ILLUSTRASJON: Et bilde av to AIK-spillere fra 2013.
ILLUSTRASJON: Et bilde av to AIK-spillere fra 2013. Foto: Claudio Bresciani (NTB scanpix)

AIK har fått opp dampen

AIK har fått opp dampen og skal ha gode sjanser på seier denne torsdagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1: Rosenborg kontrer dem i seng 
Tippekupongen: - Ny norskejubel i Europa League

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På torsdagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa og spesielt Europa League-kvalifiseringen.

Ingen av gårsdagens to singelforslag gikk inn, dessverre.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Bonuspotten vokser stadig og er opp i 1,7 millioner kroner.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
AIK + AZ Alkmaar, samlet odds 3,80.

AIK - Atromitos Aten, H 1,95
AIK har fått opp dampen i hjemlig liga og rundspilte Elfsborg til 4-2 sist helg. Svenskene er gode på hjemmebane og er også regnet som det beste laget av disse to.

De siste kampene har de levert gode resultater og kun tapt én seriekamp, noe som har ført dem opp til en sjetteplass på tabellen - bare fem poeng bare IFK Göteborg.

Det i stor kontrast til sesonginnledningen, der de tapte i øst og vest for svakere motstand. AIK er virkelig på gang!

Toppscorer Henok Guitom er betegnet som tvilsom, men starter om han er frisk nok. Det samme gjelder midtbanespiller Ebenezer Ofori. Per Karlsson, Jos Hooiveld og Sauli Väisänen er også ute.

Atromitos fikk en katastrofal innledning på sesongen, men har kommet seg og vunnet de to siste kampene i den greske ligaen i juni - mot PAOK og Panathinaikos. De endte til slutt på fjerdeplass i den noe komplekse sluttspillrunden i Hellas.

Det er et godt lag som kommer på besøk, men de er mye bedre hjemme i Hellas, som greske lag ofte er.

Den greske ligaen er ennå ikke i gang og dermed er dette den første tellende kampen gjesten spillere siden begynnelsen av juni.

Vi tror de mangler momentum, noe AIK virkelig har opparbeidet seg. Derfor spiller vi H til godkjente 1,95.

AZ Alkmaar — Istanbul BB, H 1,95
Vennskapskampene har vært eneste lang parademarsj for AZ Alkmaar og det er mye grønt i protokollen for hjemmelaget. Men motstanden de har valgt, er utvilsomt av det svake slaget.

Det er fortsatt en drøy uke til de tar imot Ajax i åpningskampen av Eredivisie. I dette dobbeltoppgjøret er de små favoritter til å vinne.

I forrige utgave av Eredivisie, avsluttet de til slutt på en imponerende tredjeplass - som vanlig, kan man vel si. Men lagene de har holdt bak seg ikke er hvem som helst og Ajax og PSV er det sjelden noe å gjøre med.

AZ må imidlertid finne seg i å miste sine nøkkelspillere ofte, og denne sommeren er intet unntak. Steven Berghuis har for eksempel forlatt klubben til fordel for Watford, mens Nemanja Gudelj har dratt til Ajax.

Istanbul BB kom på en imponerende 4. plass forrige sesong, men var hele 10 poeng bak 3. og 18 poeng bak vinnerne i Galatasaray. Vennskapskampene har gitt få svar på hvor gode de egentlig er.

Generelt vurderes den nederlandske ligaen som mye bedre enn den tyrkiske, og bak de tre store i Tyrkia - Galatasaray, Fenerbahce og Besiktas - er det uhyre tynt.

Det skal være stor kvalitetsforskjell mellom lagene og AZ vet de er avhengige av seier for å styrke sine avansementssjanser.

1,95 virker som godt betalt for hjemmeseier i dag og vi kombinerer den med AIK for å få en lekkerbisken av en dobbel!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør