HVA SKAL JEG MED LIGACUPEN?: Manuel Pellegrini har viktigere ting å gjøre enn å spille ligacup.
HVA SKAL JEG MED LIGACUPEN?: Manuel Pellegrini har viktigere ting å gjøre enn å spille ligacup. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

- City trenger ikke dette trofeet

Lagoppstillingene er klare. Vi tror Manchester City taper mot Sunderland.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det ble en ny, flott dag for Nettavisens oddstips på mandag - og for tredje dag blir det et godt overskudd. I går gikk det ene singelforslaget til 2,65 og langskuddet til 3,25 inn, av totalt tre tips.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Dagens singel:
Nyland og Ingolstadt mot ny seier
Dagens dobbel:
Villa har ikke råd til tap

Tippekonkurranse: Vinn flotte premier i Nettavisens tippekonkurranse

TV-kampene: Ny drømmeuke for fotballelskere
Rundens Lag i Premier League: Martial er med igjen

V64 Boden: Frekkis fra Norge
V65 Forus
: Jackpot med Pål Buer i hovedrollen
V5A Momarken: Svenskene kommer med ambisjoner
V4 Gävle: Adielsson med fete vinnersjanser

langoddsprogrammet er det mange spennende objekter spesielt fra engelsk ligacup. Mange storlag skal i aksjon, for eksempel Manchester City, West Ham og Swansea.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Sunderland - Manchester City, H 5,60.

Er Nettavisen blitt gal og spiller på Sunderland hjemme mot Englands beste lag denne sesongen? Mulig. Men det er forsøket verdt. Og her er hvorfor:

Sunderland trenger et oppsving etter en begredelig sesongstart, og ligacupen er trolig eneste mulighet på trofé for Dick Advocaat og gjengen. De har falt langt bak i Premier League og vil trolig spare spillere frem mot helgens kamp mot Manchester United på Old Trafford, men stiller nok topp motivert til denne kampen.

Hjemmelaget har tatt to poeng på seks kamper i Premier League, men ligacupen bør ikke sammenlignes med ligaspillet. Cup er, som kjent, cup og det har skjedd større bomber før. Hjemme på Stadium of Light vil de alltid ha mulighet til å hamle opp med de beste. For eksempel som da de slo nettopp City for et par sesonger siden på hjemmebane.

Adam Matthews er skadet, mens Younes Kaboul er suspendert. Like greit det siste, kanskje.

City med to tap
Om ikke Manchester City fikk en vekker hjemme mot Juventus i midtuken, fikk de det garantert mot West Ham. Hjemmelaget klarte ikke bryte gjennom West Ham-muren mer enn en gang, og tapte til slutt sin andre kamp på rad.

Manuel Pellegrini har enorme forventninger på sine skuldre, og vet at suksess både hjemme og i Europa er forventet. Ligacupen er det verre med - det er nok få i styret som sikler veldig mye etter det fansen omtaler som Mikke Mus-cupen.

I tillegg kan å ryke ut i dag være en slags blessing in disguise, altså en velsignelse i forkledning, fordi de vil få et betydelig lettere kampprogram i viktige deler av sesongen.

Vi sier ikke at City vil ryke ut med vilje, men noen sjanser blir neppe tatt.  Kanskje vi får se Bercant Celina?

Fabian Delph, Gaël Clichy og Vincent Kompany er definitivt ute. Elaquim Mangala, Samir Nasri, David Silva og Pablo Zabaleta er tvilsomme, men blir neppe risikert for mye.

Lagoppstillingen er ute. City skal ikke anklages for å ikke stille med sine beste menn!

Manchester City er naturligvis favoritt i denne, men cup er cup og hjemmefordelen vil alltid spille inn. Sunderland er langt fra sjanseløse i denne kampen, og oddsen på 5,60 gjør hjemmeseier veldig, veldig attraktiv.

Det kan være verdt å vente til lagstillingene er ute cirka klokken 20.00 med å vurdere hvordan lagene stiller.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør