Ajax, her representert ved Anwar el Ghazi, har et godt utgangspunkt før returkampen mot Rapid Wien i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League.
Ajax, her representert ved Anwar el Ghazi, har et godt utgangspunkt før returkampen mot Rapid Wien i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Foto: Ronald Zak (Ap)

Ajax skal gi oss oddspenger

Dagens tredje oddstips er en dobbel til 2,78 i odds.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig meny fra Sportspill tirsdag:
Oddstips 1: 
Hetesjokk for danske mestere
Oddstips 2:  Flott CL-mulighet for Molde
Gratis Premier League Fantasy:  Spill her!
Fantasy PL:  Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
V4 Lindesberg:  Deilig svenskelunsj
V5 Leangen:  Vi spekulerer i mot favorittene
V65 på Forus:  
Årets beste V65-omgang venter
V65 Täby galopp:
  Nye utfordringer på galoppen

Det så lenge stygt ut for mandagens oddstips, men Ranheims fantastiske opphenting mot serieleder Sogndal sørget for treff på langskuddet og pluss i regnskapet.

Tirsdag er det spennende kamper fra CL-kvalifiseringen på oddsmenyen. Lag som Bayern München, Milan, Real Madrid og Tottenham skal også i aksjon i interessante treningskamper.

Ajax – Rapid Wien H 1,85
Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League. Lagene spilte 2-2 i første kamp. Vinneren sammenlagt går videre til playoffspill. Taperen skal spille playoff i Europa League.

To scoringer av Davy Klaassen sørget for at Ajax ledet 2-0 til pause i det første møtet i Wien forrige uke. Rapid kom imidlertid sterkt tilbake i annen omgang og klarte å berge 2-2 til tross for at midtbanespilleren Stefan Schwab ble utvist en time ut i kampen.

Dermed er det spenning før kveldens returmøte i Amsterdam.

Vi tror imidlertid sjansene er gode for at Ajax tar seg videre til playoffspillet. Den nederlandske storklubben har langt mer Europa-erfaring enn Rapid, og laget har deltatt i CL-sluttspillet de fem siste årene.

Rapid har ikke spilt i CL siden 2005/06-sesongen, og kubben klarte ikke å ta seg til Europa League forrige sesong (slått av finske HJK i playoffspillet).

Et moment som taler imot Ajax, er at laget er utenfor sesongen, mens Rapid har fått en fin start på den hjemlige ligaen og leder tabellen etter to runder.

Eredivisie starter imidlertid opp til helgen, og Ajax-spillerne bær være godt forberedt og i brukbar form til kveldens kamp.

Rapid må klare seg uten viktige Schwaab (karantene) i kveld, mens den faste backen Thomas Schrammel er uaktuell etter å ha skadet seg i det første møtet.

Ajax klarer seg med 0-0 og 1-1, men vi tviler på at nederlenderne satser på å gå videre på bortemålsregelen.

H til 1,85 i odds er ok betalt, men vi kombinerer med et annet objekt for å tjene litt mer på spillet.

Austria Klagenfurt – Floridsdorfer Wien H 1,50
Klagenfurt var det klart beste laget i Regionalliga forrige sesong og spiller i år på nest øverste nivå i Østerrike.

Det har gått strålende så langt, og i første runde ble Liefering, som endte som nummer to i 1. divisjon forrige sesong, knust hele 4-0 på hjemmebane. Forrige runde ble det uavgjort borte mot Jørn Andersens Austria Salzburg. Skulle det bli seier i dag, vil Klagenfurt overta tabellteten fra LASK Linz.

Floridsdorfer var nær nedrykk fra 1. divisjon forrige sesong og har fått en meget tung start på året. Resultatet etter to kamper er null poeng og sisteplass. Forrige runde ble det skrekkelige 1-5 hjemme mot Wacker Innsbruck, et lag som endte på sjetteplass forrige sesong.

Klagenfurt hadde strålende 13-2-0 og 36-8 i målforskjell på hjemmebane forrige sesong og imponerte stort i seriepremieren på hjemmebane. Floridsdorfer har fremstått som en klar nedrykkskandidat så langt, og vi setter pengene på H.

Samlet odds for dobbelen: 2,78.

Kampstart i Amsterdam: 20.15. I Klagenfurt: 18.30.

Her finner du ukens langoddsprogram.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør