Tangen Jerkeld og Kai Johansen skal i ilden i V75-1 på Sørlandets travpark på lørdag.
Tangen Jerkeld og Kai Johansen skal i ilden i V75-1 på Sørlandets travpark på lørdag. Foto: Hesteguiden.com

Millionjakten fortsetter

Jokerpotten stiger og lørdag er det hele 37 millioner til en eventuell alenevinner i V75-spillet på Sørlandet.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

På lørdag er det Sørlandets travpark som er arena for V75-løpene, og det er en flott meny de har fått snekret sammen i sør. De sportslige godbitene kommer på løpende bånd, og det er nær sagt som vanlig spennende på spillefronten. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Det var flere oppturer på spillefronten for de som fulgte Nettavisens anbefalinger i går. Alle undertegnedes andelslag på Bjerke gikk inn med en utbetaling på drøyt 2500 kroner. DD-forslagene satt som et skudd og ga hhv 650 og 1950 kroner tilbake (innleveringspriser på 100 og 300). På Vincennes gikk to andelslag inn til en utbetaling på 6 677 (andelspris 300 og 500).

Nettavisen var kun en galopp unna en kjempeutbetaling på Bjerke på onsdag. På "Storbongen til Hansen" bankerspilte undertegnede 8 Izon Rags i første avdeling. Hesten galopperte utenfor vinneren Reveleer 700 fra mål med full kontroll på løpet. De fem andre vinnerne satt klokkerent. Utbetalingen for seks rette ble 1 522 588 kroner, mens spleiselaget måtte nøye seg med 8 771 kroner i trøst.

Det er bare å bla om, og i helgen er det nye vinnersjanser. Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten i alle priskategorier (50 til 2000 kroner andelen) til lørdagens V75-løp på Sørlandet, og de spillenen finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Solid på distansen

Et stayerløp for kaldblodshester innleder denne V75-rebusen, og sterkere enn de fleste er 2 Tangen Jerkeld. Han vant tre langløp på rad i Juni i fjor på 27-tallet, og vi bankerspiller ham på lørdag. Det ble en enkel seier på fine 27.7 full vei i årsdebuten, og han er trolig forbedret med løp i kroppen.

Langslått av Tangen Jerkeld sist var 6 Sagi Alvinn (blåser til tet), og da skal favoritten normalt bli bukket tidlig til tet. Vi blir i hvert fall overrasket hvis Eirik Høitomt bak Sagi Alvinn svarer ham ut, men vi tror han tar til fornuften. Det må være en fin rygg å få, og tror på seier for Tangen Jerkeld. 

Tangen Jerkeld var ikke helt plettfri i aksjonen sist, men han vil bli skodd om til denne starten. Da skal det i følge treneren flyte langt bedre, og da tviler vi ikke. Vi bankerspilte 8 Alsaker Piril sist, og da ble det en ny enkel seier på 26.6 full vei. Det var den tredje strake, men nå ser det tøft ut.

Det er ikke lett å vinne i fra 20 meter tillegg i denne klassen, og vi tror det blir tøft å vinne. Nevnte 6 Sagi Alvinn var helt sjanseløs mot favoritten sist, og da ser vi ingen grunn til at han skal slå ham nå. Alltid har 13 Art Kjarvald trengt løp i kroppen etter pause, mens 1 Vår Faxa ikke ligner en stayer.

Vår rangering V75-1: A: 2 B: 8-6-13-1 C: 14-9-10-7-4-12-11-5-3

Sporet bekymrer ikke
I et stayerløp for varmblodshester i Hoppedivisjonen i V75-6 står favoritten 1 Scarlett Gede i utgangspunktet i et sjanseartet spor, men vi tror 5-årshoppa uansett er sist ut av den første svingen. Hun er ingen kløpper fra start, og da må ikke kusk Kristian Malmin ta mye opp for å havne sist.

Da tror vi det løser seg greit for Scarlett Gede, og når starrushet har lagt seg, sender Kristian Malmin den ursterke hoppe i vei via sporene. Veien frem til "dødens" bør bli relativt billig (ikke mange som vil dra andresporet her), og vi tror Insert Gede-datteren avgjør dette løpet til sin fordel, i god tid før mål.

Scarlett Gede har vært overlegen i de to siste stayerløpene hun har vært ute i, og innsatsen til sølv på 17.4 full vei i årsdebuten var godkjent. Der ble stallvenninen One By One for god, men hun er trolig forbedret med det løpet i kroppen etter pause. Skoløs fremme på lørdag, og det er en fordel.

Vår rangering V75-6: A: 1 B: 12-6-10-2-4 C: 9-7-5-11-8-3

Scarlett Gede og Kristian Malmin kommer ut i V75-6 på lørdag.


V75-2, 2609 meter autostart
Et stayerløp for varmblodshester i grunndivisjonen for de norskfødte venter oss i V75-2, og det er ikke alt for høy klasse på deltagerne. Vi setter 10 Hot Vacation H. fremst, men han kan vel ikke "friskmeldes" etter to feilfrie løp på rad. Tidligere svært usikker, men nå har han gått to gode løp på slutten.

Han vant på 18.4 over aktuell distanse i den nest siste starten, og sist fikk han sølv på 17.0 full vei bak gode Migration. Det skal kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på lørdag, dersom den stabile trenden fortsetter, men vi synes det er litt vanskelig å stole fullt og helt på Romtveit-traveren enda.

Et godt løp til sølv på 19.1 over aktuell distanse gikk 9 French Pride i den siste starten, og på den prestasjonen, skal han være tidlig aktuell på lørdag. Han tapte kun for gode Quincy Frontline sist, og da er det litt enklere i mot ved denne anledningen. Sporet er fint for hans del, og han må krysses tidlig.

En god hest i grunnlaget sitt er 11 Night Spirit snakk om, og han gikk et fint løp til fjerde på 16.1 full vei sist. Fin form er det på både 3 Mr. Ratzeputz (galopperte vekk en seier sist) og 7 Rose Garden (tredje på 17.7 i et langløp sist), mens 6 Mirabell Choice (fremgang sist) får stå som en liten outsider.

Vår rangering V75-2: A: 10 B: 9-11-7-3-6 C: 2-1-4-5-8-12

V75-3, 1609 meter autostart
Et sprintløp for eliten har vi å se frem til i V75-3, og 1 Broadway Legs blir dagens desidert største favoritt etter at 4 Kejser K.D. har blitt strøket. Det er vel som det skal være, og på lørdag jakter 6-åringen årets tredje triumf. Han har vunnet enkelt i de to siste startene, og han blir ikke lett å slå på lørdag.

Han skal normalt kunne forsvare teten nå, og etter alt å dømme leder han dette løpet rundt om. Han har dog holdt toppform i en veldig lang periode nå, og det begynner å nærme seg tiden hvor han mistet formen i fjor. Det er muligens litt tidlig å spekulere i formsvikt, men vi prøver oss på et drag her.

Det er meget mulig dette er et skudd i natten, men det er i hvert fall slik at 8 Hitchcock har gått noen kanonløp de tre siste gangene han har startet på vår sørligste arena. Han er nesten ikke rørt i spillet med 3% av innsatsene på seg på lørdag, og Hamre-traveren varslet form etter pause i den siste starten.

Der ble han tredje på 15.9 full vei bak favoritten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Toer bak Yarrah Boko på 12.5 full vei i fjor høst, og han var tredje på 12.4 i et sprintløp i mars fjor. Han sprintet 11.9 som en vinner tilbake i 2011 på parken, og det forteller alt om en hest som trives godt i Sør.

Vår rangering V75-3: A: 1 B: 8-7-5 C: 2-6-9-3

V75-4, 2140 meter autostart
Et løp i Bronsedivisjonen for varmblodshester støter vi på i V75-4, og her blir 9 Viking Va Bene storfavoritt. Det er det vel ikke så mye å si på etter at han har imponert i to strake seiersløp nå på slutten, og dette er snakk om en 4-åring som kan nå langt. Topp vinnersjanse på ny, men motbud finnes.

Langt mer herdet enn storfavoritten er 6 Rapido Va Bene, og han er svært spennende på kryssene, med kun 5% av innsatsene på seg. Han fikk sølv på sterke 14.6 full vei nest sist, og det går strålende rapporter på 5-åringen. Han har vunnet en lokalkjøring på 17.7 full vei i Skien, og vi krysser tidlig.

Perfekt inne på pengene i løpet står 2 I`M Ken, og da har trolig kretsen rundt 7-åringen siktet på dette løpet en god stund. Han holder et høyt toppnivå (overlegen på 15.0 full vei øverst i raden), og han bør vurderes tidlig. Pent til står også 1 Face Of Power, og han er vel heller ikke helt borte.

Vår rangering V75-4: A: 9 B: 6-2-1 C: 12-10-4-7-3-5-8-11

V75-5, 2140 meter autostart
Et løp i Hoppecupen for kaldblodshester i grunnlag under 500 000 kroner har vi å forholde oss til i V75-5, og vi finner seks vinnerkandidater. Det varsles tetkjøring med 4 Kap Viktoria denne gangen (nesten ufårståelig at Tengsareid slapp føringen sist), og da må vi nesten sette henne fremst.

Åsbjørn Tengsareid bak Kap Viktoria var ganske klar på at han skulle kjøre i tet, når vi hadde kontakt med ham på tlf. torsdag formiddag. Da tilmåler vi Kap Viktoria solide vinnersjanser (bom fast som pigg som fjerde sist), men løpet kan åpne seg opp, hvis det blir alt for tøff kjøring mellom favorittene.

Favoritten 5 Lome Oda var en sikker vinner i fra tet på 28.2 full vei i den nest siste starten, men sist ble hun sliten til slutt etter et tøft opplegg underveis. Det kan det bli igjen, og da er hun sårbar. Da har hun blitt alt for stor favoritt med 46% av innsatsene på seg, og vi værer favorittfall.

Herdet i tøffe lag har 1 Urd blitt, og hun har gått gode løp (tredje på 28.0 full vei bak gode Alsaker Piril nest sist). Lite spilt med 7% av innsatsene på seg, og det er spennende. Forbedret med løp i kroppen er trolig 9 S.T.C.C. Faksa, mens formen er fin på 7 Lauvås Blid og 10 Voje Eldina.

Vår rangering V75-5: A: 4 B: 5-1-9-7-10 C: 6-11-12-8-2-3

V75-7, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser venter oss i V75-finalen, og vi synes løpet ser vidåpent ut. Vi kan fort få en smell her, og da garderer vi bredt. Siktet på dette løpet har trolig Kjetil Djøseland gjort med 2 Solakongen, all den tid hesten står helt perfekt inne på pengene.

Solakongen gikk et strålende løp til sølv på 29.6 full vei i den siste starten, og vi tror ikke han blir lett å slå i fra tet. Såldes latterlig lite spilt med kun 5% av innsatsene på seg, og vi bankerspiler i DD-spillet. Det er opp en klasse for 9 Finstad Jerken, men han har imponert to strake seiersløp nå.

Han er trolig godt i gang i fra sitt springspor i fra 20 meter tillegg, og da må han regnes tidlig. Det ble en ny seier for 6 Osen Gutten i den siste starten på 28.7 full vei, men et trangt fjerdespor trekker litt ned. Kusk Eirik Høitomt treffer dog starten bedre enn de fleste, og da er Osen Gutten aktuell igjen.

Det er full form på 12 Magnums Sebastian (vant på 28.2 full vei sist), og selv fra 40 meter tillegg, tror vi han dukker opp langt fremme til slutt. Heve seg et hakk må 7 Pingo Ø.K. gjøre for å kunne være seiersaktuell (ikke imponert i billige lag), mens 4 Stram Vaier som holder toppform ikke er helt borte.

Vår rangering V75-7: A: 2 B: 9-6-12-7-4 C: 3-15-5-10-13-11-1-8-14


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør