(Hesteguiden.com)

Kolle sitter på leken

Begavede Jules blir trolig ikke favoritt på Klosterskogen torsdag. Da stormer vi til lukene. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Galopp Øvrevoll: Hoppa som elsker å vinne

Oddstips: Tyskland slår tilbake umiddelbart

Det var små marginer på Bjerke i går der vi nok engang var nær store penger. Dessverre droppet vi Trollgutt (som har virket helt formløs) på åtte hester i V65-1 og dermed gikk vi glipp av drøye 20 000 kroner på fem rette. Outsideren Asteria var trygt plassert på alle våre kupongforslag. I V5-spillet gikk vi glipp av drøye 11 000 kroner da favoritten Reven N'Seven vant.

På Klosterskogen denne torsdagen er det mye bra hest på farten, men vi garderer favorittene og er "nødt" til å spille Lars anvar Kolle og 6 Jules i begge V5-spillene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

I formiddagstimene torsdag er faktisk Jules nede som et tredjevalg i V5-5A/V5-2B. Det synes vi er meget overraskende, selv om det helt sikkert vil endre seg utover dagen. Femåringen etter Vic Torre holder V75-klasse på sitt beste, og selv om hesten har hatt pause og vært behandlet siden den siste starten, er treneren Geir Kihle til å stole på. Han hadde aldri sendt hesten til start om den ikke var i orden. Slik vi leser dette løpet fyker 4 Viva Giddex til tet, men den hesten skal normalt ha rygg over full vei. Er Lars Anvar Kolle sånn noenlunde med på startsiden (Kolle er våken) så kan Jules få overta føringen tidlig her. Jules er en vinnerhest og har vunnet seks av ti ganger i sin hittil korte karriere.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vi bankerspilte favoritten 9 Chief Justice på Klosterskogen nest sist, men denne har bakspor torsdag og er ikke noen bedre hest enn Jules. Meget velkjørende Lars Anvar Kolle forvalter sine oppsitt jevnt over fremragende, og når hesten ikke blir favoritt er vi nødt til å gå til lukene og foreslå bankerspill på Jules i begge V5-spillene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 9-4-2 C: 8-1-3-10-5-12-11 D: 7

V5-1A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det var ikke noe fin stil på 1 Tyri Gubben på Jarlsberg sist, i følge trener og kusk Geir Flåten skyldes dette at hesten gikk i modified sulky sist. Det kan være rett, men det kan også være slik at det veldig kjapt økende grunnlaget etter seiersløpene er blitt merket. Her kan hesten bli overflydd, uten at det er noen krise på Klosterskogen. Favoritt som må garderes.

Frontrunneren 5 Spik Elden var tilbake som solid vinner sist etter to middels løp. Tiåringen trives fortreffelig i tet og den er innen rekkevidde her. 7 Bings Smokken liker også å være først i mål. Spor sju er sjanseartet, men kusken løser nok det. Toppform er det både på 10 Slutt og 11 Bjørnemyr Fresa, men fra vanskelige startspor må det løse seg veldig her.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 5-7 C: 10-11-3-8-9-12-2-4 D: 6

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
6 Alsaker Piril blir vår favoritt her. Bø-traveren er ikke av de kjappeste fra start, men han tåler som kjent å gjøre det meste selv. Formen er uforandret fin og løpet ser riktig ut.

9 Friskus burde vel vunnet sist for å fullt godkjent, selv om det var første løpet etter lang pause. Friskus er litt lunefull nedover oppløpet og stridsmoralen er det grunn til å stille et lite spørsmålstegn ved. På sitt beste er FRiskus en klar vinnerkandidat her. 5 Beljue Gutten er trolig tethesten, men trolig vil Gunnar Austevoll ha rygg underveis. Satt fast sist og er i form.

Mer tvilsom er formen til 7 Rigel Pål, men torsdag er Solberg tilbake som kusk. 2 Hågå Odin står fint til og har fått løp i kroppen.
Rangering V5-2A: 6 B: 9-5-7 C: 2-4 D: 3-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Mer Kolle i V5-3A der 5 Tibur Vision får vinnertipset. Til tross for bra motstand var hesten meget overbevisende vinner for Frode Hamre nest sist etter dødens store deler av løpet. Dødens kan det bli igjen, men det tåler vallaken.

11 Quapower E.J. var meget sterk vinner fra på Sørlandet søndag på sterk tid. Fikser fireårigen svingene på Klosterskogen kan han utmerket godt vinne igjen. 1 Savannah Dun Dee er svært usikker, men kan få føringen her og da kan det holde helt hjem. 10 Miss Young galopperte trolig fra seg en andreplass i årsdebuten fra rygg leder. Med løp i kroppen er hoppa neppe dårligere nå, men i kveld blir det ikke lederrygg. 4 French Victory er ingen stjerne, men travsikker og det hjelper på.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 11-1 C: 10-4-2-9-8-6 D: 12-7-3

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Fra et bedre startspor hadde vi nok bankerspilt 4 Ira Helevi i kveld. Fireårshoppa gjorde en praktfull avslutning til fjerde i årsdebuten og viste flotte takter i fjor. Men spor fire i volta er så sjanseartet at vi må gardere. Får Gunnar Austevoll henne feilfritt avgårde, er vinnersjansen bra.

3 Gazzas Daugther viste fine takter ved flere anledninger i fjor. Årets to første starter har ikke vært noen suksess. Men i kveld er startsporet bra og sprint passer perfekt. Sammen med formkusk Geir Vegard Gundersen setter vi henne tidlig på. 8 Prince moonlight Fun har vist solid form i sine tre siste løp. Løser det seg fra bakspor kan årets første seier være et faktum.

11 Orion K. var forbedret på Sørlandet sist og skal være blant de bedre her. 2 Lack Of Cash holdt på å detonere en kjempesmell sist, men stummet på de siste metrene. Tolvåringen står fint til i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 3-8-11-2 C: 10-1-5-7-6-12-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Varmblodshester. 1700 meter autostart. Monteløp.
Meget fin klasse på dette monteløpet for varmblodseliten og en rekke formsterke hester møtes. Speedkulen 1 Digital Charcoal debutere i monte etter et fint prøveløp. Hoppa er i toppform og har fine travløp på rekke og rad på slutten- Fra et flott startspor kan hun speede ned denne gjengen.

Toppform er det også på 6 Riccione Ås, men Malmin-hesten har stadig vondt for å sette nesen først. Sammen med meget dyktige Siv Emilie Løvvold er Riccione Ås selvsagt seiersaktuell. 5 Waterstone har kun startet en gang i monte, men var helt nede på 13.1 som toer. 9 Buddy gjør også sin debut i monte og er også en seiersaspirant. Det er også 10 Wictoria Laylock dersom hoppa kommer sånn noenlunde til underveis.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 6-5-9-10 C: 3-7-8-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart. Amatør- og ungdomskusker.
Ole Johan Østre får tillit bak vinnerhesten 8 Eskelands Bror og da setter vi hesten først. Etter fire strake seire ble det galopp sist, men det var mer tilfeldig. Raske Eskelands Bror peiler trolig inn føringen her, til tross for spor åtte og har vist at han forsavrer seg godt derfra. Kusken er blant de aller beste i dette feltet.

10 Norheim Jærv er ingen lettkjørt herremann. Forsvant i dundrende startgalopp sist som storfavoritt i et lunsjløp på Bjerke, men reparerte storveis til andre. Anette Frønes er slett ingen dårlig kusk (har vunnet V75-løp), men fra bakspor på en rask sprint på Klosterskogen blir det sjanseartet for feltets mest kapable hest.

På kapasitet skiller disse seg klart ut, men på videre gardering er 1 Spikperla (god kusk og kan smyge med fra sitt innerspor), 7 Pål Svint (bra kusk og sprint er yndlingsdistansen) og 5 Vital Sjanell (har møtt steintøff motstand i sine to siste løp) de som står nærmest.
Rangering V5-4B: A: 8 B: 10-1-7 C: 5-9-12-2-3-6 D: 4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
B-spillets klart største favoritt dukker opp her i V5B-finalen, og en feilfri 3 Millgoer blir ikke lett å tukte her. All den tid vi har valgt en annen B-banker, har vi råd til noen garderinger. Millgoer har overlegen kapasitet, men bilstart er nytt for den ferske traveren og Klosterskogens baneprofil har skapt problemer for mange hester opp gjennom årene.

1 Zanzara var meget positiv og som vi stadig repeterer, det er svært sjelden det blir feil med spor en i travløp. Hoppa har ikke vunnet på seks forsøk og kusken vinner sjelden travløp. I kveld kan det være dags. 8 Mystical Andes har trukket et dårlig og har en middels kusk. Men opphentingen på Sørlandet sist var meget positiv.

9 Nice Amour smøg fint med sist og er i fremgang, mens 6 Am Stel holdt koken overraskende bra fra dødens sist. 4 French Star kommer ut i årsdebut fra Geir Kihles kvalitetsstall og kan også være verd en gardering, selv om ikke hesten imponerte i fjor.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 1-8-9-6 C: 4-7-11-5 D: 12-2-10


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus