BLIR SAVNET: Yann-Erik de Lanlay (i midten) og Veton Berisha vil bli savnet i Viking - allerede i kveld.
BLIR SAVNET: Yann-Erik de Lanlay (i midten) og Veton Berisha vil bli savnet i Viking - allerede i kveld. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

- Vikings medaljejakt blir bremset

Viking spilte festfotball for to uker siden, men kan få det langt tøffere i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Langskudd: Fiorentina er ikke sjanseløse

V64 Romme: Fredagskveld med Gunnar
V65 Biri: Jackpot med talenter på farten
V75 Bergen: Nå kan du bli millionær i Bergen

På fredagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Gårsdagens ene oddstips gikk dessverre ikke inn.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens single, innleveringsfrist klokken 18.55.
Start - Viking, H 2,65.

Dette er et objekt undertegnede setter stor pris på. Når hjemmelaget er underdog i det vi mener er en jevn kamp, er det bare å kjøre på!

Start har hatt en midt på treet-sesong, men de har gjort det mye bedre enn nedrykkskampen spådde dem i. I stedet er de middelhavsfarere med OBOS-ligaen langt bak. Etter at Mons Ivar Mjelde annonserte sin kommende avgang, har resultatene blitt bedre.

Forrige runde tapte de imidlertid 1-2 borte mot et Tromsø-lag i gnistrende form. Nå har de hatt to uker til å komme seg over tapet - og forbedre det som gikk galt.

Underlaget på Sør Arena er for øvrig laget av kunstgress, noe som utvilsomt er fordel hjemmelaget. Viking spiller til vanlig på gress og presterer naturlig nok best på det type underlag.

Andreas Hollingen fullførte ikke trening denne uken grunnet en vond hamstring. I Espen Hoff sliter med en vond akilleshæl, men de har hentet inn Daniel Aase, som etter alt å dømme starter dagens kamp.

Start har hjemmestatistikken 4-1-3, noe som gjør dem til det sjette beste hjemmelaget. Viking er solide borte, med 4-0-4. To av disse seierene har kommet på kunstgress.

Knuste AaFK
Det må ha vært morsomt å være Viking-supporter for to uker siden. Ikke bare rundspilte og knuste de et tafatt Aalesund, de gjorde noen vidunderlige mål.

En liten ripe i lakken, rent sportslig i det minste, er det at Yann-Erik de Lanlay har forlatt klubben til fordel for Rosenborg. Med Veton Berisha allerede borte, har Viking den siste måneden mistet mye offensiv skyts.

Likevel er det et medaljehåp i Stavanger for tiden, og det er legitimt: For med en fjerdeplass og bare to små poeng opp til Vålerenga, er det mye motivasjon i tre poeng denne fredagen.

Og det er ingen tvil om hvilket lag som er best rent kvalitetsmessig av disse to. At Viking likevel blir vurdert som favoritt, synes vi er litt merkelig - og det ønsker vi å utnytte.

Bjørn Daniel Sverrisson er tilbake i trening etter skaden han pådro seg i serieåpningen mot Mjøndalen, men starter trolig ikke. Soares og Jørgensen er usikre.

2,65 er godkjent betalt på et solid hjemmelag som Start. De kommer til kampen med mye motivasjon og vil gjøre alt for nøytralisere sørlandsrivalene Viking.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør