BROTHERS IN ARMS: Thomas Müller og Robert Lewandowski er en dødelig duo for Bayern München.
BROTHERS IN ARMS: Thomas Müller og Robert Lewandowski er en dødelig duo for Bayern München. Foto: Christof Stache (Afp)

- Müller er bedre enn Lewandowski

I alle fall den siste måneden.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens oddstips traff godt med vurderingene tirsdag - med unntak av Sevilla - Manchester City, som var en skikkelig bom -, og marginer imot gjorde at vi ikke fikk den helt store gevinsten. Likevel fikk vi inn en lekker dobbel til 3,04 i odds.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tennistips, innleveringsfrist klokken 13.05:
Murray går på stjernesmell i Paris
Oddstips 1:
Mourinho har ikke råd til å tape denne
Oddstips 3:
Barcelona dundrer ut av startblokkene
Tippekupongen:
Arsenal har poengsjanser mot Bayern

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper på TV

V76 Bjerke: Gundersen leverer igjen
V4 Täby Galopp:
Herlig onsdagsgalopp på Täby

Det er en ny, flott Champions League-runde på onsdagens langoddsprogram. Storkamper som Roma - Bayer Leverkusen og Bayern München - Arsenal er på menyen.

Dagens dobbel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Thomas Müller scorer mål + Begge lag scorer i Lyon - Zenit, samlet odds 3,13.

Thomas Müller scorer mål, 1,90 i odds
Det er et svært vesentlig poeng som skiller Thomas Müller fra spisskollega Robert Lewandowski. For selv om polakken stjeler overskriftene med sine tidvis vanvittige målshow, er det Müller som leverer jevnt og trutt gjennom hele sesongen.

Polakken skal imidlertid ha skryt for å ha blitt en mer stabil spiller for sitt Bayern denne sesongen, og vi forsøker på ingen måte å ta noe vekk fra han - Lewandowski har tross alt 13 ligamål, tre mer enn Müller.

For klubblag har Thomas Müller scoret i hele ni kamper, samt tre av fire landskamper denne høsten. Bare syv ganger har han gått målløs av banen denne sesongen, og det var spesielt en periode i slutten av september deg gikk trått for tyskeren.

Jeg mener Thomas Müller fortsatt er en av de mest undervurderte spillerne i dette sirkuset. Han leverer mål på bestilling året rundt og har en bevegelighet og smartness få kan matche. I tillegg er han uhyre viktig i det oppbyggende spillet og skaper mye rom.

Lewandowski er en perfekt nummer ni-spiss, men vi stoler rett og slett mer på at Thomas Müller leverer mål i denne kampen.

De fem kampene som er spilt etter landskamppausen har han scoret fire mål, og bare gått målløs av banen når hele Bayern har det.

Robert Lewandowski har på sin side hatt en enorm formperiode i slutten av september og i starten av oktobrer, men de siste fem kampene har det kun blitt en nettkjenning for polakken, som også har slitt med skadeproblemer denne sesongen.

Likevel er det Thomas Müller-mål vi backer i denne kampen. Det er to grunner: Han er i veldig bra form siden landskamppausen og er alltid pålitelig. I tillegg tar han straffesparkene for hjemmelaget og pleier å sette dem greit.

1,90 i odds på Thomas Müller-scoring er langt fra å forakte. Oddsen på 1,73 for Lewandowski er til sammenlikning noe for lav og vi mener rett og slett at Müller er bedre enn Lewandowski. Og derfor backer vi tyskeren.

Begge lag scorer i Lyon - Zenit, ja 1,65
Det har ikke vært en optimal sesongstart for Lyon, som har hatt store problemer med å følge opp den briljante fjorårssesongen. I Champions League har de ett fattig poeng fra tre kamper, borte mot Gent. Det betyr at det er vinn eller forsvinn for hjemmelaget og de må fremover i banen.

Da hjelper det stort at de har vunnet de to siste uten å slippe inn mål, og 4-0 i målforskjell de to siste kampene er intet mindre enn bunnsolid.

Zenit har full pott så langt og har virkelig imponert. De har vært innvolvert i en rekke målrike kamper og sist lagene møttes ble det 3-1 til russerne.

Grunnen til at vi velger begge lag scorer her, er enkel. Lyon må fremover i banen og score mål, og har mer enn gode nok spillere til å klare det - selv uten skadde Nabil Fekir (som de har klart seg uten en stund nå). Zenit har på sin side en massiv kontringsstyrke og går neppe målløse av banen i dag heller. Da blir det begge lag scorer, da. Til 1,65 i odds er det helt innafor og totaloddsen på 3,13 er meget spiselig.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør