Foto: Hesteguiden.com

Matches mot Derby

Fireåringen Mintillar årsdebuterer fredag og vi bankerspiller direkte. Sjekk våre Biri-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er flott fredag for oss som er glad i travsport fredag med V65 på Jarlsberg og vanlig V5 på Biri. På Biri er det slett ikke enkelt, da Biri-administrasjonen har surra med løpsoppsettet og plassert to løp i grunnlag null i V5-veddemålet. Og ustartede hester er som kjent en prøvelse å vurdere. Dermed har to sportslige perler havnet utenfor V5-veddemålet.

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Høitomt tar storeslem
V75 Sørlandet: Ei dame i rakettfart
Oddstips: Det rakner for St. Pauli

Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Vi vurderte lenge og vel før vi bestemte oss for bankervalget denne fredagen. Vi var lenge inne på å prøve en frekkis i V5-finalen i form av 7 Ami's Queen (da vi er veldig inne på at hoppa kan få tet, men spor sju blir for risikabelt). 1 Callisto står forlokkende til i V5-1, men vi er svært usikre på om hesten klarer å forsvare sitt innerspor (ble overflydd fra dette sporet i sitt siste løp).

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Dermed valgte vi tilslutt 8 Mintillar i V5-3. Vi er ihvertfall ikke i tvil om at dette er den klart beste hesten i dette løpet. Hesten ble matchet mot de aller beste treåringene i sine fire siste løp i fjor (tok tre strake seire før det), men galopperte seg bort hver gang han møtte årgangstoppene. Uansett forteller det mye om hvor høyt trener Knut Haakenstad setter denne hesten. Og Haakenstad er hestekar til fingerspissene. Han er også treneren bak den kommende elitetraveren, Odins Kjempe som årsdebuterte med seier direkte i V75 3. januar i år etter åtte måneders pause.

Således er det ingen grunn til å lure på at herr Haakenstad har hestene sine i orden når han først kommer til start med dem. I kveld har Mintillar trukket innersporet på 20 meter tillegg. Det er selvsagt ikke optimalt, men vi tror ikke en feilfri Mintillar taper dette og byr på en sjansebanker fredag. I morgentimene fredag er ikke Mintillar krysset av på mer enn 30 prosent. Stor favoritt er 10 Kolnes Daffy foreløpig (markert på 70 prosent), men dette vil nok jevne seg ut utover dagen.

Vi synes hestene imot står på strek. En feilfri 2 Engas Kvikk er skummel, det samme kan sies om trønderen 5 Halling Riga som debuterer i regi Finn Holmen i kveld. Men vi spiller 8 Mintillar som i kveld får meget velkjørende Kai Johansen som makker, da den faste kusken Thor Borg naturligvis er opptatt på hjemmebanen Jarlsberg.
Rangering V5-3: A: 8 B: 2-5-10-3 C: 13-7-4-14-9-6-1-11-15 D: 12

V5-1:
1 Callisto blir muligens kveldens største V5-favoritt på Biri. Vi bankerspilte hesten i sin siste start på Bjerke og også da hadde hesten innerspor fra start, men ble altså overflydd av en kvikk Ciba (Kjetil Roe) på startsiden. Fikk imidlertid ryggen på denne underveis som dro hardt unna, og kunne avvente angrepet til ut på oppløpet. Vant forholdsvis enkelt, men vi ble ikke imponert av prestasjonen. Vi er slett ikke sikre på at det blir tet i kveld, og velger å gardere.

3 Qpid har varslet form den siste tiden, men ikke hatt tur. Nå står endelig vallaken fint til, og vi synes han skal tidlig på i kveld. Det skal selvsagt også 9 C.C. Mr. Paradise. Olav Mikkelborgs fine fireåring har vært god i sine to siste starter (etter en svak årsdebut tredje sist) og med litt klaff fra niendesporet er vallaken en klar seierskandidat her. Flott form er det på niåringen 6 Impressive Joe (har kun startet 19 ganger denne "gamlingen") og er ikke sjanseløs i kveld.

5 Flying Topaz vant et svært billig løp på Klosterskogen i fjor sommer og dukker opp som et spørsmålstegn i regi Trond Anderssen i kveld. Fra spor tolv jager flinke Royal Ducal som var forbedret igjen sist, etter et par innsatser på det jevne. 2 Himself viser ikke form for tiden, men står fint til. Skrellbud.
Rangering V5-1: A: 1 B: 3-9-6 C: 5-12-2-11-4-8-10-7

Annonse: Grøstad/Lerum V75 Sørlandet: Dagens beste spill!? Vi byr på en totalt uspilt SJOKK KARAMELL i V75-2

V5-2:
Ved en lei glipp i Biri-sekretariatet har det altså havnet to løp i grunnlag null i V5-spillet denne fredagen, og i den andre avdelingen kommer det første. Det er et treårsløp for varmblodshester og de som har anledning sjekker selvsagt oppvarmingen på denne gjengen. Den muligheten har ikke vi, så vi må støtte oss på det vi har snappet og lest og forhørt oss om.

6 Perfect Dancer blir vårt sjansetips. Dattera til Lassie Blue Dancer har ihvertfall anene i orden. Lassie Blue Dancer har levert tre avkom til nå og en av dem er Sweet Case, men også Lovely Dancer har vært en plussvariant. Med Rite On Line som pappa (har levert veldig bra i avlen) borger dette for en startrask og travsikker dame. Sjansetips.

Sportspill pratet med Olav Mikkelborg onsdag ettermiddag og han kunne fortelle at 8 Ugh Ugh (morsomt navn) kan 1.18 på distansen. Gjennomførte prøveløpet på en flott måte og spilles tidlig her. 11 Urban Myth er en ustartet amerikaner som har stått på Frode Hamres stall i noen måneder. Trener fint i følge Frode og er en seierskandidat her.

Ellers er det flere hester som stiller start med fine rapporter i ryggen, dette gjelder for 4 Cotopaxi (men galopperer mye) og 10 Zorro gjorde et fint prøveløp.
Rangering V5-2: A: 6 B: 8-11-4-10 C: 2-3-7-1-9-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-4:
Så skal vi bryne oss på femten kaldblodshetser der de åtte strekhestene ikke har startet i travløp enda. Tjohei. Men vi har som vanlig jobbet hardt i kulissene og tror vi har bra kontroll på dette løpet.

Vi klemmer til med fjerdevalget 11 Skar Maja som vår favoritt. Denne dama er det fart i, men Gunnar Austevoll (som kjører hoppa til vanlig) har vært uvanlig hard på gasspedalen i hoppas to siste løp. Sist dro hoppa unna i tøft tempo, men når sterke Schuvablessa fikk kloa i henne inn mot den siste svingen, galopperte hoppa som sliten. Vi innbiller oss at dersom kveldens kusk, HC Holm, kjører på vent med denne dama, så kan hun blåse dem alle tilslutt.

7 Smedviktor (bror til svært flinke Smedbalder) debuterer i regi Olav Mikkelborg i kveld. Treåringen leverte et fint prøveløp, og ifølge Olav (som vi pratet med onsdag) kan trolig treåringen allerede ned på 33-tallet. Men teten får trolig 3 Selda som har vunnet rutineløp på 33-tallet og den åtteårige hoppa kan bli et stallskrik på Biri i kveld.

14 Aggaton hadde trolig blitt toer bak svært lovende Alm Tarago i Drammen sist, men galopperte da ut av den siste svingen. Denne vallaken er det fart i, men galoppene kommer tett. 15 Malle er definitivt ingen stjerne, blir mye spilt her, kun en gardering for oss. 9 Haake Chani berget annen på svært trøtte bein sist, ser ikke ut som noen vinner i våre øyne her.
Rangering V5-4: A: 11 B: 7-3-14 C: 15-13-9-1-4-5-10-6-8-12-2

V5-5:
7 Ami's Queen tror vi er en vinner dersom hoppa får teten her (det tror vi det er bra mulighet for). Tredje sist blåste hoppa til tet på Biri fra spor seks (16. desember i fjor) og holdt da unna for en så god hest som Obtain. Årsdebuterte direkte i V75 sist i et tøft fireårsløp for de beste norskfødte hoppene. Fra et håpløst tolvtespor bak bilen, holdt hoppa koken flott til sjette. Fjerdevalg i spillet i kveld og markert på 23 prosent.

Bjørn Steinseth hevder at ingen henter en lengde på 2 T.M. Continental og dersom han skulle ha rett i det (noe vi er usikre på) så har Enjoy Lavec-sønnen en svært god mulighet til å ta sin første seier i Norge. Men teten kan det også være 4 Chili Kick som får. Hun er ikke dårlig denne fireårshoppa til Arild Eggen, og står fint til i kveld (satt bom fast i det nevnte fireårsløpet på Biri for fjorten dager siden, der Ami's Queen ble nummer seks).

10 Lovely Story er god nok til å feie rundt denne gjengen dersom hun skulle unngå de ødeleggende galoppene. Fungerte fint i kulissene sist. 6 French Open kan havne feil på det her fra spor seks, selv om formen er fin, mens den svært lovende treåringen til Per Rustad 8 Dark Chocolate risikerer å få det strevsomt herfra i et strålende spilleløp.
Rangering V5-5: A: 7 B: 2-4-10-6-8-9 C: 1-11-5-3 D: 12

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør