Foto: PA Photos/Scanpix

Nå starter oppturen for Leeds

Leeds får tilbake svært viktige spillere lørdag og da blir det seier. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Godset vinner igjen
Tippetips: Tøff utfordring for Liverpool
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Et lass spillere risikerer karantene
V75 Bergen: Jokerpotten lever farlig

Lørdagens langoddsprogram er spekket med interessant kamper nå som klubbfotballen ruller for fullt igjen etter landskampoppholdet. Gledelig nok er det også seriestart i Italia denne helgen, og dermed er alle de store ligaene i gang i Europa.

Dagens langskudd
Førde - Notodden

Hjemmelaget innehar fantastisk form om dagen og står med tre strake seire, deriblant to sterke borteseire mot Fløy og Viking 2. I mellomtiden ble Mandalskameratene nedsablet 6-0 hjemme på Førde stadion. Oppturen skyldes et helt skadefritt mannskap og nye fine tilvekster. Serieleder Notodden har nitten poeng ned til lag nummer to og cruiser opprykket hjem. Har kun ett tap denne sesongen, det kom borte mot bunnlaget Austevoll i nest siste bortekamp. Slik oddsen er satt i denne kampen, synes 3,90 på Førde som trolig er blant avdelingens beste lag i øyeblikket som veldig høyt og Førde er et svært spennende langskudd lørdag.

Arsenal - Swansea (0-1)
Arsene Wenger kan komme til å kaste utpå så mange som fem nykommere til denne kampen og håper å få Arsenal-skuta på rett kjøl igjen. Tynges fortsatt kraftig av sentrale fravær. Gervinho, Alex Song og Carl Jenkinson soner alle karantene, mens playmaker Jack Wilshere, Abou Diaby, Thomas Vermaelen og Tomas Rosicky alle er skadet. Nykommer Swansea har vist at de kan spille fotball, selv om de fikk juling av Manchester City den siste halvtimen i sesongdebuten. 2,85 på at Swansea ikke taper er verd et forsøk mot et Arsenal-lag som altså gjør store endringer lørdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag:
Stoke - Liverpool

Vidåpen kamp mellom to ubeseirede lag. Stoke har hentet Peter Crouch og Wilson Palacios i overgangsvinduet og har etterhvert et meget spennende lag. Liverpool har også åpnet solid, men Britannia Stadium er ingen enkel arena. Dette er en kamp som kan bikke alle veier og da er det bare å styre unna.

Bolton - Manchester United
Greit nok at Manchester United imponerte i andreomgangen hjemme mot Tottenham nest sist og nedsablet Arsenal sist. Men de imponerte ikke borte mot West Bromwich i sesongpremieren og hadde ingen sterk sesong på bortebane i fjor. Bolton er et leit lag å møte og når Norsk Tipping klemmer til med sjenerøse 1,32 på United-seier er det bare å holde godt på lommeboken. Det er fortsatt en helt annen verden å spille borte, og det gjelder også for topplagene.

Dagens spill
Vi hadde siktet innstilt på flere kamper denne lørdagen. Utenom de fire kampene vi har valgt ut på våre offisielle spilleforslag så gjaldt det:
Mainz hjemme mot Hoffenheim til 2,10 i odds. Bortelaget må unnvære sentrale Salihovic.
Brighton borte mot Bristol City. Gus Poyets nyopprykkede lag viser ingen svakhetstegn. 2,25 er borteoddsen.
Villarreal hjemme mot Sevilla. Villerreal var det tredje beste hjemmelaget i fjor og har spissparet Rossi/Nilmar intakt. 1,95 er hjemmeoddsen
For øvrig er det selvsagt topp sjanse for at Manchester City, Barcelona og Real Madrid innfrir sine handicap, men oddsen er jo også deretter.

Leeds - Crystal Palace
Ingen toppstart for Leeds som kun har bokført en seier på de fem første seriekampene. men har slitt med store skadeproblemer og det må ta noe av skylden. Gjorde en sterk bortekamp mot West Ham i nest siste seriekamp (2-2), men tapte altså 1-2 borte for Ipswich sist. Til lørdagens hjemmekamp kan så mange som fem spillere være tilbake etter skader, inkludert goalgetter Luciano Becchio og midtbaneterrieren Michael Brown og gode Billy Pointer, samt forsvarsspillerne Alex Bruce og Leigh Bromby. Finnen Mikael Forssel er hentet på lån og gir også valgmuligheter for manager Simon Grayson.

Crystal Palace har åpnet med ti poeng på sine fem første kamper, sju av disse poengene er hentet hjemme i London. Overraskende 1-0 seier borte mot Hull i forrige bortekamp, selv om ikke seieren var fortjent. Steffen Iversen er fortsatt ute, sammen med tre andre spillere. To lånespillere er forsvunnet, mexicaneren Pedroso er hentet fra Jaguares.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og et klart forsterket Leeds-lag skal ha en flott vinnersjanse her. 1,70 er betalingen for at Leeds vinner, det er ikke mer enn det må være. Vi kombinerer Leeds med et svært formsterkt lag fra Championship.

Southampton - Nottingham Forest
Nyopprykkede Southampton har tatt Championship med storm og står med 4-0-1 etter de fem første serierundene. Tapet kom sist borte mot Leicester (2-3) der hjemmelaget Leicester kan takke keeper Kasper Schmeichel for at de fikk tre poeng mot et svært godt Southampton-lag. Richard Chaplow returnerer etter tre kampers karantene for hjemmelaget, mens Jos Hooiveld (f) kan debutere etter å ha blitt hentet på lån fra Celtic. For øvrig er det bare fryd og gammen i Claus Lundekvams gamle klubb og svært få fravær.

Steve McClaren har ikke hatt en heldig hånd med Nottingham Forest hittil og lever farlig i øyeblikket. Fem poeng er magert etter fem kamper for et lag med opprykksambisjoner. Eneste seieren er kommet mot svake Doncaster og tre av kampene er i tillegg spilt hjemme på City Ground. Spissen Joe Garner er gått til Watford. Mannskapsmessig er det får problemer for Steve McClarens mannskap som ikke ble styrket under overgangsvinduet.

Inntil det motsatt er bevist så spiller vi Southampton og med spillere tilbake er det et toppet Southampton-lag lørdag. Hjemme er de råsterke og et formsvakt Nottingham Forest bør være overkommelig. Southampton-seier belønnes med 1,75 og vi får dermed en dobbel til 2,98 i odds og spiller som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag:
Kam9 68 Leeds - Crystal Palace 1,70 3,10 3,75
Kamp 71 Southampton - Nottingham Forest 1,75 3,10 3,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør