til dette løpet.

Undertegnede mener ingen er i nærheten av kapasiteten til 4 Carpe Emmanova i dette løpet de dagene hun fungerer. Nå kommer hun ut etter lang pause og med et prøveløp på 18,4/2140m i bagasjen. Erik Killingmo melder om en hoppe som skal være meget godt forberedt og da sier det seg selv at hun er seiersaktuell på direkten. 3 Oslo Kronos har klatret i grunnlagene den siste tiden når han ble stabil. Sist så avsluttet han meget bra fra køplass på sterke 14,9/1609m. Står mye finere til denne gangen og må helt klart regnes. Vår rangering V65-6: A: 1 B: 4-3 C: 6-2-9-7-8-10 D:5-12-11

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
4 Bol Knekten var positiv første gang ut for Cato Antonsen etter fem måneders pause og skal normalt ha gått frem med det løpet i kroppen. En fin vinnersjanse. 9 Tekno Leika har fryktelig fart i kroppen i forholdet til grunnlaget, men hun er usikker. 2 Valle Ann står spennende til og dette er en hoppe som er i fremgang og bør krysses. 6 Wrons Frigg har fart, men er håpløs usikker. Går han feilfritt kjemper han der fremme. 1 Veslefrikk står interessant til med Eirik Høitomt i sulkyen. Bare det gjør at Lome-Elden sønnen skal krysses. 5 Telly Lotte trengte løpet sist, men skal etter rapportene vært god i rutineløp. Åpent løp.
Vår rangering V5-1: A: 4 B: 9-2-6-1-5 C: 8-7-10-11-12-3

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

V5-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart
4 Ty Li er den klart beste i dette feltet og har som fortest gått 32/2100m i en lokalkjøring. Det blir sommersko denne gangen på Lome Elden-datteren som møter godt forberedt til denne starten. Fireårshoppa bet godt fra seg i treårssesongen og skal ha en fin vinnersjanse her. 1 Spang Rosa har mye hurtighet, men ikke alltid stridsmoralen er på topp. Står uansett så interessant til hun må regnes på gardering.

5 Gulheim Raia står tøft inne, men hun får Olav Mikkelborg i sulkyen denne gangen i stedet for eieren og skulle hun gå feilfritt har hun fart for seier. 2 Eldina Elken trengte løpet etter pause sist og skal ha gått frem med løpet i kroppen. 7 Drømmina har fin form i kroppen og fortjener snart en seier, men Minpil-datteren er ikke enkel og få først i mål.
Vår rangering V5-2: A: 4 B: 1-5-2-7 C: 10-6-9-3-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør