- Norling redder jobben med seier

Joacim Jonsson tror Brann tar tre viktige poeng i bortekampen mot Levanger.

Kommersielt

Nettavisens tippeligaekspert Joacim Jonsson gir seerne av Tippemagasinet tips og analyser før hver runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Alle tipsomtalene kan du se i Tippemagasinet-videoen øverst i saken. Spillene kan leveres på Norsk Tippings langoddsprogram.

Tre verdispill
Det er få store favoritter på oddsprogrammet, og Joacim har derfor sett seg ut noen verdispill til høy odds i Tippeligaen.

Haugesund står til 2,85 i odds hjemme mot et bortesvakt Strømsgodset som ikke trives på naturgress. Haugesund har vært ujevne denne sesongen, men laget har spilt mer direkte i de siste hjemmekampene, og det er en stil Godset ikke trives med, peker  Joacim på.

Det neste spillet er hentet i oppgjøret Start – Sarpsborg, der Joacim setter pengene på borteseier. Svensken håper at østfoldingene blir litt mer kyniske enn de var i LSK-kampen sist, og han tror laget er i stand til å kontre Start i senk. B betales med 2,85 ganger pengene.

Tromsø har skuffet stort og ligger sist på tabellen, men laget har ifølge Joacim fått dårlig betalt for prestasjonene. Med litt bedre flyt mandag, bør det bli seier mot et Odd-lag som har vaklet litt innledningsvis. Hjemmeseieren står i 3,00 i odds.

Vraker LSK
Rundens avslag i Tippeligaen er LSK til 1,65 i odds hjemme mot Bodø/Glimt. Laget fra Romerike har variert veldig i prestasjonene denne sesongen, Joacim mener at LSK er altfor stor favoritt mot et Glimt-lag som har vist stigning de siste rundene.

Norling trenger en seier
I OBOS-ligaen ser Joacim en fin mulighet i at Arne Erlandsen har tatt over Fredrikstad. Han tror laget får en umiddelbar opptur i hjemmekampen mot Follo og spiller H til 1,90 i odds. Dette objektet kombinerer han med borteseier til Brann over Levanger til 1,80 i odds.

Rikard Norling sitter utrygt som Brann-trener og kan miste jobben dersom bergenserne avgir poeng. Joacim mener imidlertid kvalitetsforskjellen på lagene er såpass stor at Brann reiser hjem med seier. Dobbelen gir 3,42 i odds.

Åsane på vei ned
Joacim gir seg ikke med dette, men lanserer enda en dobbel fra OBOS-ligaen. Kombinasjonen Ranheim-seier over Jerv og H i oppgjøret mellom Kristiansund og Bærum gir 3,01 i odds.

Kristiansund og Ranheim har begge en positiv formkurve, og den svenske eksperten tror på seier til de to hjemmesterke lagene.

Verdispillet i OBOS-ligaen er Strømmen-seier borte mot Åsane til 2,90 i odds. Hjemmelaget er på vei ned etter en sterk start på sesongen, mens Strømmen er i ferd med å få spille tilbake etter skade.

Se hele Tippemagasinet øverst i saken.

Vi gjør oppmerksom på at Jonssons tips, som normalt blir innspilt onsdag eller torsdag hver uke, kan avvike fra Sportspills tips i helgen. Skader og andre forhold kan gjøre at Sportspills eksperter vurderer kampene annerledes enn Jonsson.

Alle tips i denne saken kan leveres på Norsk Tipping langoddsprogram.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør