(AFP/Scanpix)

Lille tetter igjen

Simon Kjær og Lille har meldt seg på i toppstriden i Ligue 1 etter syv strake kamper uten baklengs.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
V75 Biri: Råe damer i millionjakten
Tippetips: Bonuspotten skal ut
Oddstips: Villa vinner hjemme

Lørdagens langoddsprogram kan by på et bredt utvalg av kamper fra blant annet Premier League, Championship, engelsk FA Cup, Bundesliga La Liga, Ligue 1 og Serie A.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
112. Norwich City – West Ham United B 2.65

Null mål og elleve baklengs er status for Norwich på de to siste. Kanarifuglene røk først ut av ligacupen med 0-4-tap mot Man U Old Trafford, før de ble regelrett slaktet av Manchester City med 0-7 på bortebane. Kun vunnet to kamper hittil og ligger tredje sist på tabellen med 2-2-6 totalt. Manager Chris Hughton begynner for alvor å kjenne presset, og iren vil med tap i dag ha meget dårlige utsikter i klubben. Leverte godkjente tall på Carrow Road forrige sesong, men har innledningsvis ikke vist samme takter i år med 1-2-2. Seieren kom mot Southampton, men var av det heldige slaget. E. Bennet, Tettey, Van Wolfswinkel er ute med skader, mens Redmond er usikker.

West Ham står også med to seiere, men the Hammers har delt nok poeng til å holde seg over streken. Er nummer femten med 2-4-4 totalt. Spiller gjerrig fotball noe 8-8 i målforskjell bevitner, og fire av lagets ti kamper har endt målløse. Står med 1-3-1 på fremmed gress, hvor de i sine to siste påførte Tottenham er real blemme med 3-0, mens Swansea oppgjøret endte 0-0. Fortsatt en lang skadeliste for West Ham, som har Carroll, Diarra, Vaz Te, Taylor, McCartney og Reid ute. Petric er usikker.

Norwich må øke poengfangsten på hjemmebane for å henge med, men spørsmålet er om de er gode nok. Laget har kun scoret seks mål hittil, og til dagens kamp er førstevalget på topp Van Wolfswinkel skadet. Nederlenderen er med sitt ene mål den eneste spissen som har scoret for Norwich. The Hammers kan knapt kalles scoringskåte heller, men London-laget kan i det minste skilte med godkjente tall bakover. Vi tror det kan gå fra vond til verre for Hughton, og prøver oss med et langskudd på West Ham.

Følg dagens Premier League-kamper live på Nettavisen

Dagens avslag
121. Athletic Bilbao – Levante H 1.50
Primera Division. Athletic Bilbao er fremdeles ubeseiret i sin nye storstue San Mames Barria, men har heller ennå ikke blitt satt på den store prøven. Delte poeng mot nyopprykkede Elche sist, og har 3-2-0 totalt hjemme. Har som bestenotering 2-0-seieren over Villarreal (4.), men ellers kun slått bunnlag hjemme. Er nummer fem med tjue poeng fra tolv kamper. Må klare seg uten Kike Sola og Mikel Balenziaga som er skadet, mens Erik Moran soner karantene.

Levante har lykkes bedre borte enn hjemme hittil, men mye av forklaringen ligger i kampoppsettet. Har møtt fire av tabellens bunnlag på bortebane, og kun besøkt Barcelona på øvre halvdel hittil. Står med 3-2-1 på fremmed gress. Miguel Pallardo er eneste skadefravær. Levante er underdogs i Baskerland, men vi tror kampen kan bli jevnere enn hva oddsen tilsier. 1.50 synes i det minst laget på vertene og vi melder pass.

Norsk Tipping

Dagens spill
124.Guingamp – Lille
Ligue 1. Etter tre seiere på rad tok rekka slutt for Guingamp, som tapte 0-2-borte mot Lyon sist. Lå under med to mål allerede før kvarteret var spilt, og gjorde skuffende lite for å komme ajour. Nykommeren hostet kun opp et fåtalls halvhjertede forsøk fremover, og når midtbanespilleren Diallo ble utvist i annen omgang stoppet det helt opp. Kan likevel si seg fornøyd med sesongen så langt. Med 5-2-5 totalt ligger laget på en godkjent 10.plass. Klatret kraftig på tabellen etter å ha gått feilfritt gjennom oktober med seiere over Rennes, Evian og Ajaccio. Står med solide 4-1-1 på Stade du Roudourou. Tapte seriepremieren på hjemmebane i august mot Marseille, men siden har kun Bastia kommet seg unna med poeng. Skal likevel nevnes at vertene har hatt et gunstig kampoppsett hjemme. Tre av tabellens fire dårligst plasserte lag har allerede tatt turen innom Guingamp.

På skadelisten er høyrebacken Sankoh og målvakten Samassa, mens Diallo soner karantene.

Lille har meldt seg på i toppstriden og sneket seg inn imellom gullfavorittene PSG og Monaco. Tok en sterk og velfortjent 2-0-seier over Monaco sist, og inntok dermed 2.plassen med 8-2-2 totalt. Seieren var deres fjerde på rad, og Lille har nå holdt nullen i syv strake kamper. Midtbanespilleren Martin er fremdeles ute med skade, men hittil har ikke det påvirket laget i negativ forstand, tvert i mot. Erstatteren Rodelin har fullt rollen og vel så det, og ble kåret til månedens spiller for Lille i oktober. Står med 3-2-1 borte, hvor de har vunnet sine to siste mot Montpellier (16.) og Nantes (4.). Er kjent for å være godt organisert, og kan skryte av å være seriens gjerrigste bakover. Kun sluppet inn fire mål så langt. Må i dag unnvære Gueye (m) som er suspendert, mens Balmont (m) er usikker. Gueye har vært sentral brikke i år, men Lille skal ha en god erstatter i Meite som har en lik spillestil.

Ingen enkel kamp for Lille, men vi fristes til å prøve borteseieren til 2.15 i odds. Guingamp har slitt mot godt organiserte lag, og det er nettopp Lilles store styrke. Gjestene har nesten glemt hvordan det er å slippe inn mål, og hvis forsvaret holder bør de kunne få det ene målet de trenger.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 19.55):

124. Guingamp – Lille 3.00 2.95 2.15

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør