AaB's Thomas Enevoldsen har scoret fem mål på de fire siste seriekampene.
AaB's Thomas Enevoldsen har scoret fem mål på de fire siste seriekampene. Foto: Henning Bagger (Afp)

Aalborg jakter Solbakkens FCK

Formsterke Aalborg vil med seier hjemme mot Viborg komme helt opp i ryggen på FCK før danskene tar vinterpause.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 1: Everton kan et kjempesprang
TV-kampene/streaming: Her er mandagens oversikt
V4 Gävle: Kanonsuksess sist mandag - dacapo nå?

I helgen ble det jackpot på tippekupongen både lørdag og søndag, og det forteller det meste om hvor mange overraskende utfall det har vært. Storfavoritten har falt som fluer, men slik er jo fotballen av og til. Mandag er det duket for Norges andre kamp i håndball-VM mot miniputten Puerto Rico. I Premier League er det kamp mellom Everton og Crystal Palace, og ellers er det kamper fra Danmark, Spania, Tyskland, Portugal og Tyrkia.

Aalborg - Viborg H 1,62 (spillestopp kl 18.55)
Fire strake seire for formsterke Aalborg nå og både tredje sist borte mot Sønderjyske og nest sist hjemme mot Randers har vi anbefalt spill på laget. Sist helg ble det sterk 2-0 seier borte mot Brøndby og de tre siste er altså vunnet mot topp seks-lag i den danske superligaen. Seier i kveld vil sende laget opp på 2. plass, kun ett poeng bak Ståle Solbakken og FC København, riktignok med en kamp mer spilt. 5-1-2 totalt hjemme.

Klubben har i Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen og Nicolaj Thomsen tre spillere, som er bland de mest spennende spillernee i Superligaen. Spalvis er er toppscorer med 14 mål, mens spisskollega Enevoldsen står med åtte mål. I kveld må Frederik Børsting sone karantene, mens viktige Kasper Risgård er tilbake etter å ha sonet karantene sist.

Viborg ligger tredje sist, men har fire poeng fra de to siste bortekampene mot hhv FC Midtjylland (seier 4-2) og 0-0 mot FC København. Sist helg ble det 1-0 seier hjemme mot Aarhus. Totalt 21 poeng og elleve poeng ned til tabelljumbo Hobro. 2-2-4 på bortebane. Jeroen Veldmate og Jacob Egeris er begge fortsatt skadet.

Aalborg leder formtabellen i Superligaen med 5-0-1 på de siste seks, men også Viborg er i form og har 3-1-2 på de siste seks.

Men så lenge Spalvis og Enevoldsen scorer så hyppig, er det bra sjanser for at hjemmelaget fortsetter den gode trenden og tar sin femte strake seier i kveld. 1,62 på hjemmeseier er ikke allverden, men utvalget er begrenset i kveld og vi setter tross alt pengene på et formlag.

Espanyol - Levante H 1,90
Lagene møttes også i Copa Del Rey sist torsdag, da med Levante som hjemmelag. Espanyol valgte å spare omtrent hele førsteelleveren sin i den kampen, men fikk med seg 1-1 før returmøtet hjemme. I kveld er laget mer eller mindre fulltallig igjen og laget står med 3-1-2 hjemme på Power8 Stadium.

Levante med sesongens første borteseier i forrige runde da laget meget overraskende slo Sporting Gijon 3-0. Kom dog raskt ned på jorden igjen og røk 0-1 hjemme for Real Betis sist fredag, en kamp der vi forøvrig lanserte Betis til herlige 3,25 i odds. Maktet ikke å slå et reservepreget Espanyol i Copa Del Rey hjemme torsdag kveld og  har svært moderate 1-1-4 på bortebane. I kveld soner Juanfran karantene etter at han ble utvist borte mot Betis sist.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende og hjemmelaget bør har gode seierssjanser ogås i kveld. 1,90 på at så skjer er klart godkjent odds og kombineres med seier til Aalborg.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,08.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør