Peter Prevc i luften under et hopp i Planica.
Peter Prevc i luften under et hopp i Planica. Foto: Jure Makovec (Afp)

- Får sin fortjente revansje

Peter Prevc hadde ikke flaks med verken juryen eller vinden i onsdagens åpningsrenn i Hoppuka. 1. nyttårsdag er han storfavoritt til å vinne.

Kommersielt

Sportspills øvrige nyttårsdagsmeny:
Oddstips 2: Forfang på palljakt i Garmisch
Oddstips Championship: Jimmy jakter sin første seier
V65 Jarlsberg:
Travåret innledes med jackpotomgang
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen

Riktig godt nytt år, kjære lesere. Vi står foran et meget innholdsrikt 2016 som her EM i fotball til sommeren som sitt store sportslige høydepunkt, men for oss nordmenn er også VM i skiskyting i Holmenkollen stort.

1. nyttårsdag betyr det tradisjonsrike nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen og det betyr også starten på sesongens Tour De Ski. I tillegg er det er par kamper fra Championship litt senere på dagen og litt ishockey.

Vinner HS140 Garmisch-Partenkirchen - Peter Prevc 1,95
Tvilsomme juryavgjørelser fratok Peter Prevc seieren i åpningsrennet i Oberstdorf, og tross to strålende hopp kunne han ikke nekte tyske Severin Freund seieren og måtte nøye seg med tredjeplass.

NB. Merk spillestopp kl 12.30

I kvalifiseringen torsdag viste Prevc igjen at han er svært vrien å rå på om dagen. Stefan Kraft ble toer i kvalifiseringen etter et meget flott hopp, men var likevel hele 9,2 poeng bak Prevc. Det sier det meste og selv om ikke Severin Freund deltok på kvalifiseringen, skal han få sitt å stri med fredag. Ble nummer tre i det samme rennet i fjor, det rennet ble forvørig vunnet av Anders Jacobsen.

1,95 i odds på at Prevc vinner nyttårshopprennet er klart godkjent. Onsdag stod han til 1,50 for å vinne åpningsrennet i Oberstdorf. Prevc får sin fortjente revansje fredag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør