Foto: Reuters/Scanpix

Nå tar City gullet

Med seier i Manchester-derbyet er de tilbake på tabelltoppen. Sjekk dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på enkelte fotballkamper fra Polen, Tsjekkia, Norge, Finland, Sverige, Danmark og Frankrike, før kveldens definitive høydepunkt: Manchester-derbyet mellom City og United, en kamp der det står veldig mye på spill. Denne kampen vises på TV 2 Zebra klokken 21.00.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
113. Sergio Agüero - Wayne Rooney H 3,05

Norsk Tipping er ute med en målscorerduell mellom Manchester Citys Agüero og Uniteds Rooney. Vi tror på hjemmelaget her, det kommer vi tilbake til, og vi tror at City starter med Agüero og Tevez på topp. Disse har vært veldig gode i det siste, og er de to mest sannsynlige målscorerne i kveld, slik vi ser det. Agüero scoret ett i 2-0-seieren mot Wolves forrige runde, og to ganger i 6-1-seieren i Norwich runden før. Vi setter en moderat innsats på at ham i kveld til odds 3,05. For at spillet skal gå inn må Agüero score flere ganger enn Wayne Rooney. United-spissen er også i form, han scoret to ganger i begge Uniteds siste, mot Everton og Aston Villa.

Dagens avslag
101. Wisla Krakow - Cracovia Krakow H 1,25

Vi synes Norsk Tipping gjør Wisla til voldsomt store favoritter i dette Krakow-derbyet. Bare det faktum at det er et by-derby, får varsellampene til å blinke når vi ser 1,25. Wisla er storebroren av disse og dominerer innbyrdes oppgjør, men ikke mer enn at de tapte sesongens omvendte oppgjør 0-1, og de tapte med samme sifre på dagens bane i 2009/2010-sesongen. Da var de enda større favoritter enn i dag. Oddsen på hjemmeseier burde vært rundt 1,40, og vi står lett over Norsk Tippings 1,25.

Dagens spill
I kveld handler det om Manchester for vår del. Vi gleder oss veldig til kampen mellom City og United, og synes utvaglet av odds også er spennende.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Manchester City - Manchester United
City-manager Mancini har allerede gratulert Ferguson og United med gullet i Premier League, men der var han for raskt ute. Etter Citys rekke på fem kamper med fem poeng mot Swansea, Chelsea, Stoke, Sunderland og Arsenal så det riktignok meget sannsynlig ut at City aldri ville klare å hente inn Uniteds forsprang. "Forkjellen på oss og City er at vi ikke går på smeller", sa Uniteds manager Ferguson kort tid etter. Men også han var litt kjapp i vendingen, for etter tap for Wigan og 4-4 mot Everton, er det slett ikke sikkert United tar gullet. Når tre runder gjenstår har United 83 poeng, City har 80 poeng og 6 måls bedre målforskjell. Forutsetningene foran kveldens Manchester-derby kunne ikke vært mer spennende. Med seier er City forbi og kan ta gull. dersom de gjør det like godt eller bedre enn United i de to siste rundene.

Manchester City har kommet over sin lille formsvikt og fått tilbake et par viktige brikker fra skade. Silva og Aguero leverer varene igjen, og Tevez er tilbake på banen. De tre siste kampene har gitt 4-0 mot West Bromwich, 6-1 i Norwich og et plikttløp av en 2-0-seier i Wolverhampton. City har 16-1-0 hjemme på Etihad. Sunderland er eneste lag som har tatt poeng her, i 3-3 kampen for en måned siden.

Balotelli (a) er tilgjengelig igjen, skulle Mancini mot formodning ønske å benytte ham. Richards (f) er tilbake etter en liten skade. Dette betyr toppet hjemmelag. Troppen:

Hart, Pantilimon, Richards, Zabaleta, Kompany, Lescott, Savic, K Toure, Kolarov, Clichy, Milner, Johnson, Nasri, De Jong, Barry, Y Toure, Pizarro, Silva, Balotelli, Aguero, Tevez, Dzeko.

Manchester United har stort sett vært feilfrie, men de ble nedkjempet av sluttspurt-laget Wigan som kjemper iherdig for overlevelse, og tapte fortjent 0-1 der. Alt var tilbake til det gamle da United slo Aston Villa 4-0 runden etter, men så kom feilskjæret mot Everton. Hjemme på Old Trafford ledet United 4-2 og hadde store sjanser til å øke, men i stedet var det utrolig nok Everton som satt to scoringer helt på tampen og utlignet til 4-4. United er det beste bortelaget i Premier League, med sine 12-3-2 totalt.

Ingen skadeproblemer for Ferguson, men han vurderer visstnok enkelte endringer i startoppstillingen. Dette er troppen:

De Gea, Amos, Rafael, Jones, Smalling, Ferdinand, Evans, Fabio, Evra, Valencia, Nani, Park, Scholes, Cleverley, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Welbeck, Hernandez, Berbatov, Owen.

Siste innbyrdes oppgjør:

Manchester City - Manchester United 2-3 (FA-Cup)
Manchester United - Manchester City 1-6 (Premier League)
Manchester United - Manchester City 3-2 (Community Shield)
Manchester City - Manchester United 1-0 (FA-Cup)
Manchester United - Manchester City 2-1 (Premier League)
Manchester City - Manchester United 0-0 (Premier League)

Manchester City har 2-1-2 på sine fem siste hjemmekamper mot United, alle turneringer medregnet.

Vi ser en klar fordel City i kveld, for de har hjemmebane og de er i form. Laget er mer enn godt nok til gull når alle er på plass. City er nummer 2 nå, så de har alt å vinne, mens United, som forsvarer en ledelse alle trodde var trygg, må frykte tap. Denne kampen avgjør ikke kampen om gullet, men med seier til hjemmelaget er gullkampen hvertfall helt åpen. Vi setter 100 kroner på H til 2,10.

109. Manchester City - Manchester United 2,10 3,20 3,10

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør