Robert Lewandowski hadde en gigantisk sjanse til å sette inn 1-0 i bortekampen i Spania, men ballen skled av polakkens fot og endte utenfor mål.
Robert Lewandowski hadde en gigantisk sjanse til å sette inn 1-0 i bortekampen i Spania, men ballen skled av polakkens fot og endte utenfor mål. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

- Bayern slår tilbake på hjemmebane

I kveld kommer vi til å få se en langt bedre utgave av Bayern München, og 2,35 i odds på hjemmeseier er spennende.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens langskudd:
Brann kan gå på en smell
V4 Årjäng:  Jubel for folkefesten
Lunsj-V5 Drammen:   Gunnar avgjør i starten
V64 Jägersro galopp: Norske kanoner tar opp kampen

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra Tippeligaen, OBOS-ligaen, Champions League, Toppserien og hockey-VM.

Bayern München – Barcelona H 2,35
Vi anbefalte Barcelona-seier til 1,60 i odds i det første seminfinale-oppgjøret mellom disse to gigantene, og kampen endte som kjent 3-0 til spanjolene.

Denne gangen gjør vi imidlertid helomvending og setter pengene på Bayern München. At man får en så høy odds som 2,35 på hjemmeseier på Allianz Arena, er i seg selv nesten et godt nok argument for å spille H, men vi skal gi deg noen til:

*Bayern spilte meget svake bortekamper både i åttedelsfinalen og kvartfinalen, men kom knallsterkt tilbake på hjemmebane og sikret avansement med 7-0 over Shakhtar og 6-1 over Porto. Det blir nok ikke tilsvarende sifre i målprotokollen i kveld, men vi kommer garantert til å få se et helt annet Bayern-lag enn den nokså bleke utgaven som tapte på Camp Nou.

*Bayern holdt nullen helt til det 77. minutt i den første kampen, og hadde det ikke vært for Lionel Messis magi, kunne oppgjøret fort ha endt 0-0.

*Barcelona trenger ikke å vinne kveldens kamp for å gå videre. Selv 0-2-tap holder til avansement. Skulle spanjolene score ett eller flere mål, vil også resultater som 4-1 og 5-2 til Bayern gi finale for Barcelona på grunn av bortemålsregelen.

*Det er kun Champions League Bayern har å spille for resten av sesongen (laget vant Bundesligaen for flere uker siden, og man er ute av den hjemlige cupen), mens Barcelona fortsatt kjemper på to fronter i tillegg til CL. Til helgen har Barca en meget viktig og vrien bortekamp mot Atletico Madrid i serien, mens laget skal spille finale i Copa del Rey senere i måneden.

*Bayern vant de tre siste innbyrdes møtene før forrige ukes kamp (to CL-kamper og en treningsmatch) med til sammen 9-0 i målforskjell.

Skadesituasjonen er omtrent den samme som sist for Bayern, noe som innebærer at Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba og Holger Badstuber er uaktuelle. Sebastian Rode betegnes som usikker. Barcelona har en skadefri tropp.

Bayern-seier og Barclona-avansement er vår spådom for kampen.

Kampen starter kl. 20.45 og sendes på Viasat 4.

Hele langoddsprogrammet finner du her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør