FRUSTRERTE: Bayer Leverkusen føler at de fortjente mer mot Lazio forrige uke.
FRUSTRERTE: Bayer Leverkusen føler at de fortjente mer mot Lazio forrige uke. Foto: Alessandro Bianchi (Reuters)

- Leverkusen når Champions League igjen

Leverkusen må snu 1-0 på hjemmebane, men har gode forutsetninger mot et skadeutsatt Lazio.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: God odds på CSKA-avansement 
Tippekupong midtuke: Norske Europa-skjebner skal avgjøres

V4 Täby Galopp: Oliver må fikse galoppcashen

onsdagens langoddsprogram er det mye snacks, som for eksempel Champions League-kvalifisering og diverse europeiske ligakamper.

Dagens single, innleveringsfrist klokken 20.40.
Leverkusen - Lazio, Leverkusen går videre, 2,20.

Tyskerne vil føle at de ufortjent tapte 1-0 den første kampen mot Lazio, for de var spillemessig og sjansemessig overlegne. Det manglet litt i den siste tredjedelen, men spesielt på midtbanen ble Lazio virkelig overkjørt.

Nå er utgangspunktet slik: Leverkusen MÅ frem og score. De vil få enorm støtte fra et eksentrisk, tysk publikum. 10-6-1 er en typisk tysk hjemmestatistikk - veldig solid. I ligasammenheng har de seks poeng fra to kamper så langt og har fremstått veldig solide. Ettmålsseiere over Hoffenheim og Hannover er nok til å kunne smile over en perfekt start.

Solide var de også mot sesongslutt forrige sesong, tross et par umotiverte tap da de i praksis var ferdigspilte. I løpet av de siste elleve rundene, vant de hele åtte kamper.

Hjemmelaget har et lite forsvarsproblem med Ömer Toprak og Tin Jedvaj ute, i tillegg er den viktige angriperen Heung-Min Son ute. Det samme er Charles Aranguiz, som ikke har figurert for laget så langt.

Denne kampen vil bety alt for Leverkusen, som vet at avansement er vel innenfor rekkevidde.

Trege offensivt
Lazio fulgte opp seieren mot Leverkusen med en hardt tilkjempet 2-1-seier hjemme mot Bologna i Serie A-åpningen, og var ikke spesielt imponerende. Felipe Anderson er blant spillerne som ikke har vist seg fra sin beste side så langt, og generelt ser det offensive noe tregt ut.

Litt lettelse må det være at Ricardo Kishna fikk sin første scoring for klubben og generelt så veldig solid ut i kampen mot Bologna. Per dags dato savner laget en fast og pålitelig målscorer. Det gjelder spesielt når Miroslav Klose og Filip Djordjevic begge er skadet.

I tillegg er den uhyre viktige midtbanespilleren Lucas Biglia - som scoret i kampen mot Bologna - skadet i en måneds tid. Den faste målvakten Federico Marchetti er også utilgjengelig, så Lazio kommer betydelig svekket.

Trener Stefano Pioli er blitt kjent for å være en dyktig taktiker, men skal i dag stå imot et solid tysk lag, med begrensede ressurser til disposisjon. Forsvaret til Lazio er imidlertid sterkere enn på mange år. Lazio hadde 9-5-5 på bortebane forrige sesong, og nesten alle poengtapene kom mot lag fra øvre halvdel av tabellen.

Bayer Leverkusen vet hva de må gjøre og har gode forutsetninger for å ta hjem seieren. 2,20 på at tyskerne går videre er et meget interessant spill - og frister uansett mer enn 1,60 på hjemmeseier.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus