Liverpool må ha suksess

Foto: Chris Brunskill / Getty / All Over Press

Liverpool skal hente opp 0-2 hjemme mot russiske Zenit torsdag og det er slett ingen umulig oppgave.

Sportspills meny onsdag:
V65 Bjerke: Hansen kan gjøre deg rik
Oddstips: Motivasjonsdobbel fra Hockeyallsvenskan
V4 Bergsåker: En vinner i ny regi

Ukens midtukekupong innledes med de to siste åttendedelsfinalene (1.kamp) og en kamp fra Championship. De resterende ni kampene er alle hentet fra Europa League der returkampene i 16-delsfinalene spilles torsdag. Bonuspotten denne onsdagen er på ca 800 000 kr og spillestopp på midtukekupongen er onsdag kl 20.40.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Milan - Barcelona
Vi starter med en klassiker fra San Siro og lagene kjenner hverandre svært godt. Pussig nok møttes lagene til dobbeltoppgjør både i gruppespillet og i kvartfinalene i fjorårets utgave av Champions League. Milan tapte 2-3 hjemme i gruppespillet, men klarte sterke 2-2 på Nou Camp. I kvartfinalen endte det 0-0 i første kamp i Milano, mens Barcelona enkelt vant 3-1 i hjemmeoppgjøret.

Litt i det stille har Milan faktisk avansert helt opp på 3. plass i hjemlige Serie A etter sterke 5-2-0 på sine sju siste seriekamper. Vi merker oss at alle seirene er kommet med ett mål og det var ikke noe spillemessig praktverk av Milan i 2-1 seieren hjemme mot Parma fredag kveld, men muligens lurte denne kampen i bakhodet. At Mario Balotelli tilfører laget tyngde, var det derimot ikke vanskelig å se, men han får ikke spille i Champions League. Kometen El Shaarawy ble spart fredag, men han er nok tilbake her.

Barcelona gjorde sin plikt og vant 2-1 borte over Granada lørdag kveld. At Barcelona ikke innehar samme kvalitet når både Iniesta og Xavi mangler, ble tydelig demonstrert i den kampen. Onsdag er begge tilbake. 21-2-1 etter 24 serierunder og stø kurs mot seriegull i Spania. Finalevinner i 2008/2009 sesongen og i 2010/2011 sesongen og semifinalist i 2009/10 sesongen og i 2011/12 sesongen. Merittene i Champions League er knallsterke de siste fire sesongene.

På en god dag og med tanke på at Milan har hjemmekamp, kan Milan muligens berge uavgjort. Kvalitetsmessig er det sannsynligvis for lite kvalitet i dette Milan-laget til å klare noe mer og rutinerte Barcelona går ikke på en smell i Milano. Milan klarte dog uavgjort i to av fire møter i fjor og kan klare det igjen. UB.

2. Galatasaray - Schalke 04
Ambisiøse Galatasaray har altså handlet inn både Wesley Sneijder og Didier Drogba i januarvinduet og i klassisk tyrkisk stil henter man inn spillere som trolig er mest ute etter penger og som kan ha sine beste år bak seg. På dette nivået har ikke Galatasaray prestert noe som helst siden århundreskiftet. Laget nådde kvartfinalen i Champions League i sesongen 2000-01. I den hjemlige serien har Galatasaray fått en luke på seks poeng ned til Fenerbache når tolv serierunder gjenstår. Solide 6-3-1 på de ti siste seriekampene. Tomas Ujfalusi og Johan Elmander rekker ikke kampen.

1-4-5 er fasiten på de ti siste seriekampene for Schalke 04 som er tredje sist på formtabellen. Totalt er laget falt helt ned på 9. plass med sine 30 poeng, men det er kun sju poeng opp til Eintracht Frankfurt til den viktige 4. plassen. Hadde solide 3-3-0 i gruppespillet i Champions League, men har altså mistet formen totalt. Vi erindrer dog at et nederlagsdømt Schalke slo Olympiakos 2-1 borte i gruppespillet. Viktige Klaas-Jan Huntelaar er tilbake for tyskerne og sammen med nyankomne Michel Batos danner han et spennende spisspar.

Det er lett å bli fristet av hjemmeseieren her, men alt presset ligger på hjemmelaget og vi avskriver ikke formløse, men rutinerte tyskere. HUB.

3. Leeds - Blackpool
Championship og møte mellom det som i øyeblikket er to middelhavsfarere. Leeds er på 12. plass med sine 42 poeng og har åtte poeng opp til Middlesbrough på siste playoffplassen (6. plass). Totalt sjanseløse mot Manchester City i FA-cupen søndag. Det var på bortebane, der Leeds også har slitt tungt i serien (3-4-9). Betydelig bedre på eget gress der laget står med 9-2-4. Svake 2-1-3 på de seks siste seriekampene. Leeds har ingen spesielle skadeproblemer og midtbanespilleren Paul Green som mistet søndagens FA-cup kamp er friskmeldt.

Enda mer formløs er Blackpool som ikke har bedre enn 2-2-6 på sine ti siste seriekamper. Det har sendt laget helt ned på 16. plass på tabellen med sine 40 poeng og det er ikke mer enn seks poeng ned til Barnsley under streken. Noenlunde like svake borte (5-4-7) som hjemme (5-6-5). Paul Ince er ny manager for Blackpool og han kan glede seg over at hans sønn Thomas Ince er friskmeldt. For øvrig er det få skadeproblemer for Blackpool som altså vant tilsvarende kamp i fjor hele 5-0.

Leeds tapte riktignok sin siste hjemmekamp mot serieleder Cardiff, men stod med seks strake hjemmeseire før den kampen. Men tapte altså tilsvarende kamp 0-5 i fjor. Skummel kamp dette. HB.

Norsk Tipping

4. Rubin Kazan - Atletico Madrid
Rubin Kazaan, som hadde hatt vinterferie siden midten av desember, sjokkerte med å vinne 2-0 i Madrid i første møte sist torsdag, men det skal tillegges at 2-0 målet kom på overtid når hjemmelaget hadde sendt sin keeper opp på et hjørnespark. Men vi skal heller ikke glemme at Rubin måtte spille hele 2. omgangen med ti mann ettersom Roman Sharonov ble utvist og han soner følgelig karantene her.

Regjerende Europa League-mester Atletico Madrid har altså en tøff oppgave foran seg torsdag, men umulig er det ikke. Slo ihvertfall umiddelbart tilbake i borteoppgjøret mot Valladolid søndag (seier 2-0) og beholdt dermed sin fire poengs ledelse ned til Real Madrid. Atletico står med makeløse 12-0-0 hjemme i Madrid, betydelig mer menneskelige 5-2-5 på bortebane.

Tricky kamp dette og russiske lag har hatt en lei tendens til å underprestere. Vi kan ikke utelukke noe som helst. HUB.

5. Lyon - Tottenham
Etter tre strake tap (inkludert sist torsdag 1-2 tap mot Tottenham i første kamp), slo Lyon voldsomt tilbake med 4-0 seier borte mot Bordeaux i helgen og all den tid PSG overraskende tapte 2-3 borte for Sochaux, har Lyon kun fire poeng opp til PSG igjen. Var svært uheldig i bortemøtet mot Tottenham og fikk seiersmål imot tre minutter på overtid. Sterke 8-2-2 på eget gress i seriespillet og Lyon har som kjent stor erfaring i Europa og hadde sterke 5-1-0 i gruppespillet. Lyon-manager Remi Garde har ingen nye skader eller karantener, men må fortsatt unnvære Yoann Gourcuff.

Tottenham imponerte ikke nevneverdig i det første møtet og kan takke sin superstjerne Gareth Bale for seieren. Det biter bare tidvis for Tottenham spillemessig og mon tro om ikke seriespillet har høyere fokus nå all den tid Tottenham er på 4. plass, kun ett poeng bak Chelsea på 3. plass. Jermaine Defoe rekker ikke denne kampen heller, det gjør heller ikke Younes Kaboul og Tom Huddlestone. Det er ikke utenkelig at Spurs-manager Andre Villas-Boas vil rotere litt på sitt lag.

Vi tror rutinerte Lyon har en flott sjanse til å ta seg videre og er ikke overbeviste om at Tottenham prioriterer denne fullt ut. H.

6. Metalist Kharkiv - Newcastle
Målløst i det første møtet og selv om dette ukrainske laget ikke har spilt seriefotball siden 1.desember, kan de bli en lei nøtt å knekke for Newcastle. Slo blant annet sterke Bayer Leverkusen 2-0 hjemme i gruppespillet. Ligger på 4. plass i den sterke ukrainske serien vel halvspilt og har fine 6-1-2 på hjemmebane. Det er ikke rapportert om skader eller karantener for hjemmelaget som ikke overraskende har flere sør-amerikanere på sitt lag.

Newcastle har hatt en skuffende ligasesong hittil og har faktisk kun fire poeng ned til Reading under streken. Alan Pardew har styrket sitt mannskap betydelig under januarvinduet, men har også måttet se at Demba Ba forsvant til Chelsea. Vi er slett ikke sikre på at Newcastle prioriterer denne kampen spesielt høyt og Newcastle står med grufulle 1-5-7 på bortebane. Alan Pardew må unnvære Youan Gouffran, Hatem Ben Arfa, Danny Simpson, Dan Gosling, Ryan Taylor og Harris Vuckic.

Til tross for litt manglende kamptrening tror vi Metalist fikser avansement og tar denne. H.

7. Lazio - Borussia Mönchengladbach
Med 1-2-3 på sine seks siste seriekamper i Serie A, har Lazio all of a sudden hele 11 poeng opp til serieleder Juventus, men Roma-laget er fortsatt på 4. plass (a poeng med Milan på 3. plass). Miroslav Kloses skade er åpenbart kostbar for Lazio, som imidlertid gjorde en bra kamp i Tyskland og har et flott utgangspunkt etter 3-3 i det første møtet. Ny nedtur i bortekampen mot Siena mandag kveld (tap 1-3). Har vært sterke hjemme på Stadio Olimpico i Serie A (9-2-2). Andre Dias (f) ble utvist i det første møtet og soner følgelig karantene her.

2-4-2 på de åtte siste i serien for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach som neppe kopierer fjorårets sterke 4. plass. Er i øyeblikket på 10. plass, men det er ikke mer enn sju poeng opp til 4. plassen, så umulig er det ikke. Meget ordinære 2-6-4 på bortebane.

Italienske lag i Europa League er trolig noe av det man skal stole minst på (Napoli gikk hen og tapte 0-3 for Viktoria Plzen sist torsdag), men utfra det første møtet har kanskje Lazio litt mer engasjement. Tyske lag legger seg aldri. Sist ble det ingen vinner, det tror vi det blir her. HB.

8. CRF Cluj - Inter
Rumenske CFR Cluj har hatt vinterferie i den hjemlige ligaen siden 9. desember. Men gjorde et bra gruppespill i Champions League og vant blant annet 1-0 borte mot Manchester United i siste gruppespillkampen. Har også en viss erfaring fra Europa de siste sesongene, men er ikke bedre enn på femteplass i serien etter halvspilt sesong og står med 4-3-2 på hjemmebane.

Det er ikke lett å bli klok på Inter denne sesongen. Riktignok leverer laget varene hjemme på San Siro (7-3-2), men 6-1-6 på bortebane forteller om et lag som ikke trives på reise. Og enda verre blir det når vi ser på de seks siste bortekampene i Serie A, der er tallene ursvake 0-1-5.

0-2 er altså utgangspunktet for Cluj og slik Inter opptrer på bortebane, kan dette gå for rumenerne. HB.

9. Liverpool - Zenit St. Petersburg
Mange Liverpool-fans mente Liverpool var uheldig i det første møtet som tapte 0-2, men totalt sett var det ingenting å si på at Zenit vant. Samtidig bekreftet det igjen inntrykket av Liverpool denne sesongen, laget har ikke marginene med seg. Mot et Swansea-lag som ikke var interessert, ble det en flott 5-0 seier i Premier League i helgen. Både Daniel Sturridge og Philippe Coutinho er cuptied og dermed ikke aktuelle. Fabio Borini skadet seg i helgens ligakamp mot Swansea og er ute for resten av sesongen.

Ambisiøse Zenit hadde intet godt gruppespill i Champions League, men berget i det minste tredjeplassen etter 1-0 seier borte mot allerede sluttspillklare Milan i den siste gruppespillkampen. Har variert voldsomt i seriespillet og vært preget av uro. Zenit-manager Luciano Spalletti er ventet med å sende samme startellever på banen som i det første møtet.

Liverpool trenger alle suksesser de kan få og Anfield Road skriker etter suksess. Vi tror det er bra sjanse for at Liverpool kan hente igjen 0-2 og tror ihvertfall de vinner denne kampen. H.

10. Chelsea - Sparta Praha
Ingen ønskedrøm for regjerende Champions League-mester å havne utenfor sluttspillet i Champions League og ta til takke med sluttspill i Europa League, men Chelsea hadde jo mer enn Fru Fortuna med seg sist sesong og fikk vel som fortjent nå. Gjorde jobben i Praha i første kamp og etter 1-0 der nede, må dette være plankekjøring. Demba Ba er cuptied og således uaktuell. Ellers er det ingen nye skader eller karantener for Chelsea.

Sparta Praha har hatt vinterferie i den tsjekkiske serien siden 25. november og selv om det stadig skjer mirakler på fotballbanen, kan det vel ikke skje på Stamford Brigde. Rafael Benitez lever på nåde og da tåler ikke Chelsea feilskjær her. H.

11. Hannover 96 - Anzhi Makhachkala
Overraskende nok tok tyske Hannover ledelsen 1-0 borte mot Russland, men det endte med 3-1 seier til ambisiøse Anzhi. Vi trodde Hannover kunne få merke kjøret i bortemøtet mot Nürnberg søndag, men Hannover fikk nesten med seg tre poeng fra det møtet (Nürnberg utlignet på overtid). Hjemme i Hannover leverer laget som alltid varene (7-2-2).

Anzhi ligger på 2. plass i den russiske serien og satser som kjent stort. Men det er på hjemmebane laget leverer klart best (8-2-0), borte er det litt mer rusk i maskineriet (4-3-2).

Hannover vil nok gjøre sitt ytterste her, men Anzhi har trolig invidualistene som fikser avansement. HUB.

12. Benfica - Bayer Leverkusen
Fantastisk utgangspunkt for sterke Benfica etter at evigungen Oscar Cardozo fikset portugiserne en råsterk 1-0 seier i Tyskland sist torsdag. Vant to av tre hjemmekamper i gruppespillet i Champions League, men leverte ikke varene på bortebane og måtte nøye seg med tredjeplassen. I den hjemlige serien er det helt close race med Porto når nitten serierunden er spilt og hele 14 poeng ned til Pacos Ferreira på 3. plass.

Bayer Leverkusen holder en sterke 3. plass i Bundesliga, men det skyldes i all hovedsak råsterke 8-2-1 på hjemmebane. Borte er ikke tallene bedre enn 4-3-4 og laget gjorde det ikke lett for seg selv med å tape hjemmemøtet 0-1. 4-1-1 i gruppespillet der blant annet Rosenborg ble slått to ganger.

Det er ikke lett å se meget hjemmesterke Benfica søle dette bort. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 20.02.2013 20:40
1. Milan - Barcelona U B
2. Galatasaray - Schalke 04 H U
3. Leeds United - Blackpool H B
4. Rubin Kazan - Atletico Madrid H U B
5. Olympique Lyon - Tottenham H
6. Metalist Kharkiv - Newcastle United H
7. Lazio - Borussia Mönchengladbach H
8. CFR Cluj - Inter H B
9. Liverpool - Zenit St. Petersburg H
10. Chelsea - Sparta Praha H
11. Hannover 96 - Anzhi Makhachkala U B
12. Benfica - Bayer 04 Leverkusen H

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 20.02.2013 20:40
1. Milan - Barcelona U B
2. Galatasaray - Schalke 04 H U B
3. Leeds United - Blackpool H B
4. Rubin Kazan - Atletico Madrid H U B
5. Olympique Lyon - Tottenham H
6. Metalist Kharkiv - Newcastle United H
7. Lazio - Borussia Mönchengladbach H B
8. CFR Cluj - Inter H B
9. Liverpool - Zenit St. Petersburg H
10. Chelsea - Sparta Praha H
11. Hannover 96 - Anzhi Makhachkala H U B
12. Benfica - Bayer 04 Leverkusen H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill