Robin van Persie debuterer trolig fra start for sin nye klubb Fenerbahce i kveldens CL-kvalifiseringskamp mot Shakhtar.
Robin van Persie debuterer trolig fra start for sin nye klubb Fenerbahce i kveldens CL-kvalifiseringskamp mot Shakhtar. Foto: Ozan Kose (Afp)

- Champions League uten van Persie

Vi tviler på at nederlenderens nye klubb tar seg videre til gruppespillet.

Kommersielt

Øvrig meny fra Sportspill onsdag:
Dagens single: 
Tottenham sparer seg til United-kampen
Gratis Premier League Fantasy: 
Spill her!
Fantasy PL: 
Vinn VIP-tur til England
V76 Bjerke: 
Fantastisk omgang

Onsdagens  oddsprogram består blant annet av kamper fra kvalifiseringen til Champions League, norsk klubbfotball og de spennende treningskampene Chelsea – Fiorentina og Barcelona – Roma.

Club Brugge – Panathinaikos H 1,77
Returkamp i trede kvalifiseringsrunde i Champions League. Panathinaikos vant første oppgjør 2-1.

Club Brugge tok ledelsen tidlig i det første oppgjøret og hadde brukbare muligheter til å øke til 2-0. I stedet utlignet Marcus Berg til 1-1, og midtveis ut i annen omgang scoret hjemmelaget på straffe. Det til tross for at Sergio Sanchez fikk marsjordre rett før hvilen etter en stygg takling.

Forutsetningene for kveldens kamp er dermed blitt slik vi liker det: Et godt hjemmelag (Brugge tapte ikke en eneste match i ordinært seriespill forrige sesong) er nødt til å vinne det som er en meget viktig kamp. Vinneren sammenlagt skal nemlig spille om en lukrativ CL-plass neste runde.

Et annet argument for at Brugge er et godt spill, er at den belgiske ligaen allerede er godt i gang, mens Panathinaikos starter seriespillet først 22. august.

Forrige sesong vant Brugge grunnserien i Belgia, men endte som nummer to i sluttspillet. Laget gjorde det også bra i Europa League, der det ble seier i puljespillet og sorti mot den senere finalisten Dnipro i kvartfinalen.

Panathinaikos endte på annenplass i den hjemlige ligaen forrige sesong. Ute i Europa var resultatene lite å rope hurra for. Laget ble slått ut i tredje runde i CL-kvaliken, mens det ble sisteplass og kun to poeng i gruppespillet i Europa League.

Til kveldens kamp er backen Davy De Fauw tilbake for hjemmelaget etter å ha stått over 3-0-seieren over Mechelen i helgen. Den scoringsvillige kantspilleren José Izquierdo betegnes som usikker, men er inkludert i troppen.

Bortelaget må klare seg uten den suspenderte forsvareren Sergio Sanchez

Lagene møttes i en treningskamp 7. juli. Da vant Brugge 2-1.

Shakhtar Donetsk – Fenerbahce H 1,72
Returkamp i trede kvalifiseringsrunde i Champions League. Det første oppgjøret endte 0-0, noe som ifølge rapportene var et rettferdig resultat.

Samme forutsetninger her: Hjemmesterke Shakhtar må vinne for å ta seg videre til playoff-spillet. Sesongen har startet for hjemmelaget, mens Fenerbahce må vente halvannen uke før seriespillet begynner i Tyrkia.

Shakhtar endte på annenplass i ligaen forrige sesong og står med full pott tre runder ut i årets seriespill. I Champions League ble det annenplass i gruppespillet, og i åttedelsfinalen klarte man 0-0 i hjemmekampen mot Bayern München. Tyskerne ble imidlertid for sterke på bortebane.

Fenerbahce endte også på annenplass i den hjemlige ligaen, men laget klart ikke å kvalifisere seg for gruppespillet i verken CL eller EL.

Fenerbahce har ikke fått medhold i protesten mot at den brasilianske landslagsspilleren Fred spilte det første oppgjøret til tross for at han ble dopingtatt i Copa America. Midtbanespilleren er dermed klar for spill også i kveld.

Robin van Persie spiller trolig fra start for bortelaget til tross for at kampformen er rusten. Den nederlandske landslagsstjernen debuterte for Fenerbahce som innbytter i lagenes første møte, men kom ikke på scoringslisten.

Samlet odds for dobbelen: 3,04.

Kampstart i Brugge: 20.30. I Lviv (Shakhtar spiller hjemmekampene sine der): 20.45.

Her finner du ukens langoddsprogram.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus