HIGH FIVE: Aalesund er ikke i kjempeform, men har gode muligheter mot Start. Her feirer de i 4-2-kampen mot Mjøndalen.
HIGH FIVE: Aalesund er ikke i kjempeform, men har gode muligheter mot Start. Her feirer de i 4-2-kampen mot Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Aalesund utnytter et svekket Start

Aalesund bør vinne dagens bunnoppgjør og har alle muligheter til nettopp dét.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Strømsgodset hater denne banen 
Langskudd: Wenger jakter fortsatt sin revansje
Tippekupongen: Rosenborg fosser videre

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På søndagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa, inkludert Tippeligaen. Full runde fra norsk toppfotball og Community Shield med Arsenal mot Chelsea gjør dette til en perfekt oddsdag!

Undertegnede tar selvkritikk for skivebommen da vi støttet Vålerenga. Heldigvis gikk gårsdagens dobbel til 2,48 i odds inn.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.55.
Aalesund + Strømmen, samlet odds 3,04.

Aalesund - Start, H 1,90
Også Aalesund ble offer for Bodø/Glimts massive form forrige helg og tapte til slutt 1-0, etter å ha kjempe heroisk. Det er en uhyre jevn del av tabellen vi befinner oss i, og det er to poeng som skiller fem lag.

Slik sett vil det være nyttig å forsterke troppen med to rutinerte spillere, som Aalesund har gjort i form av Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise. Førstnevnte får trolig sin debut denne kampen.

Tangotrøyene har funnet en dårlig flyt og har fire tap de siste syv. De fikk god hjelp for å slå Mjøndalen tre runder tilbake og har også slått Haugesund i denne perioden.

AaFK har ingen grunn til å føle seg trygg og kvalifiseringsplass er kun tre poeng bak. Det gjelder også Start.

Aalesund har en godkjent statistikk på hjemmebane med 3-3-2. I tillegg er hele troppen tilgjengelig til kampen.

Start har på sin side mistet den viktige spissen Mathias Vilhjalmsson til Rosenborg og han blir vanskelig å erstatte. Per dags dato er det ingen naturlige arvtakere i denne troppen og han var 2. mestscorende med syv nettkjenninger.

1-3-4 er Starts noe begredelige statistikk på reisefot. Og borte er flyten de satt med for noen runder tilbake, og de har tapt to kamper på rad før helgens runde.

Andreas Hollingen betegnes som tvilsom og Kristoffer Ajer er trolig klar etter sykdom.

Det er veldig mye som tyder på at Aalesund tar seieren i denne og vi tror de tilbakelegger Start på tabellen med en seier her. H til 1,90 er god odds!

Strømmen - Åsane, H 1,60
Strømmen rundspilte Hønefoss i Hønefoss forrige runde og har hevet seg langt over nedrykksspådommene enkelte kom med. Hjemme i Akershus er de solide.

4-2-2 er deres hjemmestatistikk og det er det som de siste sesongene har ført dem på trygg grunn. Når de i tillegg har begynt å levere bedre borte, kan Strømmen begynner å se oppover på tabellen.

Mange spennende spillere og et nytt trenerteam er hentet inn, noe som virker å ha gjort underverker så langt. Forrige runde fikk Ulrik Berglann og Emil Ekblom sine debuter, i en solid 3-1-seier over Hønefoss.

Det virker ikke å være noen skadeproblemer hos hjemmelaget.

Åsane har på sin side funnet veien akkurat dit mange spådde de ville ende til slutt. De har 2-1-4 de siste kampene og bør ikke ha gode sjanser her, og pilen har egentlig bare pekt rett ned etter den solide åpningen.

Det er rett og slett vanskelig å se hva Åsane har å by på i denne divisjonen, annet enn den innledende sjarmen.

Turen fra Bergen er lang og full av farer. Vi tror de kommer tomhendt hjem og 1,60 er mer enn godkjent odds på et solid hjemmelag som Strømmen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør