Foto: Hesteguiden.com

Må være frekk for å kapre ti milioner

I jakten på 10 millioner kroner satser vi på at andrevalg leder fra start til mål i lørdagens V75.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bergen travpark står som arrangør av lørdagens V75-løp, og det er en flott meny spillerne blir presenter i byen mellom de syv fjell. Det er 4-åringene som står i fokus på det sportslige planet denne gangen, med Kong Olav Æresløp for kaldblodshestene samt Haukås-løpet for den litt mer edle rasen med 75 000 kroner til de respektive vinnerne, og for første gang i historien skal vi få oppleve et monteløp i V75.

OPPDATERT LØRDAG ETTERMIDDAG: Det ble flott treff på samtlige 43 andelslag til Kurt Leirvåg på Eksperten under lørdagens V75-løp på Bergen travpark og fin gevinst på samtlige, til tross for at det ikke ble mer enn seks rette på noen av dem. Totalt ble det 273 628 kroner tilbake.

Det ble enorm suksess for undertegnede på Eksperten sist det var V75 i Bergen for tre uker siden med flotte 450 000 kroner innspilt på diverse andeslag, og det klaffet brukbart også på onsdag på Bjerke. Der ble det totalt drøye 100 000 kroner innspilt på Eksperten (ti andelslag gikk inn med seks rette, åtte for undertegnede og to for Kurt Leirvåg) og på eget spill på hjemmesiden, og da virker det ikke til å være noe å utsette på tipsformen om dagen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Tet og slutt?
Vel nok om det, og vi retter foksus mot vår banker for dagen. Da må vi gå til den sjette avdelingen i eliteløpet for varmblodshestene i et heftig sprintløp med 75 000 kroner til vinneren, og da snakker vi om 4 Onion F.H. 7-åringen har skreddersydde forutsetninger denne gangen, og vi tror på tet og slutt.

Halle-traveren har ikke stått så fint til på svært lenge (stått i dårlige spor hele veien), og ingen nekter ham teten på lørdag (vi kan ikke tenke oss av 6 Tourbillon henter en lengde på ham ned startsiden). Vel i tet blir han svært vanskelig å slå, og selv om det har blitt noen galopper nå på slutten, tror vi formen er fin.

Vi synes han så veldig fin ut før galoppen kom på Biri sist (fikk litt sprut på seg i den siste svingen, og det tåler han ikke), og i sitt siste sprintløp var han en steingod vinner på fine 12.3, etter en veldig tøff innledning på løpet. Veien til tet bli billigere nå, og kusk Tom E. Solberg har et meget godt tak på ham.

Han har ikke kjørt i galopp med ham i fra åpne spor på seks forsøk (vunnet to), og vi synes S.J.`s Photo-sønnen er svært spennende å sette et bankerspill på, som et andrevalg i spillet. Storfavoritten 11 Winmecredit har aldri vunnet i fra bakspor i regi Frode Hamre, og vi tror han får det tøft også på lørdag.

Vår rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 4 B: 1-6-11-9-3 C: 10-8-12-5-2-7

Innleveringsfrister Bergen lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-1/V5-3, 2100 meter voltestart
Denne flotte V75-rebusen innledes med Kong Olavs Æresløp for 4-årige kaldblodshester med 75 000 kroner til vinneren, og det er hester fordelt over tre distanser. Vi tror tre hester gjør opp om den gjeveste sjekken, og fremst setter vi 12 Timian Scott. Han i rivende utvikling, og vi tror på en topp vinnersjanse nå.

Romtveit-traveren gikk et kanonløp til fjerde på solide 27.5 full vei i Skien i den siste starten, og dagens arena skal passe langt bedre. Veldig spennende til på strek står 5 Hirvonen, og vi tror han kan gå en 28-tid på lørdag. Da blir han i så fall ikke lett å fange, og vi likte godt innsatsen til sølv på 29.3 full vei sist.

Det var mot eldre hester, og en god vinner av det løpet var Hvindjerven (står 20 meter bedre inne i løpet kontra en hest som 2 Lukas sist de møttes). På vei mot full form er fjorårets årgangsener 11 Norheim Svenn, og han avsluttet strålende til tredje på 27.1 full vei sist. Speedig som få, og han skal selvsagt krysses.

På videre garderinger skal både 2 Lukas (løftet seg et hakk i år, og han var en god vinner sist) og 7 Valle Jerven (viser en stadig stigende formkurve med noen løp i kroppen etter pause) vurderes, men vi tror ikke de matcher de beste. Alle våre tre utvalgte er relativt travsikre, og da tror vi en av de går helt til topps.

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 12 B: 5-11 C: 2-7-9-4-3-8-1-10-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-2/V5-4, 1600 meter autostart
Vi støter på et heftig sprintløp for varmblodhester i den andre avdelingen, og her vil det bli laddet på flerde hender ned startsiden. Det kan gjør sitt til at løpet kan åpne seg litt opp, og da tyr vi til bred gardering. Vi tror ingen nekter 2 Writing Hall teten hvis kusken ønsker å sitte foran, og hun er ikke rørt i totoen.

Hun er latterlig lite spilt med sine 7 %, og 6-årshoppa som gikk et godt løp til tredje på 15.2 over aktuell distanse i den siste starten, etter å ha blitt brukt hardt i to omstarter, er nå på vei mot full form. Hun vant et sprintløp i fra tet på fine 13.6 på Jarlsberg i fjor sommer, og vi synes hun er svært spennende på lørdag.

Eventyrlig god ved triumfen på sterke 13.6 over aktuell distanse forrige lørdag var 4 W.J. Anker N`or, og hun skal selvsagt regnes tidlig på ny. Denne starten kommer dog lovlig tett på den foregående, og hun er storfavoritt med sine 79 % Varslet form etter litt pause sist gjorde 3 Sir John, og han står veldig fint til nå.

Han gikk en flott sisterunde til sølv på 15.8 full vei sist, og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt. Variable 9 View Love vant sist på fine 15.2 full vei, og han kan gjenta på en god dag. Det er intet å utsette på kapasiteten til trioen 1 International Lover, 7 Constantin W. og 10 Nozler, og alle duger på sitt beste.

Vår rangering V75-2/V5-4: 2 B: 4-3-9 C: 7-10-1-12-8-11-5-6

V75-3/V5-5, 2600 meter voltestart
Vi finner seks vinnerkandidater i dette stayerløpet for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser i V75-3, men en klink vinner på sitt beste er trolig 7 Elmer. Han satt bom fast til slutt i debuten for Lars O. Romtveit ved fjerdeplassen på 29.4 over en sprint, men det var i svært billige omgivelser.

5-åringen har dog gått 26.5 full vei som best tidligere i karrieren, og han vant på fine 27.5 full vei sist han gjestet dagens arena. Han sliter åpenbart med det helsemssige, og det meldes om at favoritten har vært variabel i trening etter det siste løpet. Da er det ikke lett å stole på favoritten, og da må vi gardere bredt.

Kanonform er det på 6 Sophus K.G. (fjerde på 27.3 over en sprint i fra "dødens" sist), og det er neppe noe minus at Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen bak 8-åringen på lørdag. En frisk avslutning til fjerde på 29.0 full vei leverte 15 M.G. Lomen etter lang pause sist, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt.

Vi tror han takler distansen bedre enn de fleste, og han er lite spilt med sine 11 %. Pent inne i løpet står 5 Kengu, og hun har vunnet langløp før. Stigende form er det på 13 Tallas (tredje på 28.5 full vei sist), mens 9 Halling Riga som er herdet i tøffe omgivelser (tredje i et V75-løp nest sist), ikke trenger å være helt borte.

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 7 B: 6-15-5-13-9 C: 2-3-11-10-12-8-4-1

V75-4/V4-1, 1600 meter voltestart
Vi støter på et sprintløp for varmblodshester i den fjerde avdelingen, og det ligner en skreddersydd oppgave for 1 Graffiti. 5-åringen var en totalt overlegen vinner på fine 15.6 i sitt siste sprintløp, og han får godkjent for innsatsen til fjerde på 16.7 full vei i den siste starten, etter å ha vandret utvendig sist 1200.

Han tapte kun for gode Baldini i den nest siste starten, og dersom kusk Lars A. Kolle klarer å prikke teten med Anderssen-traveren, tror vi løpet er kjørt. Det er vi dog ikke helt sikre på at han gjør (7 Shoguns Fighter kommer fort utenfra), og da "sikrer" vi oss med 10 Concorde W. på vårt største spilleforslag.

Sistnevnte imponerte i flere seiersløp i vinter (vant på 16.9 full vei som best), og vi synes han er spennende etter litt pause nå. Vi tror ikke trener Steinar Holm tar den lange turen til Bergen uten ambisjoner, og 4-åringen er lite spilt med sine 17 %. Løpet er åpent bak disse, og på Eksperten garderer vi ytterligere.

Fort utenfra kommer som sagt 7 Shoguns Fighter (hentet en lengde på Graffiti ned startsiden sist de møttes, og han gikk et vel så godt løp som favoritten den dagen), og vi tror ikke 4-åringen er ueffen. Formen er fin på trioen 2 Super Brown, 3 Excellent News og 11 Black Dream, og ingen av dem er helt borte.

Vår rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 10-7-11-2-3 C: 9-6-4-5-8-12

V75-5/V4-2, 1600 meter voltestart, monte!
Historien første monteløp i V75 venter oss i dette sprintløp for kaldblodshester i Rappots Æresløp med 60 000 kroner til vinneren i V75-5, og vi tror to hester gjør opp om den gjeveste sjekken. Jakter den tredje strake triumfen i denne grenen gjør 2 Føynland Viktor, og han sitter etter alt å dømme tidlig i tet.

Han har vunnet lett på 30-tallet full vei i de to siste startene, og han kan trolig gå en 28-tid på en sprint. Han åpnet i 27-fart i den nest siste starten, men han må ha en klart spenstigere avslutning enn i det løpet (gikk ikke fortere enn i 33-fart til slutt der), for å kunne holde unna for 10 Tøffe Toft ved denne anledningen.

Sistnevnte har sett helt lysende ut i to strake seierløp i monte for ny trener Arild Berås, og vi synes ikke det har sett ut til at rytter Malin Berås har plaget ham nevneverdig. Han vant på 26.6 full vei sist, og han sprintet 27.0 i Skien nest sist. Da går han trolig en lav 25-tid på lørdag, og vi tror på en topp vinnersjanse.

En overlegen vinner på 27.4 over aktuell distanse i den siste starten var 5 Gil Rau Jo, og vi tror ikke 11-åringen er ueffen. Det er tøft å stå på 60 meter tillegg i denne typen løp, men fartsressursene er enorme på 15 Juni Blixten. Han vant på 25.9 over aktuell distanse nest sist, og han bør vureres tidlig ved garderinger.

Vår rangering V75-5/V4-2: A: 2-10 B: 5-15 C: 12-3-13-14-7-9-11-6-1-8-4

V75-7/V4-4/DD-2, 2100 meter autostart
Det hele avsluttes så med Haukås-løpet med 75 000 kroner til vinneren for 4-årige varmblodshopper, og vi finner seks vinnerkandidater. Vi tror 2 Gotcha Girl kan sitte tidlig i tet denne gangen med ikke alt for startkjappe konkurrenter rundt seg, og da er Gottling-traveren alt for lite spilt med sine 20% på lørdag.

Hun var positiv til sølv på 17.0 full vei bak gode Xquisite Chocolate i debuten på norsk jord, men hun var kanskje ikke helt som best sist (dog veldig tøft i mot den dagen). Meldes forbedret til denne starten, og da tror vi på en topp vinnersjanse. Årsdebut avlegger 9 Dream Play, og hun må selvsagt regnes direkte.

Anderssen-traveren avsluttet fjorårssesongen med å vinne tre strake triumfer, men hun er som kjent avhengig av å få det servert for å kunne gå helt til topps (men det kan hun få i fra dette sporet). Ille til står 12 Chocolatique, men Wolden-traveren er svært god på sitt beste (trolig forbedret med løp i kroppen).

Vi tviler litt på at 1 Golden Feline kan forsvare sitt innerspor (Høitomt kan dog få voldsom fart på henne), og da kan det bli litt sjanseartet (blitt litt for stor favoritt med sine 72 %). Vi tror 10 Exercise To Go kan ventes forbedret til lørdagens dyst, mens storløpskusk Vidar Hop bak 4 Thai Chayo også bør vurderes tidlig.

Vår rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 2 B: 9-12-1-10-4 C: 11-6-3-5-7-8

V5-1, 2100 meter voltestart
Vi finner seks relativt hete vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet i lavt grunnlag med hester fordelt over tre distanser som innleder denne V5-rebusen, men en naturlig favoritt skal 5 H.G. Jerv være snakk om. 4-åringen har gått feilfritt i de to siste løpene, og da har det blitt hhv seier og sølv (30.8 full vei nest sist).

Merkelappen stabil kan vel dog ikke Åsajerven-sønnen få riktig enda, og da må vi gardere. En svært spennende start etter litt pause gjør 11 Espeset Balder, og 6-åringen som har vunnet tre av fem løp i år, mår regnes direkte. Kapasiteten er fin på 4 Søndre Jerkeld, men han er ustabil (dog god nok i en feilfri utgave).

På 40 meter tillegg står 14 Erdinger, men med favoritter som ikke er noen sikre kort, tror vi 6-åringen som gikk fine 29.7 full vei i den nest siste starten, kan dukke opp langt fremme. En luring etter pause er 1 Seilejerva (vunnet på 32.0 full vei før), mens kapable 6 Vossefaks trolig er forbedret med løp i kroppen.

Vår rangering V5-1: A: 5 B: 11-4-14-1-6 C: 3-15-7-2-10-9-8-13-12

V5-2, 1600 meter autostart
Vi tror to hester gjør opp om den gjeveste sjekken i dette sprintløpet for varmblodsheser i den andre avdelingen i V5-spillet, og på våre to minste spilleforslag bankerspiller vi 7 Quincy Frontline. 4-åringen var veldig tøft ute mot Delphis Jag&Co i et langløp i V75`en sist, men det ble alt for tøft (ble sliten).

Klart enklere i mot i dag, og vi tror på en topp vinnersjanse. Rotation-sønnen var tredje på fine 14.8 over aktuell distanse i den siste starten i Sverige, og han er trolig klart forbedret med løp i kroppen etter lang pause. Piler til tet gjør trolig 1 Dinero, og 6-åringen leder dette løpet svært lengen, kanskje helt inn.

Han gikk et godt løp til tredje på 17.0 full vei i debuten i Bergen, og han har tidligere i karrieren gått mange fine sprintløp. Han var toer på 15.3 over aktuell distanse i et løp på Jarlsberg i fjor høst, og som best har han gått 14.3 Neppe noe minus med Eirik Høitomt opp i sulkyen i dag, og han krysses på storbongen.

Vår rangering V5-2: A: 7 B: 1-3-8-10-11 C: 9-2-12-4-5-6

Lykke til med alt spill!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør