MER JUBEL?: Måns kan sørge for svensk Eurovision-seier for andre gang på få år.
MER JUBEL?: Måns kan sørge for svensk Eurovision-seier for andre gang på få år. Foto: Maja Suslin (NTB Tema)

- Sverige vinner Eurovision

Måns Zelmerlöw har sjarmert Europa med sin poplåt.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ny smell for Inter
Oddstips 2: Nedrykksdrama i Bundesliga
V75 Jarlsberg lørdag: Millionjackpot med Høitomt
V5 Jarlsberg lørdag: En kongebanker
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
V4 Gävle: Ingen lettløst omgang
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Dagens Melodi Gran Prix-singel, spillstopp klokken 20.55.
Sverige vinner, ja 2,40 

Det er ikke ofte Nettavisens oddseksperter begir seg ut på Eurovision-tipsing, men denne helgen ligger det an til en meget spennende finale i Wien.

Til å hjelpe oss ut på det, har Side2-redaktør og Eurovision-guru Ingeborg Heldal kommet med sine vurderinger. Heldal har vært programleder for norske Melodi Gran Prix og var i år med i NRKs låtpanel «Adresse Wien».

- Jeg tror nok Sverige innfrir de store forventningene. Jeg er ikke enig med de som mener at han skuffet i semifinalen. «Dark horse» må være Australia, melder Heldal.

Hun liker også bidraget til Israel, men tror politiske årsaker kan stoppe «Golden Boy» fra seieren.

Midt i sentrum av helgens konkurranse er Måns Zelmerlöw, også kalt sexy-Måns av Dagbladet. Svensken stiller med låten Heroes, en veldig svensk pop-låt.

Og svenskene har blitt favorittstemplet i øst og vest i forkant av finalen. Nesten samtlige bookmakere tror på Måns, og de nærmeste konkurrentene er, ifølge Norsk Tipping: Italia, Australia og Russland.

Men i et balladetungt show, er svenskenes innslag av det friskere slaget. De har spesialisert seg på fengende melodier og har gjort stor suksess med det. Samtidig melder flere eksperter at en ballade, som ikke skiller seg ut i år, vil slite med å nå helt opp.

I tillegg har Norsk Tipping satt opp en rekke dueller, der man kan spille på hvem man tror får flest poeng av to nasjoner. Heldal har utpekt sine favoritter i tre dueller, de er uthevet. 

Her kan du sjekke alle objektene til Norsk Tipping for Eurovision.

Italia mot Australia.
Norge mot Latvia.
Tyskland mot Frankrike

Det er altså flere gode spill før lørdagens store fest. Men som så ofte før, er det mange faktorer som må med i beregning, i tillegg til selve sangen. Som for eksempel hvor godt landet er likt politisk, hvor mange naboland de har og hvilket forhold de har til dem. 

Og hvem kan ha noe mot Sverige? 2,40 på svenskeseier virker som et fornuftig spill før Eurovision-finalen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør