Ragnhild Mowinckel er en av outsiderne i torsdagens storslalåmrenn i alpin-VM.
Ragnhild Mowinckel er en av outsiderne i torsdagens storslalåmrenn i alpin-VM. Foto: Jeffrey Swinger (Reuters)

- Mowinckel har medaljesjanser

Vi setter oddspengene på Ragnhild Mowinckel i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1: 
Stjernen glitrer ikke
Dagens dobbel 2:Olimb herjer i Sverige
V65 Bjerke:
  Tynt, men spennende
V4 Gävle:  Sjokk mot storfavoritten
V5 Bjerke:  Lettløst lunsj

Torsdagens langoddsprogram er svært fattig på fotballkamper, men det er likevel et bredt utvalg. Skiskytingsirkuset er ankommet Oslo og Holmenkollen og det skal både avvikles 15 km for jentene og 20 km for gutta.

I tillegg er det storslalåm for kvinner i VM i alpint og verdensmesterskapet på skøyter enkeltdistanser innledes med 3000 meter for kvinner og 10 000 meter for gutta i kveld. Den norske eliteserien i ishockey er i gang igjen etter landslagspausen, og i Sverige er det full hockeyrunde i SHL.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.


Ragnhild Mowinckel - Nina Løseth H 1,50

En norsk duell her og ingen tvil om at det er fordel Ragnhild Mowinckel. Ragnhild har allerede kjørt super-G og kombinasjon hittil i VM. Skuffet litt med en 20. plass i Super-G etter oppløftende kjøring på trening og gjorde en helt grei kombinasjon.

Ragnhild er bra i Super-G, men hun er kanskje enda et strå hvassere i storslalåm. Ble nummer 5 i det siste verdenscuprennet i disiplinen i østerrikske Kühtai, og med fullklaff i kveld er ikke 22-åringen sjanseløs å medalje.

Nina Løseth gjør sin første start i dette mesterskapet. Ble faktisk nummer 9 i Aspen i november i fjor, men det var svært langt opp til teten. Det er slalåm som er hennes spesialgren, og der har hun medaljesjanse. Har blitt klart slått av Ragnhild Mowinckel både i Åre (12/12) og i Kühtai (28/12). 

1,50 i odds på at Ragnhild er best av disse to i kveld, er som det må være og spilles.

Tina Maze - Anna Fenninger H 1,80
Duell mellom de to store i kvinnenes VM så langt. Slovenske Tina Maze har vunnet både utfor og kombinasjonen og tok sølv i super-G. Tina Maze er i ferd med å bli mesterskapets dronning og storslalåm er også en av hennes favorittøvelser og Maze tok gull i Sotsji i nettopp denne øvelsen. Vant også verdenscuprennet i Åre (12/12-2014), men i Kühtai i romjulen endte Maze nede på 7. plass.

Østerrikske Anna Fenninger tok gull i super-G, sølv i super-G  og endte på 4, plass i kombinasjonen. Hun kjører strålende teknisk og er selvsagt en av gullfavorittene i kveld. Kun sju hundredeler skilte opp til Tina Maze i Sotsji. I Åre (12/12-2014) endte Fenninger på 6. plass, mens hun vant rennet i Kühtai.

Med andre ord er det igjen duket for en jevn duell mellom de to beste kvinnelige alpinistene i øyeblikket. Norsk Tipping har satt Fenninger til 1,70 som duellvinner, mens Maze betales med 1,80. Da er det ingen tvil om at pengene skal settes på Tina Maze.

Dobbelen med Ragnhild Mowinckel og Tina Maze som duellvinnere i sine respektive dueller får da en samlet odds på 2,7.