Foto: hesteguiden.com

Lokal helt i lunsjen

Familien Gravdal fra Lier har hatt en rekke gode hester opp igjennom årene, og vi tror deres nyeste skudd på stammen seiersdefilerer i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Eventyret startet med Lyngsvarten, som i regi Benn Orre vant Derby i 1983, og siden den gang har svært gode hester som Hugo D`Estino og Kiri Goal holdt tradisjonen i hevd. Det spirer og gror hos Gravdal, og bland flere interessante unghester peker en 3-årshoppe (dog satt litt tilbake p.g.a. operasjon) etter franske Ganymede og med samme mor som Global Karanar seg ut. Stamtavlen til 4 Acer, som kommer ut i V5-3 i dag er veldig interessant med kjempen Cigar Bar som far, og ungheststjernen Kiri Goal som mor. Sistnevnte endte opp med en rekord på 14.0, og et grunnlag på over 900.000 kroner.

Spill på oddsen i kveld: - Mange mål i München

Spesiell historie
Tragisk nok var dette det eneste avkommet til Erica Viberg (døde med Kiri Goal ved foten), og hun selv har hatt en trøblete innledning på avlskarrieren. Vår banker for dagen er således det første avkommet som har levd opp (mistet de to førstefødte), og etter dette har det kommet til to nye. Vi får etter hvert så se om Kiri Goal kan levere avkom som kan matche hennes egne lysende prestasjoner i banen, men vi satser i hvert fall på at vår banker for dagen nå for alvor kan begynne å kaste litt glans over sin mor.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

- Tror på feilfritt løp
Cigar Bar-sønnen til Gravdal-familien innledet litt famlende, men nå på slutten har 4-åringen stabilisert seg mye (gikk flotte løp forut for den siste starten). Ifølge Gravdal kan galoppen sist tilskrives startmetoden (volte), og med et perfekt startspor bak startbilens vinger mente han galopprisikoen ikke var spesielt høy. Motstanden egnet seg ikke til å skremme, og Per Erik ville bli svært skuffet dersom han ikke kjempet om seieren i dag med en forventet lav 18-tid i kroppen over dagens distanse. Det er nok for oss, og vi garderer følgelig ikke.

Vi står på tre
I den fjerde avdelingen står 2 Fifty Cent lekkert til, og med løp i kroppen skal den kapable S.J.`s Photo-sønnen tilmåles solide vinnersjanser. 4-åringen haiket med til sølv bak gode Federer sist uten at vi syntes champion Høitomt maste nevneverdig på familiehesten. 7 Dynamic Prospect er dog ingen kastekjepp, og selv om sporet ikke er det beste for den seiersvante Victory Party-sønnen på en arena som dagens skal han ikke avskrives av den grunn.

5-åringen imponerte voldsomt med fire strake triumfer før han gikk på en smell sist, men nå kommer han tilbake etter litt pause med nyladede batterier. Helt ueffen er heller ikke 9 Tigre Royal fra et perfekt smygspor, mens vi ikke fikk plass til 1 Gentle Lord (blir trolig kraftig overflydd, og da må det løse seg) på våre V5-forslag.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Nydelig til står 1 Aces Napoli, og i en feilfri utgave leder fort Jobie Tempest-datteren rundt om. 5-årshoppa var ikke som best i de to siste startene før pausen, men forut for det gikk Suttle-traveren flotte V75-løp. Treningsrapportene er positive, og vi snakker da om en naturlig utgang på vårt store system. Gode rapporter er også 3 Spirit Scot omgitt av, og kapasiteten er som kjent stor på sønnen til 12-traveren Marchie Scot.

Kapable 11 Macho hører etter vårt skjønn ikke hjemme i noe lunsjløp, men utgangsposisjonen etter litt pause kunne med fordel ha vært litt bedre. Ingen av favorittene kan sies å være helt stabile, og dette faktum gjør sitt til at vi tyr til ytterligere garderinger på våre to største spilleforslag.

V5-2: Veldig åpent, og vi heldekker på systemet. Fullt godkjent til fjerde på 33.1 full vei var 7 Løv Perla etter lang pause sist, og på en distanse som passer langt bedre skal Lome Elden-datteren være seiersaktuell i et løp som dette. 8-årshoppa er kjapp i vei, og på tross av et spor litt langt ute skaffer vår utgang på det store systemet seg en fremskutt posisjon direkte.

Interessant til står 2 Grimvar (positiv sist) og 3 Garli Eld (vært mye uheldig), og begge bør her vurderes tidlig. 5 Spang Sverre var fin ved sin siste triumf, og med ytterligere fremgang er Mentor Mollyn-sønnen tidlig aktuell. Forbedret med løp i kroppen er trolig også 10 Spang Loma, og når champion Høitomt setter seg opp bak Krogh-traveren krysser vi tidlig.

V5-5: Vi mener det kan se litt småskummelt ut i dette sprintløpet, og anbefaler bred gardering. Favoritten 4 Odin Rex er ikke av de tøffeste i trynet til slutt dersom han blir utsatt for litt massasje, mens 3 Max Reodor som kjent er av den veldig usikre sorten (det blir dog meldt om utstyrsenderinger som fort kan gjøre susen).

Det optimale løpet kan 1 Haralds Linnea få, og med perfekte luker til slutt er ikke Lykkefot-datteren ueffen. 7-årshoppa innehar enorme fartsressurser, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt. Benum-traveren gikk fine 28.6 til fjerde sist, og vi prøver et småfrekt DD-spill til flotte oddser!

Ekspertforslag
Til lunsjen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 320 og 1059 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK2 kl. 13.30-14.30 i dag!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør