DRAMA: Det er en dramatisk kveld i vente for Jose Mourinho og de andre lagene i gruppe G.
DRAMA: Det er en dramatisk kveld i vente for Jose Mourinho og de andre lagene i gruppe G. Foto: Thomas Coex (Afp)

Mourinho kan parkere bussen

Det er dramatisk og kanskje litt komplisert i Champions League gruppe G. Her får du svaret på hvordan de ulike lagene kan gå videre.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er mange gode kamper på dagens langoddsprogram, blant annet er det to giganter fra Premier League som har kniven på strupen.

Det er duket for siste runde i årets Champions League-gruppespill. Ett av de store spørsmålsene er hva som kommer til å skje i gruppe G.

Før runden er det Chelsea som troner øverst i sin gruppe, med Porto på 2. plass. Chelsea er foran på både innbyrdes oppgjør og målforskjell. Dynamo Kiev innehar 3. plassen med åtte poeng, mens Maccabi Tel Aviv er tabelljumbo, og har enda ikke plukket ett eneste poeng.

Det er litt spesielt akkurat i gruppe G. Det er gode sjanser for at tre av fire lag i gruppen ender på elleve poeng - og hva skjer da?

I Champions League går innbyrdes oppgjør foran  målforskjell, og man kan kalle det ett litt spesielt trekantdrama i gruppe G. Chelsea vant over Dynamo Kiev, men Porto beseiret Chelsea. Men Dynamo Kiev har i tillegg en seier og en uavgjort mot Porto, og er dermed foran Porto når det gjelder innbyrdes oppgjør.

Dersom Chelsea skulle vinne over Porto, er de gruppevinnere - og Porto blir gruppevinnere dersom de skulle vinne på Stamford Bridge. Dynamo Kiev møter israelske Maccabi Tel Aviv som ligger på sisteplass i gruppen.

Tel Aviv har bare scoret ett mål i årets gruppespill, og står med -14 i målforskjell og null poeng. Det er derfor liten grunn til å tro at israelerne tar sine første poeng når de reiser til Ukraina,  mot en klubb som har absolutt alt å spille for.

Så, hvis Dynamo tar alle poengene i oppgjøret mot Maccabi Tel Aviv, vil de stå med elleve poeng. Dersom oppgjøret mellom Chelsea og Porto skulle ende med poengdeling, vil Chelsea gå videre, mens Dynamo Kiev også vil avansere på grunnlag av innbyrdes oppgjør mot Porto.

Det er også verdt å nevne at vi valgte å spille HUB på dagens tippekupong i oppgjøret mellom Chelsea og Porto. Det er nemlig så mange faktorer som spiller inn på hvordan dette oppgjøret ender.

For å oppsummere: Chelsea er videre så lenge de tar poeng, Porto går garantert videre med seier, men klarer seg med uavgjort dersom Maccabi Tel Aviv skulle overraske mot Dynamo Kiev. Dynamo Kiev må på sin side uansett ta alle poengene mot Tel Aviv, og håpe på Chelsea-seier eller poengdeling i London.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør