Foto: Afp/Scanpix

Marseille går på en ny smell

Vi trodde på tap for Marseille tirsdag og tror på nytt tap fredag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V75 Sørlandet: Vi bankerspiller et tredjevalg
V65/V5 Jarlsberg fredag: Høitomt får fart på drømmen

Fredagens langoddsprogram består av 28 spilleobjekter og det er et ualminnelig spennende fredagsprogram som tilbys spillerne. I Ruhpolding er det stafett for gutta og Norsk Tipping har funnet plass til tre dueller derfra. Det spilles to kamper i Serie A og en kamp i Ligue 1 i Frankrike grunnet neste ukes Champions League-kamper og ellers er det som vanlig tysk fotball på fredagsmenyen. i fransk Ligue 2 spilles det som vanlig full serierunde.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Chievo - Inter
Hjemmelaget imponerte med poeng borte mot Juventus sist helg og står med sju poeng på sine tre siste seriekamper. Hjemme i Verona står laget med flotte 6-3-3. Inter holdt på å gå en ny mine hjemme mot Catania sist søndag, men berget 2-2 etter å ha lagt under 0-2 til pause. Spillemessig var det uansett tegn til bedring. Grusomme 0-2-5 på de sju siste seriekampene og med elleve poeng opp til Lazio på tredjeplass ser det blytungt ut med tanke på Champions League-plass når tolv serierunder gjenstår. Og til uken venter sesongens viktigste kamp, returmøtet mot Marseille i Champions League der laget ligger under 0-1 etter første oppgjør. Vi synes hjemmelaget nesten må testes under slike forutsetninger til 2,45 i odds.

Østerrike - Sverige
Stafett VM i skiskyting. Det er vanskelig å forstå hvorfor Sverige er satt til klar favoritt i denne duellen. Sverige stiller nemlig med totalt ukjente Ted Almgren på den første etappen. Almgren har ingen meritter å vise til og holder i tillegg lav fart i sporet. Greit nok at Sverige har Bjørn Ferry, Carl-Johan Bergmann og Fredrik Lindstrøm på de tre siste etappene, men dette kan være over før det er begynt. Østerrike har et meget rutinert lag og selv om Christopher Sumann og Simon Eder har slitt med langrennsformen hittil i VM, synes vi Østerrike er vesentlig mer jevnt besatt. Daniel Mesotitsch ble nummer fire både på sprinten og på jaktstarten og går den tredje etappen, mens Dominik Landertinger går ankeretappen. Svært rutinerte østerrikere må bli valget i denne duellen og 2,00 på østerriksk duellseier er et spennende langskudd.

Dagens avslag
Napoli - Cagliari
Vi har vondt for å forsvare 1,40 i odds på variable Napoli hjemme mot Cagliari. Napoli skal ut i en av sine viktigste kamper på mange år når laget skal til London onsdag for returmøtet mot Chelsea i Champions League og denne kampen er nok i hodet til spillerne allerede. Nå må Cagliari igjen unnvære sin viktigste spiller Pinilla i kveld, men uansett hopper vi elegant bukk over denne kampen i kveld.

Dagens spill
Vi var veldig nære å foreslå spill på Frankrike i herrernes skiskytingsstafett. At Norge er forholdsvis klar favoritt i duellen mot Frankrike virker uforståelig. Nordmennene har slitt voldsomt med skytingen under hele VM, mens franskmennene har vist knallform. Skal du spille på denne duellen, så er det 1,90 på Frankrike som gjelder. Vi droppet ut tilslutt, vi vil jo så gjerne se Norge lykkes.

AC Ajaccio - Marseille
Nyopprykkede Ajaccio ligger i øyeblikket tredje sist og på nedrykksplass med sine 26 poeng, men det er kun målforskjellen som hindrer laget å ligge over streken. Men formen har vært strålende over lang tid og øylaget står med 5-3-2 på sine ti siste seriekamper. De to eneste tapene i denne perioden har kommet mot topplagene Montpellier og Paris Saint Germain, begge på bortebane. Hjemme står laget med flotte 3-2-0 på de fem siste kampene, totalt viser hjemmetallene 4-4-5.

Vi lanserte Evian som et spennende langskudd hjemme mot Marseille tirsdag til spreke 3,00 i odds og Evian vant komfortabelt 2-0 etter to scoringer før halvtimen var passert. Marseille er helt nede på åttendeplass og har åtte poeng opp til Lille på den viktige tredjeplassen. Til uken skal laget til Milano for å forsvare sin 1-0 ledelse fra det første oppgjøret og laget spilte altså kamp så sent som tirsdag. Kun to poeng er tatt på de fem siste seriekampene og de tre siste er alle tapt.

Hjemmelaget har ingen mannskapsproblemer. Det er verre stilt for Marseille som må unnvære Andre Ayew (a), mens det er svært usikkert om Loic Remy og Mathieu Valbuena ofres selv om de er tilbake etter skader. Tirsdagens oppgjør mot Inter blir trolig prioritert.

Norsk Tipping tilbyr heldigvis singelspill på denne kampen og 3,45 for en ny bortesmell for Marseille må nesten prøves. Hjemmelaget er i form og har levert varene over lang tid nå. Vi spiller 100 kroner på hjemmeseieren.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 19.55):
Kamp 11 AC Ajaccio - Marseille 3,45 3,00 1,80
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus