(AP/Scanpix)

Napoli for halv maskin

Italienske lag er ikke kjent for å prioritere Europa League og Napoli er intet unntak.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Modo har fått opp dampen
Dobbel V5 Bergen: Endelig casino i Bergen
V5 Øvrevoll: Banker med perfekte forutsetninger
Lunsjtrav Bjerke: Det går så det griner

Torsdagens langoddsprogram består av andre runde i gruppespillet av Europa League og fulle hockeyrunder i både Sverige, Finland og Norge. Og med all respekt for at Champions League, så er det spillemessig som vanlig betydelig mer interessant i Europa League. Også i hockeyen er det interessante spill denne torsdagen og vi har en hyperinteressant spilledag foran oss. Totalt er det 67 spilleobjekter på dagens liste.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Newcastle - Bordeaux B 2,80
Europa League der Newcastle til tross for kraftig redusert mannskap fikk med seg ett poeng i bortemøtet med middelmådige Maritimo for fjorten dager siden. I kveld må laget helt sikkert unnvære sitt faste midtstopperpar (S. Taylor og Coloccini) og ellers er det grunn til å tro at manager Alan Pardew vil gjøre flere andre endringer. Søndag venter hjemmekamp mot Manchester United i Premier League og den kampen har nok større fokus. Bordeaux slo til med en knallsterk borteseier mot Lyon i Ligue 1 i helgen og er foreløpig ubeseiret etter sju serierunder i den hjemlige ligaen. Belgiske Club Brügge ble overbevisende slått 4-0 i den første gruppespillmatchen. Bordeaux kommer til England med sin sterkeste tropp og skal ha en flott sjanse til å ta tre poeng i kveld. 2,80 for borteseieren mot et svekket Newcastle er et klart langskudd torsdag.

Videoton - Sporting Lisboa H 4,20
Gode lag som Gent og Trabzonspor ble slått ut av ungarske Videoton på veien til dette gruppespillet og det forteller at det er en viss kapasitet i dette laget. 0-3 borte mot Genk i den første gruppespillkampen var dog skuffende. Sporting LIsboa på sin side åpnet med 0-0 hjemme mot Basel og har hatt en svak start i den hjemlige ligaen (1-3-1) mot middels motstand. Tre mer eller mindre faste midtbanespillere er ikke engang med til Ungarn og midtstopperen Xandao soner karantene. Fryktelig skjeve odds i denne kampen og 4,20 på hjemmeseier er uten tvil for høyt med disse forutsetningene. Videoton et av flere svært spennende langskudd torsdag.

Dagens avslag
Neftchi Baku - Inter
Hjemmelaget som er fra Aserbadsjan fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Partizan Beograd i første gruppespilllkamp. Sterke Apoel Nicosia fra Kypros (som var i gruppespillet i Champions League forrige sesong) ble eliminert i playoff. Inter på sin side nøyde seg med 2-2 i sin første kamp mot Rubin Kazan hjemme på San Siro. Søndag venter byderby mot Milan i Serie A og sentrale spillere som Diego Milito, Wesley Sneijder og Antonio Cassano er blant dem som ikke er med til Aserbadsjan i kveld. Mon tro hvor mye Inter legger i denne kampen? Borteoddsen på 1,60 er ihvertfall helt uaktuell.

Dagens spill
PSV Eindhoven - Napoli
Som mange andre lag rundt omkring i fotball-Europa fikk også PSV erfare at ukrainsk klubbfotball er i ferd med å bli en maktfaktor i europeiske fotball. Det har stort sett vært Dynamo Kiev og Shaktar Donetsk for oss nordmenn, men også Metallist ypper seg. I tillegg til Dnipro som slo PSV 2-0 i den første gruppespillkampen i Ukraina. Et svært B-preget Napoli slo derimot svenske AIK 4-0 i sin første kamp, de sifrene gjenspeiler ikke matchbildet fra den kampen, men Napoli vant.

PSV Eindhoven er en gjenganger i Europa, men i likhet med resten av de nederlandske klubbene er det ikke like bra nivå på lagene nå som for noen år siden. Profilene forsvinner hele tiden og nederlandske klubber er tvunget til å hente spillere på andre og tredjesortering (Finnbogasson og Henriksen til dømes). I den hjemlige Eredivisie er PSV på trdjeplass etter sju serierunde med full pott hjemme (3-0-0), borte har det vært mer variabelt (2-0-2).

Napoli på sin side er helt oppe på andreplass i Serie A etter sin sterke borteseier mot Sampdoria søndag. Sterke 5-1-0 på de seks første seriekampene og det er det bare Juventus som matcher, men ett mål bedre målforskjell gjør at Juve topper. Napoli er helt tydelig på at de ikke prioriterer Europa League og i kveld er det helt sikkert at playmaker Marek Hamsik (soner karantene) og Maggio (italiensk landslagsspiller) og midtbanekollega Gamberini ikke er med og flere vil det bli.

PSV Eindhoven kan mønstre sitt beste lag og 1,95 på hjemmeseier i Eindhoven må være et av dagens beste spill. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere.

Oppdatert torsdag ettermiddag: oddsen på PSV-seier ble dessverre og ikke overraskende senket til 1,65 torsdag ettermiddag

Hannover - Levante
Godtgående Hannover måtte se seg slått av 1-0 av formforbedrede Hamburg i lørdagens bundesligakamp. Er tross dette helt oppe på en flott femteplass i Bundesliga etter 2-1-0 på sine tre første hjemmekamper og mer moderate 1-0-2 på sine tre første bortekamper. Har vært gjennom kvalifisering til gruppespillet i Europa League, det har gått på skinner. Råsterk opphenting borte mot Twente i den første gruppespillkampen. Etter å ha ligget under 0-2, kom Hannover tilbake til 2-2.

Vi hadde svært liten tro på Levante i bortemøtet mot Osasuna søndag og selv om det stod 0-0 til pause, endte det med 4-0 seier for Osasuna. Levante gjorde en drøss med endringer på sitt lag i den første gruppespillkampen hjemme mot Helsingborg og var heldige som vant 1-0. Helgens lokalderby mot Valencia har åpenbart mr fokus for fjorårets sensasjonslag og sentrale spillere som Navarro, Barkero, Juanlu, Martins, Pallardo og Diop er ikke med til Tyskland i kveld.

Hannover har også noen fravær, men godt med offensive alternativer og er normalt meget sterke hjemme. Vi har all mulig respekt for spanske lag, men Levante er ikke blant lagene som har den bredeste troppen. Vi synes dette ser tilnærmet grønt for Hannover og 1,60 for hjemmeseier er som det må være.

Vi får dermed en dobbel til 3,12 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner

Spilleforslag 2 torsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 92 Hannover - Levante: 1,60 3,20 4,20
Kamp 112 PSV Eindhoven - Napoli 1,95 3,10 2,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør