- Ingen garanti for Brann-opptur

Sjekk Joacim Jonssons vurderinger av helgens runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens tippeligaekspert Joacim Jonsson gir seerne av Tippemagasinet tips og analyser før hver runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Alle tipsomtalene kan du se i Tippemagasinet-videoen øverst i saken. Spillene kan leveres på Norsk Tippings langoddsprogram.

Joacim starter tipsomtalene til helgens runde med et avslag på Brann-seier over Follo.

Den svenske eksperten utelukker ikke at bergenserne kan få en umiddelbar opptur etter trenerskiftet, men 1,53 i odds mot et Follo-lag som ikke har tapt på tre kamper er for lavt til det er forsvarlig å anbefale hjemmeseier.

OBOS-dobbel til 3,33 i odds
Han ser derimot langt mer verdi i spill på Hødd og Bærum i lagenes hjemmekamper mot henholdsvis Kristiansund og Bærum.

Hødd har imponert Joacim så langt og har stø kurs mot Tippeligaen. Han mener at laget bør ro i land en seier mot et Kristiansund som varierer i prestasjonene.

Bærum startet sesongen dårlig, men er et av formlagene i ligaen og skal ha gode vinnersjanser mot et Åsane som er på full fart nedover på tabellen.

Dobbelen gir fine 3,33 i odds.

Enda en Ulf-uavgjort?
Verdispillet fra OBOS-ligaen denne helgen er uavgjort i oppgjøret mellom Bryne og Sandnes Ulf til 3,15 i odds. Bryne er inne i en svak periode, og det er viktig for laget å unngå et nytt tap. Ulf har spilt uavgjort i samtlige fem bortekamper.

Avslag på Sogndal
Sogndal mot FFK til 1,60 i odds er tilsynelatende ok betalt, men Joacim påpeker at hjemmelaget sliter litt når man må føre kampene selv, og FFK kommer trolig til å ligge lavt for å satse på kontringer i dette oppgjøret. Han står derfor over spill.

VIF-seier til 3,45 i odds
I Tippeligaen starter Joacim med et friskt spill i Stavanger. Vålerenga pleier å trives i denne byen, og oppgjøret mot Viking er helt åpent. Da finner eksperten verdi i B oddsen på 3,45.

Undervurderer ikke Mjøndalen
Neste tips er Bodø/Glimt-seier over Mjøndalen. Mjøndalen er litt på retur, og motstanderne har sluttet å undervurdere nykommeren. Glimt har profiler som kan avgjøre kampen, og 2,15 i odds er ok betalt for et normalt hjemmesterkt lag.

Haugesund + Odd = sant
Dobbelspillet i Tippeligaen er seier til Haugesund og Odd over henholdsvis Start og Aalesund.

Haugesund er blitt mer direkte i spillestilen og har fått i gang duoen Gytkjær/Diedhiou. Laget bør ha gode vinnersjanser mot et Start som har sluttet helt å vinne kamper, mener Joacim.

Den samlede oddsen for dobbelen er 2,34.

Vi gjør oppmerksom på at Jonssons tips, som normalt blir innspilt noen dager før runden spilles, kan avvike fra Sportspills anbefalinger. Skader og andre forhold kan gjøre at Sportspills eksperter vurderer kampene annerledes enn Jonsson.

Alle tipsomtalene kan du se i Tippemagasinet-videoen øverst i saken. Spillene kan leveres på Norsk Tippings langoddsprogram.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør