Sergio Agüero kan få det virkelig trivelig mot Uniteds svake forsvar.
Sergio Agüero kan få det virkelig trivelig mot Uniteds svake forsvar. Foto: Jon Super (Ap)

- Manchester skal farges lyseblå

Manchester City har opplevd mye motgang den siste uken, og har en strålende anledning til å slå tilbake i Manchester-derbyet.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Fagermo avviser Rosenborg igjen
Langskudd: Siste sjanse for Tom Nordlie
Tippekupongen:
Bonuspotten er på 4,8 millioner

Søndagsfesten på langoddsprogrammet er uten sidestykke. November kunne ikke startet på en bedre måte! Nå er det for eksempel nest siste runde i Tippeligaen.

I tillegg anbefaler vi å like Sportspills Facebook-side for å kunne gi deg daglige oppdateringer på det som rører seg i vår verden.

Lørdagen fikk en fin uttelling, og en dobbel til 3,33 i odds sammen med langskuddet på 3,30 gikk rett inn.

Dagens dobbel
Manchester City + Udinese, samlet odds 3,42

Dagens dobbel

Manchester City + Udinese H + H

Manchester City - Manchester United, H 1,85
Det er ikke ofte de lyseblå fra Manchester opplever motgang, men nå har de tre kamper uten seier. Først spilte de uavgjort mot CSKA etter å ha ledet 2-0, så fulgte tap for West Ham og Newcastle.

Likevel har City vist at de er gode nok til å slå tilbake før. Og spesielt i Manchester-derbyene har de hatt godt grep om dagens motstander de senere årene.

I tillegg har egentlig ikke City råd til noe annet enn tre poeng, for da vil de være minst åtte poeng bak serieleder Chelsea. Da kan toget ha gått før Manchester City i det hele tatt kjøpte billett.

Dessverre mangler de både Silva og Lampard, mens Yaya Touré betegnes som usikker.

Manchester United fikk på sin side med seg et fint poeng hjemme mot Chelsea forrige runde, etter at kampen så tapt ut. Der viste de viljestyrke og moral, selv om de spillemessig fortsatt har mye å gå på.

Har imidlertid ikke pådratt seg noe særlig slitasje, ettersom de ikke deltar i hverken Champions League eller ligacupen. Det bør ha gitt van Gaal gode arbeidsforhold inn mot en ny, viktig kamp. I tillegg er nederlenderen vant til underdog-rollen, og presterer ofte best uten forventninger.

Og det offensive er det ingenting å utsette på. Med en angrepstrio bestående av van Persie, Rooney og di Maria, skal City-forsvarerne få det tøft med å stenge dem helt ute.

Bortelaget er imidlertid svekket, og må klare seg uten en rekke spillere. Falcao er definitivt ute, mens Valencia, Jones, Young, Evans og McNair alle er tvilsomme.

Manchester City må reise kjerringa, og trenger sårt tre poeng. At de får 1,85 mot byrival Manchester United, utnytter vi i vår dobbel.

Udinese - Genoa, H 1,85
Vi har sagt det i uke etter uke, denne sesongen kan bli virkelig god for Udinese. De er á poeng med tredjeplasserte Milan, og har spillemessig vært veldig gode - spesielt på hjemmebane.

På eget gress har de nemlig seksten poeng på seks kamper, som er bare to poeng unna full uttelling. Det skal imidlidertid sies at de ikke har møtt allverden av motstand på hjemmebane, og spilte også uavgjort mot Cesena.

I midtuken var de sjanseløse mot Fiorentina, og tapte til slutt 3-0. Ingen spillere er utilgjengelige, men et par-tre betegnes som tvilsomme. Riera, Silva og Brkic skal vurderes rent fysisk før kampen.

Genoa har også fått en fin start på sesongen, og har plassert seg på en fin niendeplass. De siste fire kampene har de sanket ti poeng, og midtukens seier mot Juventus var spesielt minneverdig. Likevel er det røster som uttrykt at det avgjørende målet, som kom helt i sluttesekundene, burde vært avblåst for offside.

Likevel ønsker vi ikke å ta noe vekk fra Genoa, som har imponert mot relativt svak motstand. Også på bortebane har de vært gode, og har enda til gode å tape. Her har de imidlertid møtt noe lett motstand.

Fetfatzidis og Rincon er ute.

Til tross for at vi har blitt imponert over Genoa denne sesongen, har Udinese imponert mer. At de tar sesongens sjette hjemmeseier står til pene 1,85 i odds, og det nøler vi ikke med å putte i vår dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør