- Mjøndalen får en reaksjon

Sjekk Joacim Jonssons vurderinger av kampene i niende runde i Tippeligaen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens tippeligaekspert Joacim Jonsson gir seerne av Tippemagasinet tips og analyser før hver runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Alle tipsomtalene kan du se i Tippemagasinet-videoen øverst i saken. Spillene kan leveres på Norsk Tippings langoddsprogram.

Til helgens runde lanserer Jonsson to dobler fra Tippeligaen. Den første er en kombinasjon av Vålerenga-seier over Mjøndalen og Odd-seier over Haugesund til 2,22 i odds.

Vålerenga har kanskje slitt litt i det siste, men Oslo-laget møter et Mjøndalen som har brukt veldig mye krefter i to flere runder nå. Bruntrøyene kommer til å få en reaksjon før eller senere, og Jonsson spiller H til 1,57 i odds på Ullevaal.

Han kombinerer spillet med Odd hjemme mot Haugesund til 1,42 i odds. Jonsson synes oddsen er i snaueste laget, men han så bedring hos Odd forrige runde, og Haugesund er i elendig forfatning om dagen.

Den andre dobbelen er Sarspborg-seier over LSK + Viking-seier over Start til 2,94 i odds.

Sarpsborg spilte 2-2 borte mot Aalesund sist, men var det klart beste laget spillemessig. LSK imponerte mot Molde, men har vært ustabile tidligere i sesongen. Sarpsborg er meget gode på hjemmebane, og H til 1,90 i odds er spillbart, ifølge Jonsson.

Viking er på rett spor etter en tung start på sesongen, mens Start opplever en formsvikt. Jonsson tror klart mest på hjemmeseier i dette oppgjøret.

Den svenske eksperten styrer ellers unna Molde til 1,45 i odds i hjemmekampen mot Stabæk.

I OBOS-ligaen dropper Jonsson spill på Brann til magre 1,33 i odds i lokalderbyet mot Nest Sotra til 1,33 i odds. Han retter heller blikket mot hjemmekampene Strømmen og Hødd har mot henholdsvis Levanger og Åsane og spiller en dobbel til 3,31 i odds.

Strømmen har variert veldig så langt, men har vist gode takter på hjemmebane og spilte ut Hønefoss forrige hjemmekamp. 1,95 mot Levanger er bra odds. Hødd har begynt å prestere også på regnværsdager, og i helgen møter laget et Åsane som har gått på en skikkelig smell etter den sterke åpningen på sesongen.

Se hele Tippemagasinet øverst i saken.

Vi gjør oppmerksom på at Jonssons tips, som normalt blir innspilt onsdag eller torsdag hver uke, kan avvike fra Sportspills tips i helgen. Skader og andre forhold kan gjøre at Sportspills eksperter vurderer kampene annerledes enn Jonsson.

Alle tips i denne saken kan leveres på Norsk Tipping langoddsprogram.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør