Mjøndalen fikk juble mot Fredrikstad, men har et for stort favorittstempel i dagens kamp.
Mjøndalen fikk juble mot Fredrikstad, men har et for stort favorittstempel i dagens kamp. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Alt press er på Mjøndalen

Mjøndalen er stor favoritt i dagens opprykkskamp, men deres heltemodige motstander bør ikke avskrives.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Single: Swindon savner landslagsstjernene
Tippekupongen: Vi skal til Englands bakgård
V75:
Fest med Soho

Helgens langoddsprogram er i stor grad preget av landskampene som spilles, men det finnes også hockey og tippeligakvalifisering for de som er interessert i det.

Dagens langskudd
Mjøndalen - Bærum, B 4,75

Dagens langskudd

Mjøndalen - Bærum B

Hjemmelaget har hatt en god sesong, men endte til slutt hele åtte poeng bak andreplasserte Tromsø - og atten bak Sandefjord. Likevel har Vegard Hansen nok en gang kapret en topplasering i 1. divisjon, og man begynner å spørre seg når de endelig tar steget.

Men de har ikke alltid vært like overbevisende på eget gress, og på 15 hjemmekamper har de faktisk "bare" åtte triumfer. Kvalitetsmessig er de trolig ganske mye bedre enn Bærum, men bruntrøyene har bevist at de kan rote det til i avgjørende situasjoner. Som da de tapte 1-2 hjemme for Tromsdalen i en livsviktig kamp tidligere denne høsten.

Da Fredrikstad kom på besøk forrige helg, hadde hjemmelaget få problemer med å feie østfoldingene av banen. Vegard Hansens gutter virket heltente og dette er noe de virkelig ønsker å endelig oppnå.

Det virker ikke som Mjøndalen har en nevneverdig skadesituasjon. Nettavisen har i alle fall ikke lykkes i å finne den.

Var dømt til å tape
Over til gultrøyene som har tatt 1. divisjon med storm. De skøyt ut av startblokkene, men i motsetning til Nest-Sotra, beholdt de den vanvittige formen utover høsten, og virket bare å bli bedre av å selge nøkkelspillere som Pellegrino og Lundemo.

Forrige kvalikkamp, borte mot uhyre hjemmesterke Kristiansund, var de dømt til å tape. Men de holdt dem unna og dunket selv inn ett mål på corner og ett på en sen kontring. Det holdt og de kan sørge for et nytt sjokk i dag.

Heller ikke Bærum har vi lykkes å skaffe en skaderapport fra. Men alt ser lyst ut også for dem.

Bærums prestasjon er så uvirkelig at oddsen fortsatt ikke samsvarer med virkeligheten. Det handler i bunn og grunn om oddsen, og Bærum har vist at de fortjener tillit denne sesong. 4,75 er for god odds til ikke å sende et langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør