Erik Huseklepp scoret et viktig mål mot Haugesund siste serierunde, og den raske angriperen kan bli en nøkkelspiller mot et noe tregt Mjøndalen-forsvar i kveld.
Erik Huseklepp scoret et viktig mål mot Haugesund siste serierunde, og den raske angriperen kan bli en nøkkelspiller mot et noe tregt Mjøndalen-forsvar i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

- Første stikk til Brann

Vi kan berolige Brann-fansen med at det blir hjemmeseier på Stadion i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips: 
Derfor vinner Molde finalen
Tippetips: 
Vanskelig å gi Spurs tillit
V4 Täby: 
Formhester i herlig duell
V64 Färejstad: Spennende omgang

Vi står overfor en flott oddsdag, med blant annet cupfinale, kvalik mellom Brann og Mjøndalen, Premier League-kamper, objekter fra alle de de store fotballigaene, vinteridrett og et spennende parti mellom Carlsen og Anand.

Her finner du hele oddsprogramet.

Dagens dobbel

Brann - Mjøndalen H
Midtjylland - AaB HBrann - Mjøndalen H 1,42
Brann har hatt en meget tung sesong, men har vist vinnermentalitet ved å ta full pott i skjebnekampene mot Sogndal og Haugesund de to siste serierundene. Det har gitt spillerne sårt tiltrengt selvtillit og tro på egne ferdigheter før kampene mot Mjøndalen.

Brann må legge grunnlaget for fornyet kontrakt med seier i dag, for bortekampen i Buskerud kommer til å bli en meget tøff oppgave.

Piotr Leciejewski har pådratt seg kink i ryggen på trening og er høyst usikker til dagens kamp. Skulle ikke keeperen blir klar, kommer Øystein Øvretveit inn mellom stengene.

Azar Karadas og Markus Jonsson er friskmeldte, men Jonas Grønner og Kristoffer Barmen mister trolig begge kvalikkampene.

Mjøndalen har vært et stabilt topplag denne sesongen, men aldri noen reell trussel for opprykkslagene Tromsø og Sandefjord i høst.

Laget er fritt for store stjerner, og kantspilleren Vamouti Diomande er det nærmeste man kommer en artist. Vinneroppskriften er hardt arbeid, kollektivt press og ballgjenvinninger høyt oppe på banen. Laget er også farlig på dødballer.

Mjøndalen tok en fortjent seier over Fredrikstad i den første kvalifiseringskampen, men et selvmål på overtid reddet ekstraomganger mot Bærum i runde to.

Selv om Mjøndalen var best også mot Bærum, var det ikke et sunnhetstegn at laget var så nær fiasko på hjemmebane mot en såpass begrenset motstander.

Nevnte Diomande har slitt med en skade i det siste, men rekker trolig kampen. Spissen Christan Gauseth (sju seriemål) ble utvist mot Bærum og er ferdigspilt for sesongen.

Brann har et langt høyere toppnivå enn Mjøndalen, og bergenserne må stole på egne ferdigheter og spille sitt eget spill i dag. Bortelaget kommer til å prøve å kjempe i stykker Brann og dra ned tempoet. Derfor er det viktig at hjemmelaget får fart på ballen, er bevegelige og klarer å utfordre Mjøndalens noe trege midtforsvar.

Klarer Brann det, kan det fort bli moro for hjemmefansen.

Vi kombinerer kampen med et toppoppgjør fra Superligaen.

Midtjylland - AaB H 1,95
Strålende form på Midtjylland, som er ubeseiret siden september og står med 6-1-0 på de siste sju i serie og cup. Leder Superligaen med et forsprang på sju poeng på Randers (vil økes til ti igjen med seier i dag).

Forsvareren Erik Sviatchenko og midtbanespilleren Eyjolfur Hedinsson er ute med skader, men midtstopperen Kristian Bak Nielsen ser ut til å bli klar.

AaB fikk en meget trist start på sesongen, men har klatret til fjerdeplass etter å ha tatt full pott på de siste tre kampene. Var i aksjon i cupen onsdag, der det ble en oppskriftsmessig seier over lille Odder.

Troppen har vært meget hardt rammet av skader i høst, men nå begynner det endelig å lysne på den fronten. Fire mann er blitt tilgjengelige de siste ukene, og for tiden befinner spissene Lukas Spalvis og Rasmus Jönsson, backen Jakob Ahlmann, anvendelige Patrick Kristensen og kantspilleren Mathias Thrane seg på skadelisten.

Midtjylland har vært i en annen liga enn de andre lagene i høst og har vunnet samtlige hjemmekamper. Det er verdt å merke seg at AaBs poengforløsning har kommet mot svak motstand, så det kan være for tidlig å friskmelde forrige sesongs seriemestere.

1,95 i odds er ok betalt for hjemmeseier.

Samlet odds for dobbelen: 2,77Mest lest