Foto: Getty Images / All Over Press / Tom Purslow

Manchester United vrakes

Blir ikke krysset av på tippekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Onsdagens øvrige meny fra Sportspill:
Oddstips:Benfica gjør jobben
Hockey-Pelle: - HV 71 er på vei opp
V4 Jägersro: Se opp for denne mannen
Få oversikt: Siste nytt om CL-lagene
Viking Lotto: Vinn 123 mill. i kveld!

Midtukekupongen består av sju kamper fra Champions League og fem fra Europa League. De sistnevnte kampene spilles torsdag.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres nederst på nett eller mobil.

1. Bayer Leverkusen – Manchester United
Leverkusen ligger ett poeng bak Man U på topp i gruppe A når to kamper gjenstår. Tyskerne har vunnet begge sine hjemmekamper mot Real Sociedad og Shakthar Donetsk, mens eneste tap hittil kom United på Old Trafford (2-4). Vant 1-0 borte over Hertha BSC (8.) i helgen og er nummer to Bundesliga med 10-1-2 totalt. Kun avgitt poeng på hjemmebane i 1-1-kampen mot serieleder Bayern München og har opparbeidet seg solide 6-1-0 på BayArena.

Vingen Sidney Sam er ute med skade, ellers kan manager Sami Hyypia stille med sine beste menn.

Manchester United har tatt føringen i gruppa med åtte poeng fra fire kamper. Spilt uavgjort i begge sine bortekamper så langt, mot Shaktar Donetsk og Real Sociedad, og er ubeseiret på de ti siste (serie, cup og CL inkludert). Gikk på et bittert poengtap i 2-2-kampen mot Cardiff i helgen, men har kontakt med teten igjen etter de slo serieleder Arsenal helgen før. Ligger på sjetteplass med 6-3-3 totalt.

Marouane Fellaini soner karantene, mens Vidic og van Persie er ute med skader. Mangler også Jones, Fletcher og Carrick.

Man U kom best ut av det forrige oppgjøret, men på BayArena holder vi tyskerne som knepne favoritter. HU

2. Shakhtar Donetsk – Real Sociedad
Shakhtar Donetsk befinner seg på tredjeplassen i gruppe A, men med to poeng opp til Bayer Leverkusen på andre er ukrainerne fremdeles med i racet. Begge hjemmekampene hittil har endt uavgjort mot Manchester United og Leverkusen, mens Shakther slo dagens motstander 2-0 i det omvendte møtet. Leder den hjemlige ligaen med 12-2-3 totalt. Midtbanespilleren Bernard gikk glipp av helgens seriekamp, men er trolig tilbake i kveld.

Real Sociedad ligger sist med ett poeng tatt fra 0-0-kampen mot Manchester United hjemme. Spanjolene har kun teoretiske muligheter til nå sluttspillet, men en plass i Europa League er innen rekkevidde med seier i kveld. Eneste sikre fravær er suspenderte Markel Bergara, men midtbanetrioen Zurutuza, Elustondo og Ruben er ikke 100%.

Var nære ved å gå på en smell hjemme mot Celta Vigo i helgen, men etter gjestene fikk en mann utvist snudde Real kampen fra 1-3 til 4-3-seier. Dagens mann ble spissen Carlos Vela med fire mål. Er nummer seks i ligaen med variable 5-5-4 totalt.

Med tre poeng vil Shakthar kunne true Man U og Leverkusen om en sluttspillplass, og vi tror ukrainerne gjør jobben på hjemmebane. H

3. Manchester City – Viktoria Plezen
City er nummer to i gruppe D med ni poeng fra fire kamper og er allerede sikret avansement. Tapte storoppgjøret mot gruppeleder Bayern München i oktober, men har ellers hatt få problemer med å sikre seg annenplassen. Britene vant det omvendte møtet 3-0 i september og stiller fulle av selvtillit etter helgens 6-0-seier over Tottenham. Vincent Kompany er fremdeles ute med skade.

Tsjekkiske Viktoria Plezen ligger sist i gruppa og er uten poeng i årets CL. Pådratt seg stygge 2-12 i målforskjell og kan best håpe å kapre tredjeplassen tre poeng opp. Vunnet tre på rad i den hjemlige ligaen og er nummer to, fem poeng bak serieleder Sparta Praha.

Pellegrini vil trolig rotere i laget til kveldens kamp, men vi holder likevel City som favoritter mot poengløse Plezen. H

4. Juventus – København
Juventus er fremdeles uten seier i årets CL og ligger sist i gruppe B, men italienerne er i aller høyeste grad med i kampen om avansement. Med tre poeng fra fire kamper er den gamle dame kun ett bak både FC København og Galatasaray. Begge hjemmekampene har endt 2-2 mot både Galatasaray og Real Madrid, mens det omvendte møtet med danskene resulterte i nok en poengdeling (1-1). Var det klart best laget sist de møttes, men FCKs Wilander leverte en strålende match i mål og reddet ett poeng for vertene. I Serie A viser de derimot helt andre takter; helgens 2-0-seier over Livorno var deres femte strake og nå er tabelltoppen inntatt med 11-1-1 totalt.

København vant 1-0 over et skadeskutt Galatasaray sist og ligger på tredjeplass med 1-1-2. Samtlige poeng er tatt i Parken, mens bortekampene har endt med 0-4 mot Real Madrid og 1-3 mot Galatasaray. Har klatret taktfast på tabellen i Superligaen etter Ståle Solbakkens retur i august og er nå nummer tre med 6-6-4 totalt. Daniel Braaten er fremdeles skadet.

FCK fikk med seg ett meget heldig poeng i det omvendte møtet, men i kveld beholder hevngjerrige italienere alle tre. H

5. Real Madrid - Galatasaray
Real Madrid kan sikre seg gruppeseieren med uavgjort eller bedre i dag. Var uten poengtap før forrige rundes 2-2-kamp mot Juventus borte, og Ancelottis menn er det mestscorende laget i CL så langt 14 mål på fire kamper. Vant hele 6-1 over Galatasaray i det omvendte møtet, men stiller med helt annet lag i kveld. Cristiano Ronaldo, Khedira, Arbeloa,Varane, Modric og Coentrao er alle ute. Di Maria og Marcelo gikk glipp av helgens 5-0-seier over Almeria, men forventes tilbake i kveld.

Galatasaray ligger best an i racet om annenplassen med sine fire poeng som hentet fra 2-2-kampen borte mot Juventus og 3-1-seieren over FCK hjemme. Har spilt seg opp i den hjemlige ligaen etter en svak start og har fått et løft etter Roberto Mancini tok styringen i september. Vunnet fire av de fem siste i Süper Lig, men tapte forrige helg mot serieleder Fenerbahce borte, og nå er det ni poeng opp til rivalen. Førstekeeper Muslera er fremdeles ute, men Drogba starter på topp etter å ha kun spilt ti minutter i helgen.

I utgangspunktet skal det være klar fordel til Real Madrid, men når vertene har flere sentrale fravær i førsteelleveren velger vi gardere i håp om en skrell. HU

6. Paris Saint-Germain - Olympiakos
PSG leder gruppe C med ti poeng og har allerede sikret seg sluttspillplass. Vant med kalassifre i deres tre første kamper mot Benfica, Olympiakos og Anderlecht, men sistnevnte overrasket med å komme seg unna Paris med ett poeng sist. Topper Ligue 1 med 10-4-0 og er fremdeles ubeseiret i alle turneringer så langt denne sesongen.

Olympiakos sikret seg tre meget viktige poeng med 1-0-seieren over Benfica og sist er nummer to i gruppa med 2-1-1. Grekerne tapte hele 1-4 sist lagene møttes i september, men siden er de ubeseiret med 11-2-0 i alle turneringer. Leder den hjemlige ligaen med seks poeng til nummer to og står med sterke 11-1-0 totalt.

Selv om PSG allerede er videre tror vi vertene beholder alle tre. H

7. Anderlecht - Benfica
Anderlecht ligger sist i gruppa med kun ett poeng, som overraskende nok ble tatt mot PSG sist. Har kun vunnet en av deres ti siste i CL og er uten mulighet til å nå sluttspillet. Kan best kapre tredjeplassen, som Benfica innehar med tre poeng mer. Er ikke bedre enn nummer fem i den hjemlige ligaen, hvor de tapte helgens bortekamp mot Sporting Charlerloi, og står med 10-1-5 totalt. Spissen Matias Suarez er fremdeles ute med skade mens Sacha Kljestan (m) soner karantene.

1-1-2 og tredjeplass er status for Benfica, som har tatt poengene sine ved å slå Anderlecht og spille uavgjort mot Olympiakos på hjemmebane. Leverte en god match mot grekerne i Athen sist, men Olympiakos målvakten Jiménez var i det umulige hjørnet og reddet vertene gang på gang.

Har annenplassen innen rekkevidde tre poeng opp, men med en vanskelig avslutningskamp mot PSG bør alle tre hentes i dag. Viser god form i den hjemlige serien hvor de har vunnet fire på rad og ligger tredjeplass med 7-2-1 totalt, ett poeng bak Porto på topp. Må klare seg uten deres toppscorer Oscar Cardozo.

Anderlecht fikk med seg ett overraskende poeng sist, men sett under ett har belgierne vært tannløse i årets CL. Benfica vant det omvendte møtet 2-0 og vi tror portugiserne kommer til å styre kampen i dag også. UB

8. Tromsø - Tottenham
De fem siste kampene er hentet fra Europa League og spilles torsdag. Lite informasjon om troppene er offentliggjort og det anbefales å sjekke for oppdateringer så tett opp til innleveringsfristen som mulig.

Tromsø rykket som kjent ned fra Tippeligaen etter en skuffende sesong og alt håp er også ute i Europa League. Gutan har kun tatt ett poeng hjemme mot Sheriff etter fire kamper og ligger sist i gruppe K.

Tottenham er feilfrie så langt i EL og topper gruppa med tolv poeng. London-laget er allerede sikret plass i sluttspillet og har vunnet begge kampene på tur med 2-0 over Sheriff og Anzhi. Gikk betydelig verre i helgens bortekamp i Premier League, hvor Villas Boas og co ble regelrett nedsablet av Manchester City i 0-6-tapet. Har falt ut av tetsjiktet etter kun ett poeng er hentet på de tre siste og er nå nummer ni med 6-2-4 totalt.

Villas-Boas kommer trolig å stille alternativt på Alfheim, men britene har uansett en sterk tropp og bør ta seg greit av Tromsø. B

9. Lyon - Real Betis
Europa League. Lyon innehar andreplassen i gruppe I med seks poeng. Delt poeng med samtlige lag i gruppen, samt slått Rijeka hjemme. Har klatret på tabellen i Ligue 1 etter en svak innledning på sesongen, men helgens hjemmeoppgjør mot bunnlaget Valenciennes bød på nok en skuffelse og endte 1-1. Er nummer syv med 5-4-5 totalt.

Real Betis topper gruppen med åtte poeng tatt med to seiere over Vitória SC, samt uavgjort mot Lyon og Rijeka. Befinner seg derimot i en helt annen situasjon i Primera Division, hvor de har tapt seks av de syv siste og ligger helt sist på tabellen med 2-3-9 totalt.

Lyon er favoritter på hjemmebane, vertene viser ustabile takter og vi velger å gardere. HU

10. Swansea - Valencia
Toppoppgjør i gruppe A. Valencia leder an med ni poeng, ett foran Swansea på andre. Waliserne kom best ut av det omvendte møtet og vant 3-0 etter spanjolene ble redusert til ti mann etter kun ti minutter. Har hentet fire poeng så langt på Liberty Stadium med uavgjort mot Kuban Krasnodar og seier over St. Gallen. Tok en etterlengtet seier over Fulham i Premier League i helgen, var før det uten seier på de fem siste, men fire av kampene endte uavgjort.

Tate, Hernandez, Monk, Michu er ute med skader, mens Routledge er usikker.

Valencia er allerede sikret sluttspillplass og manager Dukic kommer trolig til å gjøre betydelig utskiftninger til kveldens kamp. Spanjolene slo St. Gallen på bortebane sist, men sliter kraftig hjemme i La Liga. Helgens oppgjør mot Elche endte med 1-2- tap og Valencia har kun vunnet én av de syv siste seriekampene. Ligger på 11.plass med 5-2-7 totalt.

Begge lag stiller trolig alternativt og kampen synes åpen, men vi tror vertene beholder minst ett poeng. HU

11. Wigan - Zulte Waregem
Kampen om annenplassen i gruppe D er fremdeles vidåpen når to kamper gjenstår. Wigan ligger best an med fem poeng, ett mer den dagens motstander. Britene har levert en godkjent innsats så langt og har tatt sine poeng med å slå Maribor og spille uavgjort mot gruppeleder Rubin Kazan hjemme, samt 0-0-kampen mot Zulte i det omvendte oppgjøret. Gikk på sesongen første hjemmetap i helgen når Brighton kom på besøk, og falt dermed ned til en skuffende 11.plass i Championship med 6-4-5 totalt.

Zulte meldte seg på i kampen om avansement med borteseieren over Maribor sist, og fikk samtidig revansjert seg etter 1-3-tapet mot samme lag i oktober. Belgierne hadde før det kun tatt ett poeng, men med seier i dag kan de passere vertene på andre. Viser god form i den hjemlige ligaen hvor de er topper formtabellen og ligger på 2.plass med 10-5-1 totalt, to bak serieleder Standard Liege.

Stor sannsynlighet for hjemmeseier, men det omvendte møtet endte 0-0 og vi velger å gardere. HU

12. Bordeaux - Eintracht Frankfurt
Topp mot bunn i gruppe F. Bordeaux ligger sist med tre poeng tatt med hjemmeseieren over APOEL. Tapte sin andre hjemmekamp Maccabi Tel Aviv 1-2 og kan være ute av turneringen med et nytt nederlag i dag. Har fire poeng opp til israelittene på andre. Kun tapt én av de ni siste i Ligue 1, men franskmennene spiller mye uavgjort og er ikke bedre enn nummer tolv med 4-6-4 totalt.

Frankfurt troner på topp med ni poeng og er så godt som sikret sluttspillplass. Vant det omvendte møtet 3-0 i september og eneste feilskjær hittil kom i 2-4-tapet borte mot Maccabi Tel Aviv. Sliter i Bundesliga hvor de kun har tatt to poeng fra de fire siste kampene, og kun målforskjellen skiller til kvalikplassen. Er nummer femten med 2-5-6 totalt.

Frankfurt kom best ut av det første møtet, men i dagens oppgjør holder vi alle muligheter åpne. HUB

96-rekker
1. Bayer Leverkusen – Manchester United HU

2. Shakhtar Donetsk – Real Sociedad HB

3. Manchester City – Viktoria Plezen H

4. Juventus – København H

5. Real Madrid - Galatasaray HU

6. Paris Saint-Germain - Olympiakos H

7. Anderlecht - Benfica B

8. Tromsø - Tottenham B

9. Lyon - Real Betis HU

10. Swansea - Valencia HU

11. Wigan - Zulte Waregem H

12. Bordeaux - Eintracht Frankfurt HUB

Klikk her for å levere 96-rekken på nett

Klikk her for å levere 96-rekken på mobil

384-rekker

1. Bayer Leverkusen – Manchester United HU

2. Shakhtar Donetsk – Real Sociedad HB

3. Manchester City – Viktoria Plezen H

4. Juventus – København H

5. Real Madrid - Galatasaray HU

6. Paris Saint-Germain - Olympiakos H

7. Anderlecht - Benfica UB

8. Tromsø - Tottenham B

9. Lyon - Real Betis HU

10. Swansea - Valencia HU

11. Wigan - Zulte Waregem HU

12. Bordeaux - Eintracht Frankfurt HUB

Klikk her for å levere 384-rekken på nett

Klikk her for å levere 384-rekken på mobil

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør