Foto: hesteguiden.com

Milliondryss i Trondheim

Det er en svært vrien V75-omgang som venter på Leangen i Trondheim lørdag og potten på 38 millioner kroner kan ryke. Sjekk våre V75-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
V65 Biri: Olav Mikkelborg er nøkkelkusk
V5 Jarlsberg: Vi bankerspiller et andrevalg
Oddstips: Werder Bremen spilles

Det er altså Leangen travbane i Trondheim som er vert for lørdagens V75-omgang, og nær sagt som vanlig på den arenaen er det en krevende rebus spillerne har å bryne seg på (og det kan være store penger på gang).

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er jevnt over god kvalitet på løpene ved denne anledningen, og høydepunktet er selvsagt Josef Kleins Æresløp i den sjette avdelingen hvor 11 skarpskodde 4-åringer kjemper om en førstepremie på hele 150.000 kroner. Vi byr på en favoritt og et spenstig tredjevalg som våre bankere i jakten på de store kronene.

Sportspill har hatt en strålende uke på tipsene så langt med 36.500 kroner innspilt på foreslåtte spill, og senest i går på Bergen travpark spilte herrene Leirvåg/Svensen inn flotte 12.700 kroner! Vi satser mot nye gevinster i helgen, og til V75-løpene på Leangen travbane har vi to bankere å by på (den ene er av den litt spenstige sorten!)

En av årets slagere innfrir
Våre to bankere for dagen har vunnet tolv løp til sammen denne sesongen, og da er det i hvert fall ikke noe i veien med seiersappetitten der i gården (og en av de er snakk om en spenstig 17-prosenter i spillet!).

Først ute er 8 Movie Q.C. i den fjerde avdelingen, og på lørdag er det den tredje strake triumfen Kolnes-traveren jakter. Sprettlett fra tet i de to siste startene, og i det siste seiersløpet på 15.3 full vei så 4-årshoppa helt lysende ut.

Champion Eirik Høitomt hadde full kontroll fra tet ved den anledningen, og selv om det er helt andre forutsetninger med 20 meter tillegg på lørdag, tror vi at den flotte Windsongs Legacy-datteren også løser denne oppgaven (det er nesten ned en liten klasse hva gjelder motstand).

Fryktelig kjapp i vei, og med kun fem hester på strek, ser vi ikke helt bort i fra at Norges ubestridte ener i sulkysetet sikter mot føringen i løpet på et relativt tidlig tidspunkt (uansett løpsforløp skal det dog dreie seg om en solid vinnersjanse).

Vår rangering V75-4: A: 8 B: 4-9-13 C: 10-5-3-1-7-11-12-14-15-6-2

Lar seg ikke slå fra tet?
Nei, etter å ha studert 1 Stay The Night nøye i hovedløpet for dagen i V75-6, tror vi på en topp vinnersjanse fra tet. Ofte stått i dårlige spor, men de gangene 4-åringen har hatt fine spor har han løst veldig bra fra start. Vi tror således at ingen henter en lengde på vår andre banker for dagen ned startsiden, og vel i tet tror vi da at Ride The Night-sønnen blir veldig vanskelig å slå.

Vi har nemlig blitt mektig imponert av hva vi har fått se av vår andre banker for dagen via ATG`s løpsarkiv og i den femte siste starten ved andreplassen på fine 14.4 full vei var 17-prosenteren i spillet nær ved å slå kloa i selveste Kadett C.D. (årets vinner av Europaderbyet) fra utvendig posisjon (vi hadde rundt 12.0 siste tusen på våre klokker den gangen, og da gikk det adskillig fortere nedover oppløpet!).

Det sier sitt om kapasiteten på denne hesten, og i de to siste startene har hesten avsluttet helt greit fra køen til hhv tredje og fjerde i to løp (som ble vunnet av gode hester som Hard Cider og Hard Livin) som det ble kjørt voldsomt fort til slutt (og da er det ikke så lett å hente veldig mye fra køen). Støter selvsagt på en veldig bra hest i storfavoritten 5 Glideable Volo, men etter nesten fire måneders pause har vi vondt for å tro at sistnevnte tar ned svensken fra utvendig posisjon.

Hamre-traveren har som best gått 14.0 full vei, og den tiden må han trolig senke ytterligere for å kunne gå helt til topps på lørdag. Det synes vi høres tøft ut første gangen ut etter lang pause, og da lar vi det stå til med et spenstig bankervalg. Verdt å merke seg er også at Wikberg-traveren aldri har tapt løp fra tet, og når hesten til vanlig konkurrerer med helstengt hodelag, bekymrer ikke fraværet av pisken oss nevneverdig.

Vår rangering V75-6: A: 1 B: 5-6-10-12 C: 11-2 D: 7-4-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

Tre hester gjør opp?
Ja, i et flott stayerløp som innleder denne rebusen har vi veldig god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte, og fremst setter vi 9 Out Of Nowhere. 5-åringen til Per Gottling går fra klarhet til klarhet, og i den siste starten var Great Challenger-sønnen bedre enn noensinne.

Totalt overlegen ved triumfen på fine 14.2 full vei ved den anledningen, og det var virkelig stil over avslutningen på løpet den gangen (rundt 13.0 sist tusen). Tidligere vist at han takler dagens lange distanse utmerket, og selv om et trangt fjerdespor trekker litt ned (takler det, men får ingen god start) dukker garantert Gottling-traveren opp i seierskampen til slutt.

En av årets store overraskelser er 7 Grand Tealight snakk om, og på lørdag er det årets fjerde triumf den råsterke 7-åringen jakter. Tjent over 400.000 kroner denne sesongen, og Viking`s Way-sønnen har etter hvert vist seg å være en langløper av veldig høy klasse.

Speedet inn til en flott seier under Unionstravet i den siste starten på meget sterke 15.1 over 3160 meter, og dersom Handeland-traveren takler de litt krappe svingene på dagens arena skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny. Slet mye på den første svingen (stadige galopper der) tidligere i karrieren, og da er vi litt usikre på hvordan akkurat den fasen av løpet skal gå på lørdag.

Ingen av favorittene får noen god start i dette løpet, men det får etter alt å dømme 11 Armbro Dave fra sitt springspor (trolig 30 meter foran favorittene ut av den første svingen...). Vi ser således ikke helt bort i fra at kusk Bo Westergård sender 8-åringen tidlig til tet, og dersom dansken skulle lykkes med å komme seg foran på et relativt tidlig tidspunkt, tilmåler vi Conway Hall-sønnen solide vinnersjanser.

Imponerte ved triumfen på fine 14.8 full vei i den tredje siste starten, og i de to siste startene har hesten vært ute i tøffe lag (fjerde på 15.1 full vei i et løp gode Frameable var en vinner i den nest siste starten). Litt enklere i mot på lørdag, og da synes vi at 15-prosenteren i spillet må med på alle bonger (alt for lite spilt denne!).

Vi har ikke blitt overvettes imponert av hva vi har fått se av 4 Mystic Flame via ATG`s løpsarkiv, og hvis vi leser denne hesten riktig mistenker vi at han blir litt for lett mot denne gjengen (virker til å være snakk om en litt sprinterbetont type).

Vi trodde vel at 1 Pebbe Simoni skulle kunne være snakk om en stayer, men når vi banket 4-åringen i et langløp på Bjerke tidligere i sommer fikk hesten litt stive bein til slutt fra tet (og var da nær ved å bli innhentet av Impressive Joe), og da har vi ikke ståltro på seier mot veldig mye bedre hester ved denne anledningen.

Vår rangering V75-1: A: 9 B: 7-11 C: 1-4-14-2-3-12-8-6-10-13 D: 5-15

Annonse: Øivind Grøstad har tipsformen inne og byr på et granatsjokk i V75-1 på Leangen lørdag

Blitt for stor
Ja, vi synes ikke at 7 Playful Win skal være snakk om dagens største favoritt med sine voldsomme 84 % (andrevalget er kun krysset av på lusne 6 %!) i den andre avdelingen. Visst er hesten bra, og i den siste starten ble det en sikker seier fra utvendig posisjon underveis på fine 16.4 full vei utstyrt med modified sulky for første gang (dog ikke all verden fra tet til sølv på 17.5 full vei forut for den starten).

Vi snakker dog om en urutinert 4-åring på langreise for første gang, og når Defi `D Aunou-sønnen galopperte seg vekk ut av en sving i Drammen i den tredje siste starten (litt grov i aksjonen) vil vi gjerne se at Hamre-traveren takler de litt ugne svingene på dagens arena, før vi setter hele budsjettet på ham.

Vi tyr således til noen garderinger på våre tre største spilleforslag, og fra sine fine spor skal både 1 Moni Vic og 2 Copa Del Mondo være veldig tidlig aktuelle. Vi ble litt imponert av avslutningen til tredje på 18.1 full vei av førstnevnte i den siste starten, og dersom det skulle klaffe med perfekte luker til slutt etter innvendig reise underveis (kan neppe forsvare sitt innerspor) for 3-årshoppa, ser vi ikke helt bort i fra at Orlando-datteren kan gå helt til topps.

Sistnevnte innehar fin kapasitet, og det bør ligge an til en kremreise for 4-åringen ved denne anledningen fra et optimalt spor. Galopperte seg vekk i den siste starten, men avslutningen på løpet til seier på 18.0 full vei forut for den starten var det stil over. Gått 16.9 som bes over aktuell distanse, og vi synes at 4-prosenteren i spillet er hyperaktuell denne gangen.

Fin form holder 5 Gjølmes Jet, og fra tet må 4-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Full kontroll fra den posisjonen i den siste starten, og hesten så fin ut ved den anledningen. Vi har veldig sansen for 10 Photoflyer, og ved hjelp av dagens startmetode (auto) taper forhåpentligvis ikke 5-åringen så veldig mye innledningsvis (tung til slutt på sitt beste). I rivende utvikling er 12 Going Knight, og vi ser ikke helt bort i fra at Harstad-traveren kan duge (vant på fine 17.1 full vei i den siste starten).

Vår rangering V75-2: A: 7 B: 1-2-5-10-12 C: 4-9-3-6

Kommentarer til V75-3 finner du her.

Kommentarer til V75-5 finner du her!

Fortsetter seiersmarsjen i finalen?
Vi var litt skeptiske til 12 Stiv Kuling i den siste starten, men det var det ingen grunn til å være. Vi trodde at 5-åringen kunne være litt tung i kroppen etter at trener og kusk Eivind Gravdal hadde tatt det litt pent med Moe Odin-sønnen etter den flotte triumfen i Vintilla-travet, men det ble en enkel seier på 26.3 full vei også den gangen.

En formtoppet Høstbo Fredrik kunne ikke rå på ham fra utvendig posisjon ved den anledningen, og når en hest som Feseth Lynet var helt sjanseløs fra andre utvendig underveis i det løpet, ja så tror vi på en topp vinnersjanse også denne gangen.

Fryktelig god fra start med voltestart, og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg blir det trolig et offensivt opplegg fra en av høstens slagere. Lang reise takler hesten utmerket, og det var vel på nettopp dagens arena at hesten fikk sitt virkelige gjennombrudd i fjor, ved triumfen på 27.2 i et langløp 26. juni med 100.000 kroner i førstepremie.

En seiersmaskin av de helt sjeldne med hele ti triumfer på bare atten starter er 3 Sterk Odd snakk om, og selv om formen etter litt pause er litt uviss, krysser vi på alle bonger. Gått 26.0 full vei i trening forut for lørdagens dyst (og det høres veldig bra ut etter undertegnedes skjønn), og vi har fortsatt friskt i minne hvordan 6-åringen enkelt tok ned en såpass god hest som Torpa Glad ved triumfen på flotte 24.2 i den tredje siste starten. Fryktelig tung til slutt på sitt beste, og årets fjerde triumf kan meget vel komme på lørdag.

Annonse: Øivind Grøstad hadde 22.4 siste 1000 på denne nylig og har spart sin delikatesse tilslutt i V75-7. En herlig vinner serveres

På vårt store system får vi også plass til duoen 13 Remelden og 15 Lykkje Odin, og da har vi god tro på at vinneren av dette løpet er nevnt. Førstnevnte varierer litt i prestasjonene, men 6-åringen er fryktelig god på sitt beste. Vant lett til slutt ved triumfen på 27.7 over stayerdistansen i den siste starten, og Lome Elden-sønnen har tidligere i år vunnet på en lav 24-tid over aktuell distanse (og med en tilsvarende prestasjon skal han være tidlig aktuell denne gangen også).

Sistnevnte skuffet oss litt i den nest siste starten, men så klart bedre ut i den siste starten. Satt ved den anledningen fast til slutt ved andreplassen på fine 24.7 full vei, og trener Geir Kihle har nå full form på stallhestene om dagen. Får trolig en pangstart fra første omvendt med løpesnor med startspesialist Vidar Hop i sulkyen, og da synes vi at 10-prosenteren i spillet bør vurderes relativt tidlig.

Formen virker ikke til å vær den aller beste på 7 Storm Eld om dagen, og det vil overraske oss litt dersom 6-åringen legger dette feltet på rygg denne gangen (skuffende fra tet ved tredjeplassen på 28.0 full vei i den siste starten). Hestene fra tillegg er trolig likt med 9 Tuxi Titan etter 100 meter, og da tror vi ikke Ruud-traveren er stekhet ved denne anledningen. Fin form holder både 6 Lykke Even (stor galoppfare) og 14 Tranmælsgutt, men vi tror ikke at den duoen holder riktig samme klassen som våre fire utvalgte.

Vår rangering V75-7: A: 12 B: 15-13-3-9-7-6-14 C: 10-4-11-2-1-5-8

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen travbane har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 2442 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør