Foto: Scanpix

Lørenskog utligner

Skal Lørenskog ha noen sjanse mot Oilers må de vinne hjemmekampene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag
Oddsregnskap: Ny strålende uke
V4 Mantorp: Solen skinner i Sverige

Dobbel V5 Leangen: Garberg får revansje
V65 Halmstad: Åke kommer med kanonene

langoddsen finner vi mye ishockey, blant annet objekter fra sluttspillet i Norge og Sverige. Fotballen er hentet blant annet fra tyske, franske, sveitsiske og danske ligaer, og så er det mer ishockey til slutt, NHL-objekter natt til tirsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
234. Sparta Sarpsborg - Vålerenga H 2,45

Sluttspill i norsk ishockey (NM), semifinale to av inntil syv. Stillingen er 1-0 til Vålerenga. Sparta Sarpsborg startet meget bra på Jordal i den første matchen, VIF tilsvarende svakt, før fire scoringer i siste periode ga 6-4-seier til VIF. Vålerenga var best i grunnserien, men også litt uberegnelige og preget av dagsform, spesielt når de ikke måtte vinne, og når de møtte bunnlagene. Vi så det i kvartfinalene mot Stjernen også, av og til kunne de starte sløvt og havne under tidlig, og store skippertak var nødvendig mot slutten av spesielt den første bortematchen mot Stjernen. I dag er VIF gjort til favoritter i den første bortematchen i Hockeytown, greit nok, men det er alltids en sjanse for at VIF senker nivået. Selv om de var bedre enn Sparta i grunnserien, spiller en ekstra faktor inn nå: VIF må ikke vinne. Taper de, så slår de bare tilbake på Jordal om to dager. 2,45 på Sparta må testes.

Dagens avslag
Vi finner ikke noe opplagt avslag i dag. To bortelag på programmet står til 1,60 i odds, noe som i utgangspunktet får varsellampene til å blinke. Men Skellefteå har vært mange hakk bedre enn Brynäs i ishockeysluttspillet i Sverige, og de skal ha gode sjanser i dag også. 1,60 er ikke lavt nok til å melde avslag, i våre øyne. I Irland finner vi Shamrock Rovers på bortebane til samme odds, men også de ser sterkere ut enn motstander og kan godt vinne. Derfor intet avslag, men vi anbefaler ikke spill på disse objektene heller.

Dagens spill
Siden vi går mot en landskamp-helg, med mange VM-kvalifiseringskamper på fredag, vil det være få kamper fra toppligaene i Europa denne uken. I dag finner vi den mest spennende oddsen på objektene fra ishockeyens verden.

Norsk Tipping

233. Lørenskog IK - Stavanger Oilers
Sluttspill i norsk ishockey (NM), semifinale to av inntil syv. Stillingen er 1-0 til Oilers.

Etter 3. plass i GET-Ligaen, tre poeng bak dagens motstander, slo Lørenskog ut Lillehammer med 4-2 sammenlagt i kvartfinalene. De vant 3-2 og 4-2 hjemme, men hadde også et tap i spilleforlengelse på egen is. Lørenskog var opp og ned, men alt i alt et lite hakk bedre enn Lillehammer. Lørdag tok de ledelsen i Stavanger, men tapte til slutt 1-2 i den første semifinalen, som var helt jevnspilt. Jevnt har det også vært i grunnserien, der Lørenskog vant tre av fem matcher mot Oilers.

Christian Thygesen og Carl Christian Tønseth var ute i den første semifinalen, og vi vet ikke om de eventuelt er tilbake her. Uansett er dette den korteste skadelisten Lørenskog har hatt på ganske lenge.

Stavanger Oilers rundet av grunnserien heller svakt, men det holdt til 2. plass og de fikk Frisk i kvartfinalene. Etter fem meget jevne matcher, der seirene aldri kom med mer enn det ene målet når matchene ikke gikk til spilleforlengelse, slo de ut Frisk med 4-1 sammenlagt.

Peter Lorentzen var ute i den første semifinalen etter at han fikk påvist et benbrudd, og han er ute resten av sesongen.

Oilers og Lørenskog har møtt hverandre i sluttspillet to ganger før. Oilers vant 4-2 i kamper i semifinalene i 2010-11, og 4-2 i kamper i finalene forrige sesong. Denne sesongen mener vi å se at Oilers er litt mindre gode en tidligere, sammenlignet med de andre i toppen, og vi tror semifinaleserien mot Lørenskog blir helt jevn. Oppgjørene i grunnserien peker også i den retningen. Dermed kan hjemmebanefordel spille inn, og vi tror Lørenskog kan trekke det lengste strået i det som sikkert blir en ny, jevn affære. 2,10 på hjemmeseier i Lørenskog ishall er dagens spill og får en innsats på 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

233. Lørenskog IK - Stavanger Oilers 2,10 4,10 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør